Президентът Радев за бъдещия кабинет: Коалиция с компромиси!

Президентът: Мераците на Местан ще срещнат българските институции
30 мар 2017 16:00, Красимир Ангелов
71
Президентът Радев за бъдещия кабинет: Коалиция с компромиси!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев даде висока оценка на организацията на проведените парламентарни избори на 26 март.

"Искам да благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с тези избори, защото свършиха чудесна работа. За мен изборите протекоха нормално, българите имаха възможност да изразят своя глас", коментира президентът в Пловдив.

Още по темата

Държавният глава призна, че моментът за консултации и съставяне на ново правителство е труден, но резултатите от изборите отразяват волята на целия народ.

"Първо трябва да свикаме Народното събрание, а това ще стане в законоустановения срок. По Конституция той е до един месец след края на изборите. Моите виждания са, че ще осъществим консултациите по-рано", подчерта Радев.

Той бе категоричен, че акцентът в работата на следващото правителство трябва да бъде националната цел и националното единение.

Президентът призова политическите партии да намерят най-доброто решение за България в днешната трудна ситуация.

"В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това ще бъдат наистина едни сериозни компромиси и нека спокойно обмислят какво означават те, каква е тяхната цена и най-важното е в никакъв случай да не взривят бъдещето време", подчерта президентът, цитиран от своята пресслужба.

"Най-вероятно ще се отиде на някакъв тип коалиция, което означава компромиси. В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това ще бъдат наистина сериозни компромиси. Нека спокойно да обмислят какво означават тези компромиси и най-важното - в никакъв случай те да не взривят бъдещото управление. Нека да дадем време на партиите да си свършат своята работа по формиране на правителство", поиска президентът.

Помолен да коментира искането на ДОСТ за касиране на изборите, Радев посочи, че претенциите на Лютви Местан ще срещнат преди това оценката на българските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
Компромиси с връщане на БСП на власт- НЕ!1.Да се ОПРЕДЕЛЯТ: щом живеят в Турция и са от турски етнос- да нЯМАТ БЪЛГАРСКИ паспорт.БЪлгарският паспорт и м НОСИ ОБЛАГИ- ЕВРОПЕЙСКИ граждани.Тогава да се върнат в България- без турски паспорт.2.Те нямат НИЩО ОБЩО с ЕВРОПЕЙСКА РБългария, не знаят български, не четат , НЕ ТРЯБВА да имат право да гласуват КАК ЩЕ ЖИВЕЕМ ние! Аз не признавам НЯКОЙ, живеещ в ТУРЦИЯ за равен с мен, не чете българска преса, не знае български, да запази САМО турски паспорт.
42
7
 
5
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 7 години
Импотентен НОВОБРАНЕЦ. ЗАДРАСКА НАДЕЖДИТЕ НА ИЗМЪЧЕНИЯ НАРОДЕЦ. Зелен, уплашен , НЕЗНАЕЩ. ДА ТИ Е СЛАДЪК ХЛЕБЕЦА.
41
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен 56.*** и по-лошо ще става,когато започнем да купуваме руски газ от турците,За да се харесаме на германците,които си имат северен поток напук на съветите към нас.
40
1
 
2
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
К.З.Е.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44. Глу.пак, цените не ги вдига и КЕВР. Ограмоти се малко. Всичко става по формули и зависи от цените на газта и петрола. Сърди се на "Газпром".
38
1
 
9
 
! Отговори
аС преди 7 години
Най-доброто време за вдигане на цените! Старото правителство го няма. Новото - още не е съставено. Служебното - то си направи изборите...Чиста работа! Никой не е виновен! Но колониалната администрация, роболепно ни го тури. Свърши си работата!... Народе, кой ни в таз робска люлка люлее?! Лакеи, Киряк Стевчовци и нови юди, които за няколко сребърника ни продават и предават...
37
2
 
5
 
! Отговори
ами преди 7 години
До Анонимен 51 А с Цачева какво щеше да си вкараш?????
36
14
 
12
 
! Отговори
Тоя цървул преди 7 години
дето се има уж за "социален" президент (а всъщност болонка на московска каишка) няма ли да изохка нещо за шоковото увеличение на всичко или още не си е сменил зелените чорапи? Или щом братушките за благодарност, че не избрахме *** ни качиха газта с 30% не трябва да се говори. Нека Цар *** да е добре, да дипли там милиардите
35
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тоя *** си вкарахме автогол!
34
3
 
16
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Правителство на ГЕРБ и всички мижитурки ще го подкрепят защото - ВОЛЯ повече няма да влезе....ОП ще се разпаднат....ДПС ще търпи ДОСТ в следв.НС.
33
4
 
5
 
! Отговори
Eu dur преди 7 години
Parvo bg zaplati da stanat kato belgiiskite zaplati....posle sladki drugi razdumki...
32
3
 
7
 
! Отговори
събуди се преди 7 години
До 47Обърка местото да пишеш, бре !!!
31
4
 
27
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Стега с тези комунисти и антикомунисти, бе главочи !След 9-ти септемврли що народ се писа партизани, ятаци и пострадали от фашизЪма...Пак така след 10-ти ноември станаха репресирани от болшевиките.Политика в БГ е м.р.ъ.с.н.а дума и не решава националните проблеми.
30
10
 
12
 
! Отговори
г-н Радев преди 7 години
Разочаровахте ме : каква "чудестна работа " ? -това ли искаше народа ? -същото ?За Референдума нито дума ?Защо няма камери в секциите като броят бюлетини и пишат протоколи ? -за да стане "чудесната работа" ? и вие сте зодия близнак -същия
29
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След обещаното мед и масло от г-жа Лъжа / Нинова / др. Радев и др. Герджиков поздравиха бедните , които щяха да станат богати с нови цени на тока и водата . Някой още да вярва на кречеталото на празните приказки *** Нинова .
28
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41 Всички въпроси за цените към Радев и Герджиков . Нали другарите от БСП казваха , че промяната започвала с новия Президент. Ето тя започна .
27
3
 
14
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Орел...рак и щука.Надежда оставете всяка тука.
26
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така както върви Президентът Радев ще се сработи с Премиера Борисов , за ужас на червените каскети . Така е другари, силния върви след още по силния . Капиш червен каскет или още си заблуден .
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и Обединените пари (ОП) ще забъркат още по-голяма каша и след тях ще е още по-трудно да се спаси това, което е останало от България като държава.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тия партии нищо няма да стане.

Спонсорирани публикации