Служителите на гробищата в Търново ужасени от ексхумацията на Христо

За отварянето на ковчега следели представители на РЗИ
27 авг 2020 15:05, Нели Христова
117
Служителите на гробищата в Търново ужасени от ексхумацията на Христо
Снимка: Facebook

"Ужасяваща картина, грозно и безмислено, и то при остро заразно заболяване. И друг път са правени ексхумации, но не и по този начин!". Така коментират потресени работници в гробищния парк във Велико Търново изравянето на тялото на 19-годишния Христо Денев, починал от коронавирус в областната болница, пред "24 часа". Над 10 следователи, доктори, санитари, криминалисти, пристигнали в 9 ч. за процедурата, разпоредена от НСлС по указания на Софийска градска прокуратура. Там се наблюдава досъдебно производство за причинена по немарливост смърт на младежа, след жалба срещу лекарите от бащата адвокат Иван Денев.

Още по темата

Всички участвали в ексхумацията били в лични защитни облекла, а за отварянето на металния ковчег следели представители на Регионалната здравна инспекция. Безпрецедентно за случай на опасната зараза аутопсията била извършена на място, а след това тялото запечатано обратно в ковчега. Гробът бил обработен с биоцид, преди да бъде заринат, разказаха запознати. Всичко приключило около 11.30 ч.

Христо Денев издъхна в реанимацията в Търново на 31 юли след 18 дни лечение от усложнения на коронавирусна инфекция. А бащата публично изказа съмнения в адекватността на прилаганата терапия и нападна медиците, които се бориха за живота на сина му.

По случая предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на Христо.

Още преди това от болницата поискаха проверка от "Медицински надзор", а шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова настоя да бъде проверена цялостната и работа като координатор по донорство, във връзка със спекулации в социалните мрежи.

Директорът д-р Стефан Филев отказа всякакъв коментар за ексхумацията на Христо Денев до приключване на разследването и излизането на резултатите от проверките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
24
 
56
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ !!! преди 3 години
Доктор Сибила Маринова трябва да лежи в Сливенския, ако сме нормална държава.Ама не сме !
102
22
 
39
 
! Отговори
хгцххфь преди 3 години
Най справеливото в случая е,да се ликвидират представителите на бялата мафия виновни за случа.
101
34
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление нищо няма да се докаже. Да оставили са го да умре, да явно са тествали лекарства на неги,без знанието на родителите, ОБАЧЕ в България "гарван гарвану око не вади". Обречена битка е подхванал бащата срещу бялата мафия. Жалко за момчето! Ако не беше стигало до болница можеше да е живо сега.
100
12
 
22
 
! Отговори
Баща преди 3 години
До баща от тази битка ще те победят не си разпиляваи енергията оловото в момента е най справедливо
99
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те щото са много кадърни в Търновската болница и затова всеки гледа да иде в Плевен. Тук и един гипс така го слагат че като го махнат направо на ТЕЛК може да идеш.
98
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама каква аутопсия на място..? Ексхумацията е започнала в 9, може би до 9,30, а в 11,30 е била готова. За 2ч ли се прави аутопсия? Или им е било все тая какво гледат и са искали само да му срежат дрехите за да се види че е ровено. Друг вариант не виждам
97
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е разликата между разфасовка и аутопсия когато е на место?Не разбрах какви са били месари или лекари?Било ли е документирано с видео?Да не лъжа, ама поне 4-5000 аутопсии съм правил (за 20г.), но такова съобщение може само от България да дойде!Не знам да се смея ли, да плача ли!
96
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е като да караш с двеста по магистралата и после да обвиняваш друг че те е убил
95
10
 
24
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До ЛЕКАР в ИспанияИ аз половин година вече апелирам към всички конспиратори и потенциални убийци чрез заразата - търсят се доброволци за ковид-отделенията - идете, помогнете! Тъкмо и от предпазни облекла не се нуждаят, а помним колко кът бяха в началото. Обаче тцъ!, не!, никой не се отзовава. Всичките са кой от кой по-курназ, ербап и сербез, ама само в нета. Тъжното е, че са толкова заблудени, че дори когато те самите усетят вируса на собсвен гръб, пак търсят вината в някой друг.
94
32
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адвокатеее ! Мойте съболезнования ама се занимаваш с обречена кауза.....твоя син носеше ли маска....не ! Нали ? Като няма сигурни лекарства как да го спасят ...нали така твърдят
93
2
 
18
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Това си е виц.В частна болница да ти дават пари.Глупостта е непобедима.
92
2
 
15
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
Не е вярно за пълната неизвестност.Дори първата лекарка,която почина в България според експертите се е заразила при ,, необезопасен контакт,, с близки на пациент, докато им е давала сведения.
91
5
 
19
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
Откъде си сигурен,че след две седмици няма да се тръшнеш. Това първо.И второ, никой няма да те остави да пръскаш инфекцията . Ще ти скъсат ританките от глоби.Тия страни са уредени. Не се оправят там с връзки тарикатчетата като теб.Гяволенце.
90
5
 
18
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Много предубедено звучи.Защото роднините са във висшите етажи на съдебната система започва да замирисва на скалъпени обвинения.
89
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости момчето.Родителите няма никога да повярват,че си е отишло.Хекатомби са правени в миналото по такива случаи,но се знае,че мъката на родителите е вечна.Това, което тук не се коментира е,че лекарите страдат с мъката на всеки свой болен.
88
11
 
24
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
До ЛЕКАР в ИспанияНямаш проблем, пич.Ще ти работя 1 месец в Испания в ковид отделение без маска, но срещу съответното заплащане, а след 8 ч работа, минавам през мола, супера и кръчмата, и се прибирам вкъщи. Ако си съгласен, имаме сделка. Лекар съм, дипломата ми се признава в ЕС, така че мога да започна още утре. Маска не нося, освен в операционната.
87
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ааБой! Бой! Лекар ненабит да не остане!Само 1-2 за мен, ако закъсам ... за теб няма нужда да има.
86
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е той е искал да отиде не са му позволили, защо как е възможно всичко това. ...Пишем ти Ковид, за да вземем някакви пари и те принуждаваме да умреш в пълна неизвестност, що за идиотщина настана
85
4
 
45
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
НЯМА ПО-УЖАСНО НЕЩО ДА ЗАГУБИШ ДЕДЕТОСИ! МИР НА ПРАХЪТ МУ! ПО ДОБРЕ НЕ ПИШЕТЕ РАЗНИ ГЛУПОСТИ ХОРА!
84
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтрещял е бащата . Иска да обвинява другите за собствените си грешки .Имал е пари , имал е връзки , като е видял , че не се оправя детето му , защо не са отишли в някоя софийска болница да го лекуват