Гледаме ли предизборна "маймуниада"?

Чуваме стари послания, кухи фрази, слаби кандидати
12 окт 2016 11:30, Анисия Иванова
14
Гледаме ли предизборна "маймуниада"?
Снимка: Bulgaria On Air

Предизборната кампания може да се оприличи с думата "маймуниада". Това заяви PR специалистът Александър Христов в "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR и поясни, че има "прекалено много несериозни и несистемни кандидати".

Според неговия колега Любомир Аламанов не е лошо, че има толкова много кандидати, по-лошото е, че основните политически сили, се отнесоха с един леко обиден маниер към избирателите.

"Абсурдно е да се извади кандидат два дни преди старта на кампанията и да се оставят само 20 дена за нея. Не се прави така. Това, което се случва, е неуважение", категоричен е Аламанов.

Той определи предизборния клип на Митьо Пищова като "телевизионен плакат" - жанр, който не използва целия потенциал на видеото и визуалната комуникация.

"Това е забавен клип. Г-н Маринов вече е постигнал ефект, защото е отново известен и е отново в устата на хората", смята Аламанов и допълни, че основната драма тук е, че хора като Пищова, говорят това, което трябва да чуваме от основните кандидати.

По думите на Александър Христов основният пропуск на политическите партии е, че не са инвестирали достатъчно рано в кандидатите си за президент, което може би щеше да предотврати появата на всички останали.

Във връзка с предизборния клип на ген. Румен Радев Аламанов посочи, че посланието е пълно с "кухи фрази".

"Похватът да се търси кандидат последните два месеца и тогава да се обучава, е пагубен", категоричен е специалистът.

Относно предизборния клип на Татяна Дончева експертите го определиха като "връщане към миналото".

"Дончева няма друг избор освен да бъде директна", смята Александров. Според Аламанов клипът на Дончева не е ясно към коя целева група е насочен, тъй като това е стара математическа задача.

За предизборния автобус на реформаторите Христов посочи, че "автобусът е свързан директно с хората". "Подходът е чудесен, но трябваше да започне по-рано", допълни той.

"Политиците не слушат съветите на пиарите си. Убеден съм, че специалистите им дават достатъчно интелигентни и професионални съвети", категоричен е Александър Христов.

Според Аламанов кандидатите не използват достатъчно силата на социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВинетуА ти, къде завърши специална школа? В Подмосковието ли? А може би на секретен обект в Сибир. Затова ти са познати землянките. А пък що да не си от репресираните? Че и те като АБФК - тата ще продължавате да никнете и да искате почит и облаги.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писнаха ни, отвратиха ни, noвръща ни се от неистовата им борба за креслата. Гнусни са с "надпреварата", с "борбата", това конни състезания ли са, полудели са за власт, че властта им носи неограничени възможности за печалби, за корупция, за грабеж. То не бяха конкурси с един кандидат, то не бяха печеливши оферти, то не бяха консултации, лекции и преподаване, то не бяха експертизи, то не бяха чудесии и всичкото, дори и най-малкото, поне над 1000 лв до милиони. А ние им придаваме законност и ореол
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът е възникнал от *** в резултат на осъзнато влагане на труд-физически и умствен- и чувство за отговорност.От малките човечета-децата на номенклатурните човеци- възникват расови маймуни в резултат на осъзнато влагане на мързел- умствен и физически и чувства за безотговорност и ненаказаност!А борбата с маймуните и маймунджилъците им не може да се води с приказки!Правилния подход към проблема е :"На война- като на война,с маймуните - по маймунски"...Банана- и хайде на демокрация!
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно в момента се печатат фалшивите бюлетини в полза на герб.
2
2
 
29
 
! Отговори
д преди 7 години
Политолозите - най -гнусната част от обществото .
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледаме ли предизборна "маймуниада"?........................а трябва ли? нали сме ги гледали с години във властта?

Спонсорирани публикации