Плевнелиев пита: Каква държава искаме за нас и децата ни?

Президентът зове за разумен вот в неделя, не за месии и популисти
Обновена: 4 ное 2016 21:20 | 4 ное 2016 15:30, Камелия Цветанова
219
Плевнелиев пита: Каква държава искаме за нас и децата ни?
Снимка: БТА, архив

Народният вот е най-мощното оръжие за задаване посоката на развитие на страната. Дойде редът на всички нас да покажем каква е държавата, в която искаме да живеем ние, децата и внуците ни.

Това заявява държавният глава Росен Плевнелиев в традиционното си обръщение преди Деня за размисъл на изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум, които ще се произведат на 6 ноември.

Още по темата

"Европа и светът преживяват един от най-тежките си периоди от седемдесет години насам. Нагледахме се на месии и популисти в нашата история. Те винаги идват в тежки времена, експлоатират страховете на хората и никога не са довели, който и да е проблем до трайно решение. Нека гласуваме разумно, да подкрепим устойчивите решения, да дадем път на ценностите и морала, на демокрацията, на мира и свободата", призовава президентът в обръщението си, цитират от своя прессекретариат. 

Държавният глава се обръща с призив за придържане към ценностите, които стоят в основата на демократичното общество.

"Никой не бива да подценява мъдростта на българския народ. Когато застанем пред урните, нека подкрепим ценностите и реалистичния подход, даващ решения по пътя на осъществяване на националния идеал", казва президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава изразява увереност, че и при тези избори българският народ ще покаже, че освен качествата на един или друг кандидат, ценностният избор на България, като част от ЕС и НАТО, е съзнателен, "така както безалтернативни са мирът, свободата и демокрацията". 

"Призовавам политическите партии и всички участници в предстоящите избори да уважат правото на суверена да направи своя избор свободно и независимо. Нека не натоварваме деня за размисъл с опити за манипулация и нерегламентирано привличане на гласове. Познаваме този подход от близкото минало, но всеки трябва да се е убедил, че подобен успех е измамен, а пораженията които нанася на политическата система и на гражданското общество са несравнимо по-тежки. Нека всички да уважим народа си, да повярваме в неговата мъдрост и да приемем решението му такова, каквото е", призовава още президентът Росен Плевнелиев в обръщението си към нацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много "рано" се сети да попита каква държава искаме.Искаме младите хора да не бягат !Искаме българите от чужбина да се върнат ! Искаме държава на българите ! Българи които да се чувстват сигурни на земята за която са проляли кръвта си българските войни.
170
1
 
1
 
! Отговори
КОСТАДИНОВА преди 7 години
БИX ЖЕЛАЛА ДА ЗНАМ ЗА КОИ ПО ТОЧНО ОТ ВСИЧКИ ТЯX DA ДАМ МОЯ ГЛАС ГОСПОДИН ПЛЕВНЕНЛИЕВ
169
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕЗПОЛЕЗНА РЕЧ НА ЕДИН БЕЗПОЛЕЗЕН ЧОВЕК.
168
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КАКЪВ Е НАЦ;ИОНАЛНИЯТ ИДЕАЛ? да държим на власт една неокомунистическа партия като герб начело с бир парче комуниста борисов?Да храяним това огромно стадо хайлази по министерства и агенции - разни роднини, любовници, и разни *** на властта.
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Амиго Плевниго адиос мучачос , беше ни изключително неприятно тез загубени години с теб , отивай да заемеш уредения пост че поне от там да видът къф си всъшност
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самосвалът с фекалиите отново се разтовари.
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Актуална,полезна и интересна комедия-24 серии- на тема "демократични избори в бивши соц.страни"- през гугъла: "Слуга Народа - все серии подряд, 1-4 серии комедийного сериала"
164
0
 
1
 
! Отговори
От по-висшия ешалон преди 7 години
До Гражданин Пита!Уважаеми Гражданино. Вашата позиция изисква уважението ми.Във връзка с питането Ви разяснявам:В новата ни история има две същества, загубили най-милото си-децата-Желев и Плевнелиев (с тази фамилия, прочетете какво пише в Библията).Никое от тях не се поучи, промени, вслуша в поученията на ВЕЛИКИТЕ СИЛИ. Дори напротив, кръстоносният им поход стана все по-яростен...ЖАЛКО...Няма "независими", но нека НОВИЯ АРЛЕКИН да скъса поне един конец от ЗАВИСИМОСТТА СИ,заради НАРОДА !
163
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаеми Роско, що не вървиш на цецкината си?
162
1
 
14
 
! Отговори
Гражданин Пита! преди 7 години
Престъпления против мираЧл.407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.Чл.408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години. Кога ще подведат президента под отговорност, който непрекъснато говори за война?
161
0
 
11
 
! Отговори
Х преди 7 години
До КАКЪВ ПРЕЗИДЕТ...?Първо пише се президент,второ-не знам Радев дали ще ни докара в пустинята ,но Цачева и Борисов ни докараха чрез ЕС и НАТО тези от пустините на Африка.
160
1
 
20
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Каква държава искам за детето си? Ми просто, държава без Плевнелиев,без Борисов,без Цачева.
159
0
 
11
 
! Отговори
Бригадир преди 7 години
Последната бригадирска песен на Задкулисието: Елате хиляди шарани, на олигарсите надежда, да вдигнем Слави на ръце, на кукувица да снесе яйце !
158
11
 
2
 
! Отговори
Panaka09 преди 7 години
Най добрия президент! Ще има да чакате учителката или некадърния пилот да ви оправят. Затъващи в руското-турското блато ще блеете още стотици години в територията.
157
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цАЧЕВА не е по-добра от никой от кандидатите за президент. Но от ей те тоя е по-добра, затова го и рекламират, все пак на негов само фон майката ни на нацията хахаха може да се открои като нещо, различно от нула.
156
0
 
11
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
ценостите на българия са българите които ровят по казаните за ***.за да ядат а такива като тоя си напълниха гушите и доволен и предоволен си отива и говори за цености на европа росене продадохте ни
155
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най слабия президент на българия. Абсолютно мекотело което няма собствена позиция и не взе нито едно правилно решение зя бг. Занимава се с русия докато амуджите наводняват софия.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 175А шо шъ кайш когато в Президенството са се намърдали неинтелигентни хора? Значи, тогава те трябва да идат в казармата, където сега са интелигентните хора, а иннтелигентните от казармата да си идат в Президентството. Че 25 години сме все с интелигентни хора в казармата. Време е за смяна на фронта.
153
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..."Европа и светът преживяват един от най-тежките си периоди от седемдесет години насам."...Точно така е, но това е благодарение на президенти като теб, нещастнико!!!
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 138Зле си момче, двойкаджия си бил и двойкаджия си остана. Крепостни е имало в цяла Европа. Това са феодалните селяни, бе карък малограмотен. А дали са вилавни, дали са крепостни, дали са парици, клирици, вилани и др. десетки наименования няма значение. Всички са били крепостни селяни, невежо същество. Чети повече, и после раздавай "мъдрости".

Спонсорирани публикации