Азербайджан осуетил атентат по време на Евровизия

Арестувани са 40 души, има и убити членове на групировката
Обновена: 30 май 2012 15:19 | 30 май 2012 15:11, Елка Василева
20
Азербайджан осуетил атентат по време на Евровизия
Залата в Баку, в която се проведе Евровизия. Снимка: Reuters

Азербайджанските власти обявиха днес, че са осуетили терористично нападение, което е трябвало да бъде извършено по време на песенния конкурс Евровизия. Арестувани са 40 души, съобщи Франс прес, като се позова на министерството на националната сигурност.

"Главната цел на терористичната група е била да извърши терористичен акт в Баку, докато се провеждаше Евровизията", гласи съобщение на министерството, цитирано от АФП.

"Групата е планирала нападение в концертната зала, където бе организиран конкурсът, както и други атентати срещу президента Илхам Алиев, полицейски участъци, хотели, където са били отседнали чужденци, срещу религиозни обекти", заяви министерството.

Членове на групата имали билети за Евровизия, за да извършат терористично нападение в "Кристал Хол" в Баку, където се проведе конкурсът.

Службите за сигурност са арестували предполагаеми членове на групата при операции в Баку, в градовете Ганджа и Сумгаит, както и в няколко региона на страната, допълни министерството, без да уточнява кога са били извършени арестите.

Някои членове на групировката са оказали съпротива и са били убити, посочва министерството.

"Министерството на националната сигурност реши да не разкрива тази информация по време на Евровизия, за да не създаде паника сред гражданите и чуждестранните гости", се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
4
 
! Отговори
Нина до 11 преди 11 години
Песента на софка за сметка на това много се харесала в Турция, турците били силно очаровани, че българската участничка дава такъв реверанс на турския език....отново неуважение към арменците и евреите-други две малцинства живеещи в България...но кво да се прави...протурската политика на българските политици достига космически размери.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sega stana qsno, za6to se provali Sofka ? Poradi cveta na kojata, vapreki qsnoto i bulgarsko lice . Bila edna ot zapodozrenite . Tova bez samnenie, q demutiviralo 1
16
2
 
7
 
! Отговори
дако преди 11 години
прочетах коментарите ей много завист много злоба в тоя народ баси---....
15
2
 
1
 
! Отговори
мбуахаха преди 11 години
Президента на Азърбайджан не се ли казваше Генерал-Адмирал Аладин?
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
азерски измишльотини . Сами си дигат авторитета, болни мозъци.
13
3
 
17
 
! Отговори
Ихааа преди 11 години
Софка,ще продаде ботушите си (без вълнените чорапи) на търг!Събраните пари ще се използват за закупуването на Мангало-Български речници,с чиято помощ ще се гледа Евровизия 2013
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Талибанлъкът е болестна нелечима форма в мюсулманството. Свършиха девиците от *** с мераци.
11
1
 
3
 
! Отговори
BXL преди 11 години
Kакво общо има твоето разсъждение с новината???
10
2
 
10
 
! Отговори
Ихааа преди 11 години
Нападателите са м*нгали,чиято цел е била Софка!Тя е откраднала песента им,с която те са мислили да участват на "Хималаи фолк фест".
9
6
 
30
 
! Отговори
Ихааа преди 11 години
Не мога да разбера,кой болен мозък разреши на Софка,въобще да се кандидатира за Евровизия??? Как са я избрали ми е ясно ... СРАМ!На *** да пее пред цяла Европа!Мои познати ме карат да я преведа и аз им казвам,че не разбирам част от песента и те ме питат: "Българския ли забрави?"Какво да им отговоря! А?
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Haha- къф готин повод да си вдигнат рейтинга.Разстрелват няколко неудобни по някакви причини,обявяват ги за терористи в минало време и после обират лаврите.Хайде помислете си кой или кои ще имат нужда да взривяват някакъв *** концерт със силно съмнителни "звезди".Са тва че 2 милиона *** се кълчотат като Софи Маринова почне да вие тва значи ли,че е добра певица?Стига с тия ***- хайде вижте истинските звезди кви са кво творчество имат.Не визирам Бийбър и сие.Това е толкова измислено.
7
2
 
5
 
! Отговори
Ихааа преди 11 години
Давай Софкееее "I love U so much .... "
6
2
 
8
 
! Отговори
Ихааа преди 11 години
Всъщност тези 40 души са били "бушони"!Тяхна мисия е да отвлекат вниманието на полицията,както се вижда са успели!Тер. нападение същност е била песента на Софка ... сега много хора са загубили ума и дума и не знаят кои са,що са!Песента е била тествана на няколко пъти в БГ парламент
5
1
 
18
 
! Отговори
Ихаааа преди 11 години
Арестува ли са Али Баба и 40-те разбойника
4
1
 
4
 
! Отговори
Ихаааа преди 11 години
Пак филми ...
3
2
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ако е..така,хвала на техните тайни...служби;действа превантивно и...своевременно.Нашите щяха да ги...следят половин година,а ако ги...хванат,съдебната власт,щеше да ги...пусне и да гиобяви за невинни зрители,с накърнени...права и свободи.
2
7
 
23
 
! Отговори
оле преди 11 години
Атантата бил срещу Софи Маринова за чалгаджийската и песничка, че разваляла морала на азерите !
1
3
 
13
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
Добре са се справили. Ако е истина разбира се, може това да е било просто предтекст, за да се разчистят неудобни хора.

Спонсорирани публикации