Пазете се и от тефлона, може да докара рак

Ракът на дебелото черво е все по-често срещан при българите
19 юли 2016 17:07, Eкип на Puls.bg
7
Пазете се и от тефлона, може да докара рак
Снимка: flickr
Ракът на дебелото черво е едно от най-честите заболявания на храносмилателния тракт. Това е и причината, поради която този проблем се обсъжда все повече в обществото, призовава се към превенция и ранна диагностика.
 
Заболяването е мултифакторно, като значение имат генетични фактори, начин на хранене, възпалителни заболявания на гастро-интестиналния тракт. За съжаление, в индустриално развитите страни, включително и България, диагнозата рак на дебелото черво става все по-често срещана. В държави като САЩ, Франция, Скандинавските страни, това заболяване се поставя на второ място сред всички органни локализации.
 
Най-често заболяването се наблюдава във възрастта между 50 и 70 години, като двата пола са еднакво засегнати. И до днес няма точно установена причина за това заболяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: рак на дебелото черво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Тефлон преди 7 години
В статията нямаше нито един път думата "тефлон".... уволнете редактора!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
бръм... преди 7 години
Пестицидите от торове и препарати , замърсения въздух ,а и Е-та в храната, целия този букет предизвикват хоявата на новообразувания в организма. Купувайте продукти от частни производители ,от село.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че ще има първенство този вид рак. Какво ядем, с какво ни хранят честните ни производители и търговци? Как се крият зад пердето(подкупа) държавните институции, чиито скъпи коли и огромните доходи плаща народът, за да ни "пазят"? Но докато може да допуснем да ни измамят когато си купуваме гардероб и държавата да не наказва "либерално-пазарния" търговец, то за бавното убийство с вредни съставки на всички, да, на всички храни, трябва да се прилага от държавата най-суровото наказание!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В мойта работа сме 30 човека, 3- *** починаха от рак на стомаха и на дебелото черво в рамките на няколко години. Това са 10%. И тримата бяха под 35 години. Проблема е в храната според мен. Кой знае какво ядме.
2
0
 
2
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Това заболяване е намаляло през послидните 20 г. в сметовен мащаб с 30-50%, стиго вече с тия плашила, парите на тефлона се вредни - но незнам някой които си слега да си пече тефроновия тигана на 300 градуса и да му диша парите
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за всяко заболяване на храносмилателната система основен фактор е храната ,която се консумира,това,че нямало установена причина е нежелание за казване ,защото цялата хранителна индустрия в момента разчита на химията а не на естествените продукти и тяхното качество,вече не съществува пресен и необработен продукт с изцяло естествен състав-факт