Рецептата Dnes: Френска супа с гъби и лук

Топла лучена супа
3 окт 2016 10:30, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Френска супа с гъби и лук
Снимка: youtube

Продукти:

За 6-8 порции:
1 и 1/2 килограма гъби печурки или други по ваш избор, може и микс
5 големи глави лук
100 г масло
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 щипка индийско орехче
сол, черен пипер
няколко стръка магданоз
150-200 мл сметана
4 чаши бульон от гъби, зеленчуци или говеждо
1 чаша бяло вино
 
Приготвяне:
 
В тенджера разтопете маслото и сложете нарязаните гъби, чесън и лук. Зеленчуците трябва добре да се задушат, а лукът трябва да добие и карамелен цвят. След това залейте с бульона и виното, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставете супата да къкри на бавен огън около 30-40 минути. След като е готова, добавете сметаната, малко пресен магданоз (ако супата не е достатъчно гъста, разтворете 2 супени лъжици брашно в малко топла вода и добавете към супата докато още е на котлона) Сервирайте с хрупкави крутони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: рецепталуксупа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веско, френските супи са гъсти по принцип.
1
2
 
2
 
! Отговори
Веско преди 7 години
1 и 1/2 килограма гъби ?! с 5 чаши течност. Бая гъстичка ще стане :)

Спонсорирани публикации