Нов пункт за ваксинация в столичното метро

Той ще се намира на връзката между МС "СУ Св. Климент Охридски" и "Орлов мост"
26 сеп 2021 14:20,
40
Нов пункт за ваксинация в столичното метро
Снимка: БГНЕС

Нов пункт за ваксинация срещу коронавирус ще бъде открит утре в столичното метро. Той ще е разположен на връзката межу метростанциите „СУ „Св. Климент Охридски““ и „Орлов мост“, информираха от Столична община. 

Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм Орлов мост през травалатора (подвижната пътека) към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Кабинетът ще работи всеки делничен ден от 14 до 19 часа. Има възможност работното време да бъде увеличено при засилен интерес. Желаещите ще бъдат ваксинирани от екип на 11 ДКЦ.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември, се намира в метростанция НДК откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък от 8.00 часа до 13.00 часа, а вторник и четвъртък - от 13.00 часа до 19.00 часа. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Още по темата
Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

Днес желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от Столична община и столичната РЗИ. Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13.00 часа до 18.00 часа в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ до 16.00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин 9" на ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9.00 часа до 14.00 часа.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Ако може отворете още 50 пункта, да има място за всички чакащи на опашката, хахахахаах
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То като не е ваксина може и над 37.5 да я слагат. Щом и производителя си го е казал, значи е наясно, че това не е ваксина. То не е нужно да си лекар да го схванеш.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е и според инструкциите на производителя . Рнк ваксините могат да се слагат на човек с температура до 37,5. В тях няма вирус. Диплома ми е дал бг университет. От 12 години работя в западна Европа и със сигурност съм по-компетентен от 95% от лекарите в България. Справка - всеки ден, различни лекари и "експерти" по бг медии дават коренно противоположни указания и мнения , които не почиват на никаква научна основа.
30
2
 
1
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
До 30: То пък си един лекар - да слагаш ваксина на човек с температура! Кой ти е дал диплома!?
29
2
 
1
 
! Отговори
От 30 до 32 преди 2 години
Наясно съм, защото съм лекар.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНа ясно ли си какво е ваксина и че това не се слага така концерт пожелание.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В метрото, щото знаят, че мераклийте са пътници.
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се сложи ваксина е необходимо да нямаш в момента вирусна инфекция. За това не ти трябва преглед от лекар. Нали чувстваш ако си болен и с висока температура! Даже с температура до 37,5 няма проблем. Ако имаш други болести, хронични, като астма, диабет, хипертония, паркинсон, бъбречна недостатъчност....задължително трябва да се ваксинираш, защото си рискова група за ковид. Така че, не ти трябва преглед за да те боцнат.
25
1
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Логично е обратното. Все пак фарммафията, няма как да печели от някой, който не купува стоката и.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се бодат старите, защото са застрашени да умрат, ако са без ваксина. Иначе също.
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека хората внимават защото може да има нова атака на платени антиваксъри, вече имаше такъв случай с заплахи и побоища над хора и лекари. Пазете се олигархията налива се огромни пари в антиваксърите
22
1
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
От утре пред всеки жилищен вход,кафенце с ваксина! Аман!!!
21
2
 
8
 
! Отговори
Гюлшен преди 2 години
Дано талибаните да ви думнат метрото !
20
2
 
6
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Съветвам всички хора по възможност да не влизат в болница и тогава ще разберат истини за които не са и предполагали
19
1
 
9
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Оставете ни да живеем спокойно,защото някой ще умре ,но не от ковид
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете няколкото и в кенефите!
17
1
 
0
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
Оставете настрани ваксините, ама толкова ли нямат някакви нормални мениджърски кадри в това здравеопазване??? Някой, който да няма портрета на Тато окачен в офиса.. пардон - кабинета???? Каква е тази комунистическа измислица с половин-дневното работно време???? Особено пък и като се опитват да накарат хората да направят нещо? Вместо да го направят възможно най-удобно за ов.цете, те слагат и работно време, с което ов.цете да се съобразяват??? Безплатен съвет - ми не се прави така, бе!
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали, ако поискам да отворя фризьорски салон в подлеза на метрото, помещението ще отговаря на санитарните норми. Едва ли? Но за ваксини няма проблем.
15
1
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Кълват ли, кълват ли баламите ???
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде на ваксините,последен шанс за живот