Сексизмът в Холивуд – като расизма. Звезди пропищяха!

Актрисата Емилия Кларк често я дискриминирали
Обновена: 1 юли 2017 06:28 | 30 юни 2017 22:03,
29
Сексизмът в Холивуд – като расизма. Звезди пропищяха!
Снимка: Reuters, архив

Сексизмът е често срещано явление в Холивуд и много напомня на расовата сегрегация от миналото, твърди звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк, предаде Ройтерс.

Агенцията цитира интервю за сп. "Ролинг стоун" на 30-годишната британска актриса, превъплъщаваща се в сериала в образа на Денерис Таргариен. Звездата се оплака, че много често тя е единствената жена на снимачната площадка и по правило нейните реплики са по-малко от тези на мъжете.

"Може да звучи наивно, но на мен ми се струва, че сякаш се сблъскваме с расизма от миналото, но под друга форма!", изтъква Кларк. Актрисата се сблъсквала навсякъде с дискриминацията на половете в Меката на киното.

Миналата година жените и девойките съставлявали само 29 процента от кастинга на стоте най-големи филмови продукции на САЩ. Емилия Кларк отбеляза, че в наши дни все още е важно образите на силни жени да бъдат пресъздавани на екрана, като този на нейната героиня Денерис Таргариен. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше черна можеше да играе майор от КГБ, Чърчил или Херкулес, но така стоят нещата със сексизма в днешни дни.
15
1
 
1
 
! Отговори
Kostov преди 6 години
EH, I MEN DA ME DISKRIMINIRAHA TAKA!
14
6
 
1
 
! Отговори
42 преди 6 години
КАТО НЕ И ХАРЕСВА, ДА НЕ ХОДИ ТАМ, ЩЕ ИМА ДРУГИ МЕРАКЛИИ.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминизма в Америка е като Макдоналдс ,яде се в големи количества въпреки че е пълна ши тня .Там в САЩ са си малко болнички не им обръщайте внимание.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тая сега няма да гледам новите серии. Не понасям *** феминистки. Виж, с умните няма проблеми.
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко да е умна тая? Колкото фазан? Ами, едва ли чак толкова. Те всичките феминистки са такива. Ами нали ролята ти е такава *** утко заспала! Нали си кралица на войни! Ако беше във филм за женски затвор щеше жените да са преобладаващи. Колко е неумна тая...
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** сериали не гледам, още повече феминистки! Айде всяка жаба да си знае гьола! Добре сте дошли женките в минното дело, да се докажете колко сте равностойни на мъжете ....ама май няма желаещи!!!
9
4
 
27
 
! Отговори
хех преди 6 години
Всяка слаба актриса - феминистка.
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чух, че Спилбърг ще прави продължение на Рамбо, Умирай трудно и Командо в главната роля Поли Генова, не че нещо, ама много мязала на мъж.
7
7
 
12
 
! Отговори
отегчен преди 6 години
Аз, че не съм в крак с времето, не съм, ама и времето напоследък нещо много се изврати!То е явно, че има доста и българи дето гледат тези последните холивудски бози, ама така е- затъпява младото поколение! От холивудските продукции гледам единствено филми с Никълъс Кейдж! Много ми е интересно как някоя жена би изиграла някоя негова роля! Може би ще се получи...пародия!Поздрав за надето- Оу, лошите, "аз не искам да съм с тебе"!
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно е да видиш как жени побеждават физически всеки мъж...несериозно е и никой няма да го гледа, освен ако не е от супергероите. Женките няма как да са равни на мъжете, поради простия факт, че не са физически толкова силни, най-малкото. Не говорим за интелект и рефлекси.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая пък трябва ли да толкова проста, при положение, че има ключова роля във сериала. А когато жена се научи да върти меч по-добре от мъж, или когато стане фозически по-силна, тогава евентуално може да се класира. А за недоволните сливи, има кво беше, кви там съпруги сериал. Да си учавстват в лигавите сериали, като не им харесва.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този свят все още е мъжки.Лошото е, че става все по-мъжки.Още по-лошото е, че и двата пола затъпяват все повече. Честно казано не ми пука за този свят, а и нови холивудски филми не гледам.
3
1
 
30
 
! Отговори
нИ е вярно преди 6 години
Пълни глупости ,в американските филми има много повече роли за жени , отколкото реално тези професии в реалния живот са представени от жени. Само вижте криминалетата поне половината са жени !
2
9
 
37
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
Аман от капризни патки - нали си чела предварително сценария и си видяла колко реплики имаш? защо не протестира тогава а чак след като сериала те направи известна?А и един филм не е място за женски седянки на приказки. Това да не ти е "Тлака в Алтъново"
1
1
 
34
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Жените,в развитите общества обичат да са феминистки...Обаче само,когато им изнася!Не съм сексист и съм за равнопоставеност на половете! :-) Без,третополовите...Там е друга бира...:-)

Спонсорирани публикации