ЦСКА срещу Левски – вечно дерби или обикновен мач?

Сблъсък между синия Степан Хиндлиян и червения Стефан Kенов
Обновена: 14 окт 2016 10:41 | 14 окт 2016 10:07, Веселин Коларов
32
ЦСКА срещу Левски – вечно дерби или обикновен мач?

ЦСКА и "Левски" се изправят един срещу друг утре на националния стадион "Васил Левски". Дали това е поредното издание на вечното дерби у нас или е просто обикновен мач - темата в "България сутрин" коментираха председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян и депутатът и фен на ЦСКА Стефан Kенов.

Не излизаме срещу ЦСКА, защото ЦСКА почина на 9 септември 2016 г. Вечното дерби е в историята. Разликата между нас и вас е, че ние не позволихме това да се случи с нашия любим клуб. 

С тези думи Степан Хиндлиян се обърна към събеседника си от ЦСКА, който от своя страна отвърна: Прекалено дълго време се води полемиката за името на ЦСКА. Привържениците определят кой е техният отбор, а не една юридическа гимнастика.  Аз съм решил, че това е моят отбор. 
 
"Има отбор, който носи червената фланелка и емблемата със звездата. Този отбор играе на "Българска армия" и феновете по трибуните са същите. Тези хора бяха с отбора и във В група", нaстоя "червеният" привърженик.
 
Според председателя на НКП на "сините" немалка част от публиката на ЦСКА не подкрепя този отбор. "Техни основни групи са се отказали да посещават "Българска армия", посочи гостът на Bulgaria ON AIR
 
Той коментира и разногласията в "синята" агитка между фракциите "София Запад" и "Южна дивизия", като акцентира, че е нормално не всички, които ходят на стадиона да бъдат приятели. 
 
"Имало е различни гледни точки и поемане на ангажименти, които не са били спазвани. "Южна дивизия" решиха, че няма да съществуват като "Южна дивизия", обясни гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.
 
Стефан Kенов контрира, че ЦСКА е най-посещаваният клуб в страната и има най-много фенове. Той е на мнение, че утре ще има много хора по трибуните и това ще бъде най-посещаваният мач през годината. 
 
Двамата се обединиха зад мнението, че състоянието на българския футбол е лошо, а вината е на ръководството на БФС. 
 
"БФС е вонящо блато, кадрува се. Не е нормално президенти на футболни клубове да са в Изпълкома", посочи Степан Хиндлиян.
 
"Почти всичко в българския футбол не работи. Трябва да се намери механизъм, по който да се отзовава ръководството преди да му изтече мандатът", коментира от своя страна народният представител.

Вижте във видеоматериала тук какво още казаха двамата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ЦСКАЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно времe си играехме срщу Левски-Спартак и пак си ги биехме, товa ЛС онова ли е или не е?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И групите коит не подкрепяли ЦСКА се обадили лично до кажат това на г-на от Уефски, ше видиш днес на стадиона колко души подкрепят ЦСКА!!!!!!!!!!!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До му МуспиЯсно е, че *** си отиде. Ред е на обора.
22
0
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АНОНИМЕНСлучая с Ботев няма нищо общо. Когато Христолов регистрира ''Ботев - Пловдив 1912'' през 1996г., той не заличава оригиналния ''Ботев'' и клубът продължава да си съществува с управител Марин Бакалов и старата емблема. През 2011 в този ''Ботев'' се вля Металик -Сопот (който престана да съществува) и така Ботев се сдоби с лиценз за ''В'' група. Без нова регистрация, без промяна на седалището, без играч на Сопот.
21
4
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Когато синия председател говори за ЦСКА е нужно да бъде поне малко обективен. Да кажеш , че 100 подкрепящи другото идиотско ЦСКА са повече от хилядите били на ЦСКА -Славия или на 15000 ,които утре ще бъдат на стадиона не е нормално. Да мразиш ЦСКА , но има си истини. И други коментиращи са прави , че и след Берое трябва да пише Галата, а след Ботев -Сопот , но тези неща сините приятелки не ги споменават. Както и думите на техния бивши Тепсиев , че и Левски е бил дори не лигитимен за десетки год
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фен на цска съм! Вече няма дерби, всеки с поне малко мозък знае, че цска софия - това е литекс. И благодарение на част от феновете на цска , които се продадоха - енимълс и други, сега те са ми 100 пъти по неприятни от феновете на лефски. Това не съм очаквал да го кажа , но благодарение на такива фенове сега цска е мъртъв. Има някакво си цска софия с 4 титли и се чудя как може да го припознае някой, при положение , че дори титлите не са същите.
19
4
 
