Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?

Предложението е дошло от Националния борд по туризъм
Обновена: 9 юли 2021 09:47 | 9 юли 2021 09:00, Ния Христова
341
Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?
Снимка: БГНЕС
Държавата обмисля вариант, чрез който да стимулира с парични ваучери хората да се ваксинират. Това заяви в ефира на Нова тв здравният министър Стойчо Кацаров. За момента обаче такова решение не е взето. 
 
"Това предложение дойде от Националния борд по туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани за туристически условия", коментира Кацаров.
Още по темата
 
"Сега сме в „зелена” зона по брой заразени. Имаме около 20 болни на 100 000. Ако тази бройка нарасне 5 пъти, влизаме в „оранжевата” зона, ако нарасне 10 пъти влизаме в червената зона. При ръст от 25 пъти, влизаме в „тъмночервената” зона. В нея експертите предвиждат да работят само хранителните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте така беше, когато имахме над 5000 нови случая на ден и над 9000 заети болнични легла. Включително се предвижда възможност за ограничаване на пътуванията", поясни министърът на здравеопазването.
 
Той коментира и идеята при евентуална нова тежка вълна заведенията да могат да работят, ако персоналът е имунизиран.
 
"Заведенията, чийто персонал е ваксиниран на 100%, ще могат да продължат да работят единствено с ваксинирани посетители. Това е идеята дори всичко да е затворено, подобни места да имат правото да продължат да работят. Същото важи и за детските градини. Това е личен избор", обясни  Кацаров.
 
"От противоепидемична гледна точка е възможно да се изисква ваксина за някои професии", твърди д-р Кацаров. 
 
"Може да се изисква неваксинираните да си правят тест на определен период", каза още здравният министър. По думите му е редно персоналът в домовете за възрастни хора да бъде ваксиниран.
 
Д-р Стойчо Кацаров изтъкна, че само 10-12 % от населението у нас е с две дози ваксина.
 
"Придържаме се към това ваксината да не бъде задължение. Опитваме се да направим разговорите рационални, а не да говорим за измислени неща като чипове", каза той.
 
И допълни, че се провеждат процедури за доставка на някои лекарства, които са липсвали при предишните вълни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ТРИЦИ МАЙМУНКИ ШЕ ЛОВИМ МАЙ-МАЙ
294
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да, прав ст хвърляме бисери пред прасетата...както каза JESUS. БОГ да пази всички нас!
293
0
 
2
 
! Отговори
Учудващо преди 2 години
Не разбирам защо им обяснявате на ваксинираните и им разяснявате смислени, логични, човешки принципи. Все едно от пусто - в празно да наливате. Нали виждате, че и на черното- бяло ще кажат, без никакви доводи, без реално адекватно опровержение или обяснение? Повтарят си пет, шест клишета и толкова- това им е набито в *** *** и не тече никаква логична мисъл в права линия.
292
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък Пфайзер вчера са поискали от ЕМА да приеме че ще има 3та игла след 6 месеца от 2рата, като бустер! И са ко правм? Тия с 2 игли ваксинирани ли са или не? Защото ако се изисква 3та игла не са ваксинирани и нямат право на сертификат. А ако са ваксинирани и имат сертификат на какво основание ще ги задължават да се бодят 3ти път? А сега де!
291
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И то какво излезе, че при Бокич си беше рай! Айде тия новите да ви кажат, че ще идете на кафе само ако сте имунизирани с 2 игли и сервитьорка и тя, да ви видим. Прочетохте ли им плана отгоре? Ми четете и вижте кой как ви излъга! Ограничения на пътуванията щяли да правят! Браво бе, а обещахте на народа че няма да има никакво затваряне! Лъжци ли сте или сте адски корумпирани. Казвам адски, защото дори и ББ не ни затвори, въпреки че обявихте за корумпе. Вече знаем кой ще изчегъртваме на есен!
290
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои пари ще раздава Кацаров ? Негови лични ли ?
289
0
 
