Стадионите на Мондиал 2018: "Санкт Петербург Арена"

Съоръжението може да поддържа комфортна температура при голям студ
20 май 2018 12:00, Веселин Коларов
33
Стадионите на Мондиал 2018: "Санкт Петербург Арена"
Снимка: Reuters

Новото ултра модерно съоръжение в Санкт Петербург е изградено на мястото на стадион "Киров". Строежът започва през 2007 година и е планирано да завърши през март 2009 г. Впоследствие крайният срок няколко пъти е изтеглян във времето, а стойността му се увеличава. 

"Санкт Петербург Арена" е завършен в края на 2016 г., а цената му възлиза на 24 млрд. рубли. Капацитетът на стадиона е 68 хиляди места и е направен по проект на японския архитект Кишо Курокава, който е създател на общи планове на няколко големи градове, в това число столицата на Казахстан Астана и на стадион "Тойота" в родината му.
 
"Крестовски", както още е известна арената, се превърна в уникално съоръжение, въпреки проблемите около изграждането му. На него може да се маха тревното покритие, с което да се запази при провеждането на концерти и други мероприятия. Има плъзгащ покрив, който позволява и поддържането на комфортна температура дори при голям студ.
 
"Санкт Петербург Арена" ще приеме седем мача от световното първенство, в това число единия 1/2-финал, както и малкия финал. Феновете в града ще имат възможността да видят на живо Лео Меси и Неймар, тъй като в груповата фаза Аржентина и Бразилия ще изиграят по един мач на него.
 
Ето кои мачове от Мондиал 2018 ще приеме "Санкт Петербург Арена":
 
15 юни, група "В": Мароко – Иран
 
19 юни, група "А": Русия – Египет
 
22 юни, група "Е": Бразилия – Коста Рика
 
26 юни, група "D": Нигерия – Аржентина
 
3 юни, 1/8-финал: Победител от група "F" – Втори от група "Е"
 
10 юли, 1/2-финал: Победител от мач №57 – Победител от мач №58
 
14 юли, малък финал: Загубил мач №61 – Загубил мач №62 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Мондиал 2018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил съм на стадиона. В самото начало имах усещането, че терена е малък. Полгедах в търсачкта и се указа че размерите на полето са като на Найкамп. Трибуниете са на два-три метра отлинийте. Умах усещането че съм в теарът. Температурата "на улицата" ако отрицателна, вътре постоянно е +17. Супер.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitДа бе, разликата между големите и малки градове! Преди две години за най-добър град за живеене в цяла Русия бе избран някакъв неголям град, не помня в Мордовия ли беше или другаде.В руските градове цари ред и ЧИСТОТА!Хайде да не правим тупи сравнения с други страни, защото по ТВ показват умрели градчета в Апалачите, разпадащия се Детройт и още...Вдигни си дирника и погледни през прозореца потеклите от смет контейнери на ъгъла до заведение за хранене!В Русия няма такова нещо
24
1
 
3
 
! Отговори
До Hafen die Wahrhei преди 5 години
Халфменш, ставай отвреме-навреме от стола, маясълът ти съвсем ще те влуди! Хората строят, защото могат, защото са се насочили напред, а не като теб. Каква е тази графоманска страст? Достигна до това да отречеш себе си: "руски архитекти, в които и след 50-години си личи, че е построен в техен стил.". Шок, оказва се, че имало и руски архитекти! Да не се окаже, че знаеш за Щусев, Мелников, Жолтовский, Щуко?Да поканиш Кишо Курокава да работи за теб е като да поканиш Акира Куросава да снимате филм!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да квичите шороши всичко ще мине по мед и масло както в Сочи.
22
4
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Баси, питам се какво ли би станало ако нямаха санкции ?И да се питаш и да не се питаш, файда йок! Има километрични мостове, има мостове с виадукти, има подвижни и то колеми мостове. Това, че Русия направи един добър стадион, с японска намеса не я нарежда до технологичният световен авангард. Напротив увеличава се разликата в жизнения стандарт между големите и малки градове.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петербург е страхотен град ,с невероятна архитектура и множество забележителности! Тоя стадион е направо извънземен!
20
0
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
, ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ПРОЕКТАНТЪТ, ТОЙ СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ СЕ ЗАБРАВИДа бе да, колкото забравихме мостовете на майстор Кольо Фичето. И колко сгради има в големите градове изградени от италиански, австрийски, немски, руски архитекти, в които и след 50-години си личи, че е построен в техен стил. Дори и лаик ще направи разлика между две къщи, едната във възрожденски стил, другата в италиански ренесанс!
19
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Магистралата ми трябва за да я изшмъркам докато трае световното!Ваш: Лили Дългото бедро /по мъж - Кошлуков/.
18
4
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Глей кви неща с еправят по време на санкции. То не са стадиони, плаващи АЕЦ, Керченски мостове. Баси, питам се какво ли би станало ако нямаха санкции ?
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, предубедени хора, стига сте плюли, че освен да ставате смешни, друго не постигате. С нетърпение очаквам световното в Русия за да се насладят на футбола и перфектната организация :) Хем и политическите помии ще останат на заден план.
16
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това световно ще бъде най-големият провал, дори по-голям провал от Полша-Украйна. Хората не искат да стъпват на вражеската територия, ФИФА пък избра там международни мачове да се играят, абе улави хора са тези.
15
18
 
