Хасковски роми пред урните: Да помагат, да дават къща...

Ромите са категорични: И да гласуват, и да не, пак ще гладуват
Обновена: 13 ное 2016 10:32 | 13 ное 2016 10:30,
48
Хасковски роми пред урните: Да помагат, да дават къща...
Снимка: Bulgaria ON AIR

В навечерието на балотажа ежедневните проблеми са на преден план в ромската махала в Хасково. Липсата на улици, лошата хигиена и високата безработица са по-важни от предстоящия вот.

"Безработни... при лекаря не може да отидем. Няма НОИ. Безработни сме в семейството ми - мъжът ми не работи, аз не работя", коментира една от жителките в ромската махала.

"Това не е живот, да помагат на нас, да дават къща", добави друга пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Със 100 лева пенсия, десет души гледам вкъщи, къде се намираме ние? В кой век живеем", запита трета.
 
И макар че тук е така от години, ромите признават, че не пропускат избори и имат големи изисквания към бъдещия първи в държавата.

"Ще гласуваме! Как няма да гласуваме? Да дават нещо там за помагане", заявяват те.

"За нищо не гласуваме... Да се оправи България, да се оправи! Без работа хората отиват да крадат!", добавиха други.

"Трябва да прави всичко - да има пари, да има работа, да има детски", смятат трети.

Оказва се обаче, че световната политика, тук не е на мода и ако някои знаеха за президентските избори в САЩ, то други объркаха американските кандидати с българските.

"Не ни интересуват американците! Нищо не зависи от тях", заявиха някои от тях.

"И да гласувам, и да не гласувам, пак ще гладувам! Това е", добавиха те.

Голяма част от хората тук признават, че няма да отидат до урните, защото се чувстват обидени. Причината - техните проблеми вълнуват властта само за няколко дни по време на избори.

Целият репортаж вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
Прав си.Но само виж какви усти са отворили и как са се облещили и жената, и детето на снимките.Едно знаят - "дай!" Така ги научиха през соца. Работиш, не работиш - полага ти се и жилище, и заплата, защото задължително се водиш назначен някъде.Учил, не учил - диплома за основно образование му се полага.И те това си знаят, някой все им е длъжен да им дава нещо.
27
0
 
1
 
! Отговори
Кой им е длъжен? преди 7 години
Били безработни, а какви професии имат?Щели да гладуват ... А в Хасковско по 10 дка земеделска земя не дават ли на всяко социално слабо семейство? Имат ли изобщо представа колко храна може да се добие от 10 дка? Ама се иска работа!Къща - ако си построиш, като всички.Детски надбавки - до второ дете и то само ако родителите се осигуряват и имат минимум средно образование.Тогава може би България ще се оправи.
26
1
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До чичо Гошоживея в москва и здрвеопазването е без платно дзи плаща.като ви чета коментарте и се получава че ромите са манипулирани от българите те не са бг граждани или вие сте хора а те са животни през времето на живков белене беше тъпкано с българи а не роми власта отне им работата не им дават работа .и те са принудени някак си да си прехранват семействата гладен човек е способен на всичко.това трябва да разбере всеки един българин.политиците сеят злото а бг народ го изпълнява и продължават
25
0
 
0
 
! Отговори
Ромул и Рем преди 7 години
Да ме простят римляните! Ама това тук е смешка. Бабите гласуващи в червевено поизмряха лека им пръст! Сега какво ние техните деца за КОГО да гласуваме, освен за по малкото зло. Казано пристичко при развалени домати кой избираш? По малко миришещия. Ако спретнеш Ино кило си е супер. Ама плащаш цена за три. За това римоляните гласуват. Све ше откачат нещо. Преди кебапчета, сега можИ и в къща - коптор да живеят. Доволни те доволни са и развалената стока.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До stenku Ясно ли ти е колко такива *разити висят на врата на работещите хора? И тази .аплач, генератор на престъпност, мързел и неграмотност, ще определя бъдещето на децата ми и на държавата???? Спешно свикване на Велико народно събрание и промяна на избирателния закон.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каква работа? че аз гледах общак швед на един строеж, майсторът му каза 'донеси 15 тухли', това създание не можеше да брои и донесе торба с цимент! какво умее да прави? да чисти? ами вижте им собствените къщи и махали? да сее? да произвежда? ами те дори и животни не умеят да гледат, бият ги и ги държат гладни.
22
12
 
4
 
! Отговори
stenku преди 7 години
абе све ромите са ви виновни за свичко ,,изяли били държавата,, абе *** прости не виждатели че ни маниполират както си искат имат нужда от отдушник и каде да го намерят другате ако ме в ромите.ама нали сме си прости Българи и се хващаме за тия глупости!!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме един комшия ром Савко се казва. Савко е на 54 години има 3 жени, 14 деца 38 внуци и 21 правнуци,От това семейство нацвъкало 124 *** откакто ги помня никой никога никъде не е работил. Част от децата му са в Хасково, част в Сливен, и по селата. По цял ден обикалят с каруците и търсят нещо за крадене. хората не ги викат за работа в къщи защото където са влезнали без кражба не са излезнали.Ние и още две български семейства се изселихме, но който остана голям зор вижда с тази НАПАСТ.
20
0
 
25
 
! Отговори
88 преди 7 години
Къща, а !? Скоро всички *** ще получите по едно парче олово безплатно, и после няма да имате нужда от нищо !
19
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Изядоха държавата !
18
1
 
17
 
! Отговори
За къщите и шведите преди 7 години
Шведите иска къща, иска държава задължена дава къща капиши щот то швед. Къща на сичко швед да дава, амаха.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееее.... доживях да прочета че мексиканците да се обидят и няма да гласуват!Само така дами и господа мексиканци че да може тази държава да си вземе глътка въздух!
16
0
 
12
 
! Отговори
А нещо друго??? преди 7 години
Господ дава, но в кошара (пърдон - в къща) не вкарва!
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В хасково имало ПРОЗРАЧНИ СТАИЧКИ.
14
0
 
48
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Хора, които нямат средно образование не трябва да имат право на глас.
13
4
 
17
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯВ Русия здравеопазването е безплатно,но ти откъде да знаеш.
12
17
 
4
 
! Отговори
ти кретен ли си ? преди 7 години
До OMG_LuckerИска най-обикновени неща ,здранвни осигуровки и нормални помощи щом като няма работа ! Кво си станал да преувеличаваш нещата !? как може в западна Европа бюрата по труда да се свързват с частни фирми и да осигуряват работа на хората ,а в България не може ! Как може в западна Европа да се плащат нормални помощи и здр. осигуровки на безработните ,а в България не може ?!
11
0
 
40
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Не мога да разбера нещо: като не работиш, мъжа ти като не работи какво искаш тогава по дяв0лите? Яхта? Дворец? Ми.. НЯМА!И като гледам всъщност жената от снимката.. ми тя е с боядисана коса, облечена си е добре, на заден план климатиче, мозайка.. и бузки има- начи не е като да е съвсем закъсала, а?
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българино, докато ходиш на СПА уикенди...ето тези гласуват на избори и ти избират управниците.После...кой бил простия?!!
9
2
 
30
 
! Отговори
Фанка преди 7 години
Вчера докараа дърва на мени от бщината Либимес казаа нали знаш утре за кой казаах знам ба за сеска ееееееееееее