6 храни, които да не припарват до хладилника

Ниската температура нарушава вкуса и ползата им
3
6 храни, които да не припарват до хладилника
Доматите и картофите не трябва да се държат в хладилник. Снимка: Reuters

Хладилникът е прекрасен уред, който запазва храните свежи и предпазва от развитие на бактерии в тях. Не всички продукти обаче трябва да стоят на ниска температура. Всъщност тези 6 храни по-добре да не припарват до него, защото може да се увредят и да застрашат здравето ви.

1. Картофи

Картофите трябва да се държат на тъмно, сухо и хладно място. Проблемът е, че на прекалено ниска температура нишестето в тях се превръща в захар, а и вкусът им се променя.

2. Лук

Лукът също обича хладните, сухи и тъмни пространства. Хладилникът обаче е прекалено влажен и затова лукът може да покълне там. Той съдържа нишесте, което заради ниската температура може да се превърне в захар.

3. Домати

Сигурно сте забелязали, че дори да купите пресни домати, след няколко часа в хладилника те стават безвкусни и прекалено воднисти. Това е така, защото хладилникът уврежда мембраната на продукта и той лесно става месест.

Другите неподходящи храни за хладилник вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: хранихладилник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
11 преди 7 години
Тука няма храни - засилете простотията на веганите. И само *** *** могат да сложат лук в хладилник
2
1
 
7
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
А тиквите могат ли да се слагат у хладилното или да дрънна на Бойчо?
1
1
 
9
 
! Отговори
Трай, не думай! преди 7 години
Да не изстудяваме динята, преди да я поднесем на трапезата?!