Рецептата Dnes: Пълнен патладжан

Лека храна за след празничната обилна трапеза
26 дек 2016 09:34, Криси Табачка
11
Рецептата Dnes: Пълнен патладжан
Снимка: Кадър от YouTube

Обикновено Бъдни вечер и Коледа са изключително наситени празници по отношение на храна и вкусни ястия.

По този повод може би е добре да обърнем внимание малко на по-леките основни ястия и да си дадем малко почивка.

За целта днес ще ви представим начин да си приготвите вкусен пълнен патладжан.

Ще ви бъдат необходими:

4 до 8 патладжана
230 г говеждо месо
1 връзка пресен магданоз
2 домата
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
7 с. л. растително масло
1 с. л. доматено пюре

Подправки

Чили и сол

Как да приготвите пълнения патладжан – вижте във видеото в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно, 7, вярно, но патладжанът трябва да е печен и след това задушен. А и това не е основно ястие.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не го киснете в мазнина и не го тъпчете с месо, патладжанът не е тежка храна.*** със сиренце, малко олио, оцет и чесън, работи добре против тровенето с месо.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбирам какъв *** ви гони в края на декември.Патладжана е летен /есенен продукт, а навсякъде се препоръчва да се ядат сезонни и местни плодове и зеленчуци.Абе изобщо *** с грозде...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е грешно: патладжанът е много тежка храна и не всеки стомах го понася! Не видях главното - че първо суровият *** се осолява и се изчаква поне 20 мин., преди да му се излее черната вода. Каймата не се задушава след, а преди лука и чесъна, които много лесно могат да загорят. В тази рецепта всичко се пържи и поема отвратително количество олио, просто не се занимавайте. Има правилни рецепти с печене в нета.
3
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
Noooo too complicated!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е най-тежката храна срещу преяли ,която можехте да подберете!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патладжанът иска много мазнина, няма да е лека храна. Откъде го пръкнахте това говеждо?

Спонсорирани публикации