Тъмната страна на Гражданската война в Русия с "Робиня на любовта"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
30 юни 2017 11:39, Петя Славова
3
Тъмната страна на Гражданската война в Русия с "Робиня на любовта"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Никита Михалков ни показва тъмната страна на Гражданската война в Русия с  "Робиня на любовта". Всъщност първият режисьор на филма е Рустам Хамдамов, който е отстранен от снимките заради скандал. Той решил да снима продукцията в началото на 70-те години, като поканил за главната роля Елена Соловей, когато тя прави първите си стъпки в киното.

Снимките започват през август на 1974 г. не продължават дълго, тъй като станало ясно, че режисьорът предоставил един сценарий, за да премине цензурата, а имал друг – работен - за реалните снимки.

Несъответствието било засечено от членове на "Мосфилм" и така проектът е снет от него и даден  на Никита Михалков, чийто брат – Андрей Кончаловски е един от сценаристите.

Елена Соловей продължава да изпълнява главната роля, а филмът събира 11 милиона зрители, разказва в книгата си Федора Разакова "Скандалите на съветската епоха".

Сюжетът ни среща с киноактрисата Олга Вознесенска, която участва в мелодрамата "Робиня на любовта". Оказва се, че снимките са параван за оператора на филма, който тайно снима арестите и разстрелите в страната.

Александър Калягин, Родион Нахапетов и Олег Басилашвили също са с роли. Гледайте "Робиня на любовта" на 30 юни от 22.10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Троцки преди 6 години
Жертвите на Русия през Първата световна война са малко над два милиона, а през последвалата болшевишкия преврат Гражданска война - десет милиона и половина.
1
1
 
3
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Че коя война има светла страна?! Особено пък гражданска война. "Светлата страна" е пропагандна манипулация за героизиране на масовото убийството.