Учудващо все повече хора се заразяват умишлено с COVID-19

Целта е да го изкарат докато са млади
20 фев 2022 10:51, Александър Попов
86
Учудващо все повече хора се заразяват умишлено с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Все повече хора се заразяват умишлено с коронавируса с цел да го изкарат докато са млади, за да не се притесняват от него след време.

Учудващото откритие е на професори от различни университети.

По примера на варицелата, когато преди векове са се заразявали умишлено чрез потъркване кожа в кожа, за да изградят доживотен имунитет, сега и коронавируса е желан за преболедуване в младостта.

„Има много малко случаи в медицината, в които казваме на хората да се заразят умишлено, защото в по-късна възраст не е добре да се разболеете“, казва д-р Фред Пелцман, доцент по клинична медицина в Weill Cornell Medicine в Ню Йорк.

„След като се появи ваксина срещу варицела, например, вече никой не препоръчва на родителите да заразят умишлено децата си“, казва лекарят.

Вярно е, че заразяването гради определен имунитет, още повече след като различни изследвания сочат, че симптоматичната инфекция вероятно предлага защита срещу тежко заболяване и смърт поне няколко години след първоначалното преболедуване.

Експертите, обаче, съветват да се внимава с така рисковото заразяване, защото то има и много негативни страни: "Към момента никой не знае как се отразява вируса на хората, има починали и млади, и възрастни. Всеки път при разболяване има малък, но не нулев шанс да се случат лоши неща", казва Пелцман. Според проучване, публикувано миналата седмица, има разлика в хоспитализирането на заразени с Омикрон и с Делта. Около половината от хоспитализираните хора са на възраст над 64 години, но близо 30% от тях са на възраст между 45 и 64 години.

Въпреки всичко лекарите съветват хората да се пазят, с надеждата след години да има качествени лекарства и ваксини срещу вируса./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ново дъно! Сравнявате пожизнената изследвана ваксина за варицела с доказано неработещата експерименталка за ковид.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинационният имунитет е също естествен.Мхм, пластмасата и тя е естествен продукт...
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това лечение явно е само за избрани, защото много хора умират, а сред тях и млади - никакво внимание не им обръщат или със сигурност недостатъчно.
74
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Путин е виновен!
73
4
 
13
 
! Отговори
Ковид фашизъм преди 2 години
Фармацевтичната промишленост се "грижи" за нашето здраве толкова колкото Оръжейната промишленост се "грижи" за опазването на световния мир. хихихи.
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съществува колективен имунитет срещу ковид. А колкото до индивидуалния имунитет- ваксинационният имунитет е също естествен. Научи терминологията първо и после пиши глупости.
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вируслав- Дугата основна цел бе да тероризират и смачкат народите, за да ги направят послушни овчици - и да могат по-лесно да пробутат останалите си инстументи за постигане на новия световен ред
70
3
 
11
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
Не разбрахте ли че целта на вакс-мафията бе, да се спре изграждането на истински естествен колективен имунитет! Две години вече! Чрез локдауни, мерки, забрана на доказани евтини лекарства, лъжливи статистики и плашене. Иначе тази епидемия още в началото щеше да приключи за няколко месеца, като всеки друг ковид грип. Но има нещо много важно в тези вакси, което спасителите на Земята от прекаленото размножаване на хората искат да вкарат във всеки човек- особено млади хора и деца- та пеленачета !
69
2
 
24
 
! Отговори
? преди 2 години
''Въпреки всичко лекарите съветват хората да се пазят, с надеждата след години да има качествени лекарства и ваксини срещу вируса.'' Тоест тези в момента не са ли качествени?
68
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив! В цивилизацията правят наблюдения и плащат обезщетения на засегнатите. Всичко се следи под лупа.
67
3
 
8
 
! Отговори
do 60 преди 2 години
Еми няма описани прав си,защото никой не прави повече от 4-6 месеца наблюдения след ваксини,независимо кои ваксини.След тва вече дори да се разболееш от ваксината или отключи заболяване никой не следи и не е описано в листовката.А да не говорим за ефект след години че никой никога не е правил наблюдение
66
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След години ли ? Я бегайте бе нещастници, години им трябвало за някакъв грип.
65
6
 
3
 
! Отговори
Маниакът преди 2 години
Шмъркам ковид, шмъркам всичко и чукам болните ви ковид дъщерички
64
14
 
6
 
! Отговори
Браво бе преди 2 години
Това е вирус произлязал от отделителната система на летяща мишка - ОТДЕЛИТЕЛНАТА СИСТЕМА - там дето са най-агресивните чревни вируси - а щом има мераклии да се заразят с това и да си го вкарат доброволно да им яде органите - прав им път - лудите никога няма да свършат - важното е да чувстват свободата сами да си го вкарат
63
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Изследва се вит Д в кръвта и в зависимост от нивото се определя и дозата.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#63 Така е, вит. Д е важен, но никъде не пишат каква трябва да е дозировката при дефицид. Наскоро четох дори, че младо момиче пило 4 дни по 40000 е, което е много.
61
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човешката глупост е безкрайна. А българите биха всички рекорди по идиотия.
60
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ковид повтаря, докато убие човека" --- божке, откъде си я изсмукахте тази глупотевина? Това, което си мислите, че "повтаря" е синдрома на Дългия Ковид. Пийте Ивермектин, помага значително.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре е да го изкараш септември, когато организма ти е пълен с калцитриол (витамин D) от слънцето, отколкото през март. Недостига на витамин D в тялото редом с възрастта е най-важния фактор, който решава колко тежко ще го прекараш.
58
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатът а абсолютно безсмилен при положение че за да трябва да излеш или влезеш в страната ти искат ПСР тест Тоз или таз дето го измисли тоя сертификат да си ходи от Европейския Парламент само насажда разногласия и двусмислици без резултат