На улицата: Помощ за момиче, коте и куче, но не и за момче

Никой не обърна внимание на 6-годишния Сам в Ню Йорк. Защо?
24 авг 2016 19:05,
35
На улицата: Помощ за момиче, коте и куче, но не и за момче
Снимка: Кадър YouTube

Социален експеримент в Ню Йорк провери реакциите на минувачи при вида на изгубило се момиче, момче, коте и куче, съобщи в. "Дейли мейл".

Резултатите са едновременно шокиращи и очаквани. Първа помощ получи шестгодишната Карли - само след три минути. След това помогнаха на кучето Чарли - след 4,36 минути. Котката Мисис Парбъри беше спасена след общо 10 минути и 17 секунди.

Никой обаче не се заинтересува от шестгодишния Сам цели 45 минути, макар и по едно време той да се разплака, а след това да започна да моли за помощ. Внимание не му обърна никой, може би защото момчетата често приличат на калпазани. Сам обаче седеше кротко на бордюра, като дори изглеждаше притеснен.

Майката на Сам каза, че не е изненадана: "Това е Ню Йорк. Хората бързат. Всеки се е замислил или говори по телефона. Случват се такива неща. Би било добре да живеем някъде, където хората се грижат и за чуждите деца. Този град обаче не е такъв".

Експериментът е направен през деня по идея на вестника в оживен парк в Манхатън. Двете деца и животните са оставени там на различни места. Всички са наблюдавани от професионалисти и заснети тайно. Всички притекли се на помощ са били жени.

Жената, помогнала на Карли разказа, че когато я видяла сама, решила да я попита дали е добре. След това двете се обадили по телефона на майка й. Тя предположи, че е действала, водена от майчин инстинкт.

Кучето Чарли е оставено само на каишка. Спасилата го жена обясни, че й се е сторил изплашен. Тя увери, че би помогнала и на дете.

Котката е оставена в транспортер, за да не избяга. Жената, която й е помогнала, се е притеснила, че е много топло, а тя няма вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, което унищожава Европа, а и целия западен свят, накратко е, че мъжете станаха женчовци, жените мъжкарани, а разни индивиди и от двата пола решиха, че всъщност такова нещо като "пол" не съществува и изпаднаха в състояние на "полова флуидност", че даже започнаха и "полово неутрални" деца да отглеждат.Разбира се, това е доста обобщено, но все пак не е много далеч от истината.
26
4
 
22
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Да така е, това което унищожи Европа е феминизма, това е безспорния факт, никога преди това не е имало подобна демографска криза. Тук става въпрос за ценности, в нормалното си състояние човешкото общество е патриархално, мъжа изхранва семейството, а жената ражда и гледа деца, образно казано, но днес това не съществува като ценност в европейската цивилизация, семейството като институция е напълно унищожено и логично ние ще изчезнем, защото не можем да се възпроизведем.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Това за топенето дефакто не е нищо лошо и без това сме прекалено много. Проблемът е, че на жените са им масово само глупости в главите. Дреболиите често вземат превес пред важните неща. Типично за женският пол е неориентираността под всички форми.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
jenite sa si dolni nedorazumeniq
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28. Ти разбираш ли, че в днешния свят на жениете им се дава власт? И не смяташ ли, че това е пагубно за човечеството? Само погледни как се топи западното общество за сметка на онова, при което жените са в хареми... Съжалявам за грубостта на мнението си, но когато фактите говорят и боговете мълчат.
22
7
 
25
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Ще ти каже от къде произтича проблема, жените просто не разсъждават, всичко при тях са някакви първосигнални чувства и емоции, особено в онези специални дни от месеца. На жените им дай някаква лигавщина буквално, някаква котка маяукаща тъжно, кученце оглеждащо се тревожно или момиченце с насълзен поглед, лошото е че днес това тяхно безумно поведение се налага като модел, а въпросния Сам просто не пасва, той си човърка там нещо в тревата и ситуацията просто не е достатъчно драматично-лигава.
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 26. Като чета тази статия не знам, дали жените биха помогнали по-бързо на момченце като Сам или на плъх. Пак повтарям, не разбирам логиката на жените. За мен те са недоразумение на природата.
20
5
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Не е лошо за помагаш на животни, извратено е! Между другото би ли помогнала на плъх в беда?
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо лошо да помагаш на животни. Странно е защо не помагаш на момчета. За тях важи твоето определение.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22. Не е извратено. Добре е да се знае, че жените са по-склонни да помагат на животни отколкото на момчета. Фактите го доказват.
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-извратено на този експеримент е че се принизява човешки род към кучета и котки!
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички жени пожелавам да попаднат в положението на Сам!
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те работят и са еднакви в отношението си към всички, за разлика от жените, които са по природа сексистки, ДОРИ В ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ ДЕЦАТА! Как не ви е срам?!!!
14
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17-ти, а мъжете какви същества са щом дори не се опитват да помогнат?
13
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележете, че всички помагащи са жени, но не помагат и на момченцето! ВЪПРЕКИ ЧЕ ТО СЕ Е РАЗПЛАКАЛО И Е МОЛИЛО ЗА ПОМОЩ!!! В този смисъл бих казал, че жените са ужасни същества, по-долни са дори и от животни!!! Гнусна работа!
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някога бяха правили експеримент с висока на ръст, но малка на години и обратното ситна на ръст, но на повече години. Оказа се, че всички са склони да помогнат на дребната явно свързвайки я подсъзнателно с дете въпреки годините и.
11
10
 
4
 
! Отговори
Врабче ли? преди 7 години
До ВрабчеПрозд. Напълно нормално е да съчувстваш повече на по-безпомощните същества. Ненормално е да съчувстваш на базата на биологичен вид, а не на базата на това кой страда повече.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормална реакция, изгубено куче или момиченце/жените са пространствено по-неориентирани/, е нещо нормално и обичайно, а повечето хора предпочитат нормалното и обичайното. Котката би породила екзистенциален въпрос/какво прави там и защо е котка/, затова е "спасена" по-късно. Момчето присъства във фантазията на жените като техен спасител, а не като нещо, което трябва те да спасяват :D
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предполагам се очаква, че мъжете сме по-оправни, та дори и на 6-7г.
8
8
 
24
 
! Отговори
1 преди 7 години
Това е Феминизъм.Феминистите възпитават децата от малки, че мъжете са виновни за всяко зло на планетата. Жените са невинни жертви които са били потъепевши в продължение на векове.