4
 
! Отговори
. преди 5 години
Аз пък се зачудих, защо тоя толкова голям и велик народ, който по думите на русофилстиците има огромни научни постижения, много учени, архитекти и не знам си още какви, а дори Кремъл, че и Ермитажа са били проектирани от.. италианци! Толкова ли нямат един архитект, който да може да проектира стадион?
14
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа . Браво. 2018 направиха стадиони. В европа вече строят 3 поколение стадиони :)) Голяма хвалбаа. Уефа прави глупави евенти и ще почне да губи много скоро.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА НОВАЯ МОСКВА - СУПЕР МОДЕРНИЯ НАПЪЛНО НОВ ГРАД С ШИРОКИ БУЛЕВАРДИ, МЕТРО И МОДЕРНИ КОМУНИКАЦИИ РУСНАЦИТЕ ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АРХИТЕКТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ДА УЧАСТВАТ СЪС СВОИ ПРОЕКТИ. ТАКА СЕ ПОЛУЧАВАЕ ЕДИН НАИСТИНА МОДЕРЕН СЪВРЕМЕНЕН ГРАД.ТАКА, ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ПРОЕКТАНТЪТ, ТОЙ СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ, А ПОСТРОЕНОТО ЩЕ ОСТАНЕ.
12
6
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
другите могат да купуват чужди проекти , руснаците -не ...Както винаги вие каскетите обичате да слагате чужди думи в нечия уста! Никъде не съм казал, че руснаците нямат право да ползват чужда помощ! Но този стадион не е руско архитектурно творение, а ЯПОНСКО. Както "Бурж Ал араб" е проектиран английски архитект! Ама за вас това е без значение.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВаЗелине, затова сме на 109 място по свобода на словото - защото истинските журналисти със собствено слово, никой не ги наема и не им плаща, а таквиз като теб с лопата да ги ринеш - глашатаи на "демокрацията", усложливо преписващи каквото им кажат, откъдето им кажат и триещи каквото не им пасва на "мисълта".
10
1
 
29
 
! Отговори
42 преди 5 години
Да четеш и да се радваш на *** коментари, от нашия народ, който даже и дъвки, и безалкохолно, и чорапогащи, та даже и мартеници не си произвежда. Иначе се присмиваме на руснаците. Като лятата джанта е измислена например от българин ние, или други печелят от това. А архитекти чужденци да участват в големи проекти в други страни е стандартна практика. Сигурно и в САЩ всичко е проектирано от американци, а като се сетя и за Айфеловата кула...
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стадионът е супер як, а и Санкт Петербург е като цяло много красив град.
8
3
 
27
 
! Отговори
ZORO преди 5 години
До Hafen die WahrheitEй , голям шушляк , какво значение има кой е проектирал стадиона , или пак двоен стандарт , другите могат да купуват чужди проекти , руснаците -не ...
7
30
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
значимостта на грандиозните неща , които прави русия въпреки санкциите на палячовците от америка и европаЕй шушляк, този стадион е проектиран от японец. Иначе щеше да бъде....с телата. Или ти е трудно да схванеш, че *** такова нещо не биха могли да направят!!