6
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Новия Ц.с.к.а е ЧЕЛСИ - Чавдар Етрополе Литекс София И други
18
10
 
8
 
! Отговори
mnenie преди 7 години
И Левски дълго време беше Левски 1914 и игра са фалшива регистрация и печелеше титли с фалшива емблема. Но никой не е поставил под въпрос дали това е автентичният Левски или не. Припомнете си 90-те години на Левски, в които отборът беше много силен.Вие отричате ли се от титлите и победите, спечелени от онова Левски 1914, та искате те да се отрекат от идеята ЦСКА? Това са просто юридически врътки. Каквито и Левски е правил по времето на демокрацията.
17
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мили, сини приятелки, държа да ви уведомя, че няма никакво значение какво пише на кутийката на презерватива. Дали пише ЦСКА, Литекс или Етрополе е все едно. Важно е какво има вътре. А вътре отново ще бъде Здравият Армейски Х.. И искам да ви уверя, че усещането ще бъде като шестте последни пъти..... Вие си знаете.
16
3
 
10
 
! Отговори
Таблото преди 7 години
"Преименуваният отбор" - "Левски".......................................... 0 : 5.............
15
6
 
12
 
! Отговори
gerfgfdgf преди 7 години
днeсбeгeйци, оправете си статията. ЦСКА вече не съществува. С Левски ще играе преименуваният Литекс - т.е. никакво дерби не е.
14
2
 
7
 
! Отговори
13 преди 7 години
До до 13Какво общо има псуването с това, че това Берое е всъщност Олимпик Тетевен ? А Ботев не минаха чинно от окръжните групи, а почнаха от "В" група, тъй като взеха лиценза на Металик Сопот, а старият и истински Ботев все още съществува, дори регистрацията му не е заличена в ТР. Не съм цесекар, ама като тръгнете да се правите на дръж ми шапката, без въобще да сте наясно с историята на вашите отбори.
13
2
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
какво значи абревиатурата "ЦСКА" ?
12
3
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
С тънката разлика, че Беройци не са псували до вчера собственика на Олимпик и отбора му по трибуните, а ЦСКА-рите - да, а Ботев си минаха чинно през 3-те групи преди да си заслужат мястото в А. и също така не затриха три отбора, само за да си подменят името и клубната история.
11
8
 
5
 
! Отговори
Тетевен преди 7 години
До БероеАлоооооо, Олимпик Тетевен, къде вие барабар с говедата. Научете историята на държавното си отборче, което замести истинския Берое, който е мъртъв
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БероеА в недвля пък Олимпик Тетевен ще срещне Металик Сопот...Много ви е къса паметта в Стара Загора. Колкото ЦСКА умря, толкова е мъртъв и твоя Берое.
9
4
 
6
 
! Отговори
хах преди 7 години
Литекс - Левски никога не се знае как ще завърши, през последните години общо взето си разменят победите. Виж, ако беше ЦСКА - Левски със сигурност шансът беше повече на ЦСКА.
8
4
 
20
 
! Отговори
Берое преди 7 години
Само в Бг се изкривява реалността и се правят на ударени... Играят ПРЕИМЕНУВАНИЯ ЛИТЕКС СРЕЩЪ ЛЕВСКИ ! Просто и ясно
7
4
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Явно на бившите армейски фенове им харесва новото дружество?!? Е, всеки има право на избор, уважавам тяхното, но за мен това е първи мач на моя любим отбор срещу нов отбор , който е новак в групата, така че се надявам и да запишем първа победа срещу него! :)
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКъм колко се отнасят думите ти по буквара? За що намекваш? :D