Момеков: Лекарствата против COVID-19 са пробив

Клиничните проучвания на лекарствата са направени добре
10 яну 2022 10:27, Ния Христова
35
Момеков: Лекарствата против COVID-19 са пробив
Снимка: Pixabay
България е договорила и е готова да внесе новите две специално разработени за борба с коронавирус лекарства. Единият препарат е разработен от Pfizer, другият от Merck. От двата препарата ще получим общо 50 000 опаковки. Това обяви в петък зам.-здравният министър доц. Георги Йорданов.
 
"Тези лекарства са голям пробив в борбата с коронавируса", коментира в ефира на Нова тв проф. Георги Момеков от Българското научно дружество по фармация.
 
"Едното лекарство е подадено за регистрация, а за другото данните все още се разглеждат. Така или иначе е хубаво, че се взимат мерки превантивно. Това са първите лекарства, които са специфично разработени за COVID-19 и могат да се пият през устата при леко болен пациент", каза още той.
 
Според него клиничните проучвания на двете лекарства са били направени добре. 
 
"Причината е, че те се правиха в един не толкова турболентен период. С „Ремдесивир” част от хората попадаха в терапия в 9-10 ден, което е безкрайно късно за противовирусна терапия. А тук самите проучвания бяха направени така че да се стартират от 3 до 5 ден от първите симптоми", посочи Момеков.
 
"Цените все още не са листнати, за да ги четем, но по индиректни данни те ще бъдат много скъпи – около няколко стотин лева може би", коментира Момеков.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
Трябва да попитаме великия професор Георги Момеков от Българското научно дружество по фармация, къде му е лабораторията и научно изследовалския институт където е направил нужните проучвания за да твърди че лекарствата могат да се противопоставят на последствията на вируса??Няма ли ко йда го попита къде му е института и къде са му научните работи да ги прочетем да го видим??
29
0
 
1
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Разбира се пак американски фирми, и пак безумни цени. Ако лекарството е добро, при такава огромна бройка на нуждаещи се, разходите за разработка биха се изкупили веднага, така че би трябвало да е евтино. Нали са загрижени за здравето.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да дават пари за ваксини, които после никой не си слага да вземат да заредят с лекарства по отделенията и да се изписват по здравна каса с тия пари. Ако някой хване по-тежък ковид да му дадат лекарства срещу ковид не някакви антибиотици, останалите над 90% от хората които се разболяват го карат леко. Айде зареждайте и отваряйте, че ми писна на члена да гледам как елементарни решения не могат да измислят тия катили!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то лекарства срещу КОВИД има от 2г. Ивермектин, моноклонални антитела, преднизон и др кортикостероиди, подсилване на имунната система с витамини, NAD+ вливания. Октомври 2020-та година Тръмп като се разболя от КОВИД и още нямаше магическите ваксини го излекуваха за 2 дни с тези лекарства. Нашите лекари тук лекуват само с антибиотици и затова *** хората по отделенията. Викат ми разни ваксинираните нации имат малко смъртни случаи от многото хоспитализирани, да лекуват с правилни лекарства
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко хапченца са няколко стотин лв? Една опаковка ли, един блистер ли? Колко хапчета са в 1 блистер? И колко хапчета (средно) са нужни за оздравяване от Ковид? Дайте данни..... Българинът не е ***, може да си направи сам сметката. Ама като не се дават тези данни, всичко отива в неясната агитация неясно за какво
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой вече не ви вярва на проучванията, лъжливи овчарчета!
24
0
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
"Проучванията били направени добре..." Интересно, дели е чел документацията от изпитателният период или ще стане като с Пфайзер - претупали, укрили и изопачили данни. Последствията даже не се докладват в пълен размер, защото ще се открие апокалипсиса от измиращи и падащи внезапно хора.
23
0
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
"Проучванията били направени добре..." Интересно, дели е чел документацията от изпитателният период или ще стане като с Пфайзер - претупали, укрили и изопачили данни. Последствията даже не се досладват в пълен размер, защото ще се открие апокалипсиса от измиращи и падащи внезапно хора.
22
0
 
4
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
В Природата има всичко, за да е човек здрав! Поинтересувайте се за подмяната на лечителите с днешните пишман медици от големите фамилии и ще ви станат ясни доста неща.
21
1
 
6
 
! Отговори
Проф.Тазобедрев преди 2 години
Аналгин, Ацетизал и Парацетамол отдавна са пробили бе, Момек!
20
0
 
3
 
! Отговори
9 преди 2 години
няколкостотин лева...енъф сайд...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са пробив си ги 3аври знаеш къде
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле сега лекарства , тоя момеков ,лекарства за вишито общество )а ваксини отпадат ли бря мошеници
17
0
 
5
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
Хапчетата на Мерк не действат срещу омикрон. Или почти
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Е, той си е дистрибутор на фармафията, какво друго да прави :) Въпросът е защо хората му вярват.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По какво ще ги разберете .Момеков и Ко говорят за Ковид а не говорят з необратимите Стефелококи,Е коли ,Клебаея ,Протеус Мирабилис ,Псевдомонос А .Това не само е нагло но и свързано с фармацефтика ,категорично.100% патогени не се обединяват на хората а хрема с 2 % смъртност се обеснява.Медицината е на дъното .
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видим ще видим,не ми рекламирай толкова,ще видим първо какво има в тези хапчета..ще платя за независимо изследване ,на вас вече изобщо не ви вярвам
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Индия един курс лечение с Ивермектин струва около 5-10 лв. Новите експериментални хапчета против Хобит са най-големия медицински грабеж в историята. Вероятно по-голям дори от токсичните инжекции.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Molnupiravir - Merck, $700, 6 изследвания с 3015 душиPaxlovid - Pfizer, $530, 2 изследвания с 2939 душиIvermectin - Merck, $5, 73 изследвания с 56774 душиПознайте защо Момеков агитира за първите две и омаскари третото.
11
3
 
12
 
! Отговори
ПРЕЖИВЯЛ преди 2 години
САМО ПРИРОДНИ СРЕДСТВА ПОМАГАТ СРЕЩУ КОВИД. МИСЛЕТЕ И СЕ ЛЕКУВАЙТЕ ПРАВИЛНО ОТ ПЪРВИЯ ДЕН - ТОВА Е ОТ РЕШАВАЩО ЗНАЧЕНИЕ!