НАСА кръсти марсианска канара "Ролинг стоунс"

Легендарната група благодари на учените за оказаната им чест
23 авг 2019 11:30, Елка Василева
13
НАСА кръсти марсианска канара "Ролинг стоунс"
Снимка: архив, Reuters

Американското космическо ведомство реши да окаже чест на легендарната британска група "Ролинг стоунс", като кръсти марсианска канара на тяхно име, пише в. "Дейли мейл".

Когато космическият апарат на НАСА "ИнСайт" кацна на повърхността на Червената планета миналата година, той размести голям камък, който се изтъркаля настрани. Сега на учените им хрумна да го кръстят на името на бандата на Мик Джагър, което в буквален превод гласи "търкалящи се камъни".

От НАСА съобщиха, че марсианската "Скала Ролинг стоунс" е чудесно попадение. Американското космическо ведомство винаги е целяло разширяването на аудиторията си, а бандата на Мик е любима на няколко поколения фенове.

"Ролинг стоунс" благодариха на учените за оказаната им чест, като заявиха, че това ще бъде нов жалон в тяхната богата кариера.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: МарсНАСАРолинг стоунс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ани аторите са добри, спор няма. Само не знам, сега както се скараха с Дания как ще снимат Марс на остров Гренландия. хахах :-)
5
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Ролинг Стоун е идиом и означава "пътуващ музикант". Буквалният му превод е грешка.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"СССР и САЩ се състезавали и САЩ заели унизителното предпоследно място а СССР престижното второ място."хехехе браво, а когато България беше съюзник със СССР, бяхме сред 30те индустриално най-развити страни в света, на унизителното 27 място. А днес при ЕС, НАТО и "партньорството" на САЩ България гордо заема първо място по смъртност в света и гордото първо място по бедност в Европа.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАйде сега руснаците да кръстят Путин някоя дупка на Марс :)))там нема толкова малки дупчици бе :)))
2
6
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
хехехе браво другарю, ти си от старата школа където СССР и САЩ се състезавали и САЩ заели унизителното предпоследно място а СССР престижното второ място.Та песента е "Симпатия за дявола" и казват че идва от романа на Булгаков "Майстора и Маргарита" само дето героя в романа е дявола ама явно според тебе прототипа му е Сталин
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мик Джагър посвети песен на прототип на Сталин от романа на руски писател.

Спонсорирани публикации