5
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Ако се допусне дискриминация на неваксинираните, то утре маже антиваксър да стане примиер и бързо и лесно да приеме закон, който да дискриминира ваксинираните. С други думи, ако днес някой попада в привилигированата група, нищо не пречи утре да е в другата. Освен това на 10% ваксинирани.... не виждам как може да се дават повече права на малцинството. Мислете в тази посока, че да не ревете след някоя друга година като ви отнемат и жилището, и колата, и вилата! За сега само свободата ви искат.
288
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
болни антиваксъри, това - вашето е психически проблем. лекувайте се и си бийте една ваксина против ковид след това.
287
1
 
13
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Защо лъжете хората? Защо злоупотребявате? Защо да се ваксинирам, като не признавате сертификат при влизане в страната, а искате тест? Но, излизаме със сертификат!!! Що за малоумие притежавате?
286
1
 
11
 
! Отговори
свинщина преди 2 години
Раздават шарен боб и стари цигли. Отивам даа се ваксинирам че *** има нужда Оот покрив.
285
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доброволна, но отложена във времето евтаназия, май ще се окаже накрая...Аз откога се чудя защо по кино Фестивалите, европейските филми често експлоатират тази тема, вкл.и за младежи, а колко бестселъри книжлета...ужас е това. Това е отколешно желание на някои психопати супербогати...но да видим колко заспало е стадото. Ковид цирка е социален експеримент...
284
3
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Прекрасна схема! Сега само гледайте някой да не лъже със статистиката..
283
3
 
16
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Все едно те карат доброволно да се самоубиеш
282
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 296 Ехааа! 4 смъртни случая за седмица!? При 67% ваксинирани сред британците е цяло чудо, че не са свършили направо. Къде ги четете тия глупости един бог знае. А дето питаш за държави, където има задължителна ваксинация поне за част(определени професии и уязвими) от обществото - САЩ, Ирландия, Австралия, Чили, Бразилия, Китай, Индия, Швеция, Норвегия, Австрия, Швейцария, Гърция, Катар. Има и други. Било то социални работници, медицински персонал, чуждестранни граждани, пилоти и т.н.
281
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе всеки сам си знае своите болести и дали да рискува с Руската рулетка наречена ваксина. Оставете хората на мира и нека всеки сам вземе решение. Гнусно е да се раздават подкупи в този вид. С човешкият живот не може да се търгува, особено с децата ни, и то официално...Все по-големи абсурди стават с Ковид цирка и докато се смеех, че в Израел раздавали парче пица на младежите да се боцнат, ето ги и у нас...даровете на цар Ваксина
280
2
 
16
 
! Отговори
ДО 296 преди 2 години
Ами дай конкретни примери, къде в Западния свят са задължителни и за кои категории хора??? Аз например четох за GB където задължили пилотите и след 4 смъртни случая в рамките на седмици, са премахнали задължително ваксиниране. В др.държави се опитваха да задължат медиц.персонал но не се получи, сега във Франция се опитват, в Италия май не успяха...
279
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се сещам за нито една държава в света с по-либерална ваксинационна политика. Поне в Източна Азия, Южна Америка, Северна Америка и Европа не се сещам за нито една държава, където поне за една част от обществото да не се изисква задължителна ваксина. Единствените изключения са в Източна Европа. И за какво мрънкате?
278
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ВЕЕЕЕЕ! ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ?!?!?!? ВИЕ БЯХТЕ ДОБРИТЕ, А БОЙКО БЕШЕ ЛОШИЯ! КАК МОЖЕ И ВИЕ ДА СТЕ СЪЩИТЕ?!?!?! НИЕ СЕГА ЗА КАКВО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ТОГАВА?!??!
277
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксиниранхаха Дразня се, защото не водиш смислен разговор. Отнемането на права на определена група от хора е дискриминация, без значение дали се прави заради пол, етнос, религия, ваксина и т.н. Допуснем ли да се случва, без значение коя група ще бъде дискриминирана, тогава е много лесно в бъдеще да променяш правилата и днес да дискриминираш едни, утре други. Това води до "разделяй и владей".Който иска да се ваксинира, но дискриминиране на останалите е недопустимо и опасно дори за ваксърите!
276
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами както винаги мъдрия български народ показва "що руча жабетата".За пари и ваучери!!!А после приказваме и плачем как корупцията била навсякъде, докато сега властта сама ще предлага и подава "рушвета"?