БГ резил на Евровизия, няма да ходим на финал

Босна и Херцеговина, Румъния и Турция обаче продължават напред в Москва
13 май 2009 00:51,
414
БГ резил на Евровизия, няма да ходим на финал
Илюзията, че песента на Красимир Аврамов ще ни представи достойно, вече е опровергана. Снимка: БГНЕС

В спортния комплекс "Олимпийски" в Москва завърши първият полуфинал на конкурса Евровизия 2009, съобщава ИТАР-ТАСС.

В него участваха 18 страни, от които продължават 10.

Сред класиралите се на финала са Турция, Швеция, Израел, Португалия, Малта, Финландия, Румъния, Армения, Исландия и Босна и Херцеговина.

Българинът Красимир Аврамов изпълни в руската столица песента "Illusion", която няма да продължи в борбата.

Вторият полуфинал на Евровизия ще се състои на 14 май, а финалът е през нощта на 16 срещу 17 май. Според регламента на конкурса на финала автоматично отиват представителите на Великобритания, Франция, Германия, Испания, а също на страната домакин – Русия.

През 54-те години, откакто се провежда Евровизия, на конкурса са прозвучали над 1000 песни.

Миналата година в гласуването по телефона и с SMS-и са участвали почти 9 милиона души от цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
0
 
0
 
! Отговори
Nikolov преди 14 години
толкова хора от испания те гледахме и се надявахме на нещо а ти ни закопа кажи на драго чая да се махне от ефира защото ако го видя на живо ще му завра носъ в гъзъъъъ
412
0
 
0
 
! Отговори
Aврамов преди 14 години
ща ти майката в устата ако те набарам някъдеще ти счупя краката
411
0
 
0
 
! Отговори
ahmet преди 14 години
ave priqteli kvi gluposti drankate hadise zaslujava da e 1vi vie gluhi li ne 4uvate li momi4eto mnogo hubavo pee i pesenta i e mnogo qka
410
0
 
0
 
! Отговори
сема преди 14 години
погрешно мислене Тамплиере.защо трябва да се присламчваме към някой.та ние сме достатъчно голяма държава,с достатъчно голям потенциал и можем да се наложим самостоятелно,без да имаме нужда от ориентация.стига да го имаме за цел.не сме го поискали,не сме успяли.ей това е.ти поне си запознат със значението на тамплиер
409
0
 
0
 
! Отговори
Templier преди 14 години
сме тръгнали да обясняваме нещо на цивилизовани народи... Или сме при турците в ориента, или в Европа при европейските народи. Избирайте си.
408
0
 
1
 
! Отговори
Martellus преди 14 години
Абе как не е резил бе???? Цяла България го чу как фалшиво пее, па го защитавате. И не стига че не е красив, ами дори и да беше там не се отива да си мериш красотата, а да пееш. А той не може. Аз не само не се гордея с него, направо си ме е срам и ако го видя така хубаво ще си поговоря с него, че ще се върне пак в дупката от която е излязъл. И тая глупост - човека-глас, лелеееее направо не знам да се смея ли да плача ли - толкова световно-признати таланти не са си позволили да се нарекат така, а този *** има наглостта да се нарича Човека-глас и да ни срами пред света. И тая овца Петя, не ще да си признае, че се изложиха ама хубаво я насолиха в интервюто. Хахахах.
407
0
 
0
 
! Отговори
Краси пак пя фалшиво преди 14 години
Аз съм pro в тази област и отговорно мога да кажа че, песента е слаба и неподходяща за конкурс, лошо аранжирана, лошо записана и лошо изпълнена-Краси пак пя фалшиво и изпълнителите се надвикваха, затова и резултата е съвсем закономерен! А колкото до платените защитници и менажери на Краси, напъните ви няма да му помогнат да отиде на бунището на историята, просто този ваш продукт НЕ СТАВА! РАЗБЕРЕТЕ ГО И ТЪРСЕТЕ КАЧЕСТВЕНИ ХОРА, А ТАКИВА ИМА МНОГО В БЪЛГАРИЯ НАПРИМЕР В MUSIC IDOL!
406
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Не виждам къде е резила за БГ ! Що за заглавие сте сложили?!?! Конкурсът е повече политически, а не музикален, затова винаги ще сме в девета глуха. Красимир Аврамов няма никаква вина в случая. Който и да беше изпълнител, каквато и песен да бяхме представили, резултатът щеше да е същия. Ako са пуснали малко напред миналата година Елица и Стунджи,бе за да ни позалъжат.ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КРАСИ АВРАМОВ И КОМПАНИЯ БЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПЕРФЕКТНО ! ПРЕКРАСНИ БЯХА ЦЯЛАТА ГРУПА ! ! ! ЗА МЕН ИЛЮЗИЯ БЕ НЕ РЕЗИЛ,А ГОРДОСТ,ЧЕ КРАСИВИЯ КРАСИМИР Е БЪЛГАРИН !
405
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Целият конкурс представлява един голям американизиран бълвоч! Дали нашата боза е по-гъста от бозите на другите е все едно. Повечето песни бяха скучни, зле изпяти и с прекомерен драматизъм в тях. Една от малкото качествени беше тази на Португалия. Една страхотна песен, изпята на португалски, страхотно фадо! Една горда нация, която не се е явила на конкурса, за да печели гласове, а да покаже национална гордост.
404
0
 
0
 
! Отговори
velichka.delcheva преди 14 години
bravo krasi ti me razplaka i me nakara da se gordeq 4e sum bulgarka
403
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ако някой друг беше представил тази България на Евровизия, то щяхме да се представим много по-добре от колкото с това виещо сливенско , наричащо се човекът-глас.
402
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
Но пък не мога да му се начудя на човека-вълк - всички го плюят, той казва - роса ме роси! Е.а и ***!
401
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Да се отнемат музикалните права на журито,което допусна Аврамов да се класира за Евровизия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
400
0
 
0
 
! Отговори
Непознат преди 14 години
Аз предлагам, да пратим на Евровизия догодина, LiLana, Големия Шамар и Snoop Dog. Белик се класираме на финала !
399
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Krasi e VELIK!
398
0
 
0
 
! Отговори
Bilgehan OZTURK преди 14 години
NE zavijday jalak izrud nie sme golyam i velik narod,glasuvaneto e ot cyala evropa imame si silna diaspora.no vsi4kite evropeyci obojavat HADiSE!umira6 ot yad iskoro 6te pukne6:D:D Resil izrut.
397
0
 
0
 
! Отговори
Pro Tools преди 14 години
Аз съм pro в тази област с над 1,000 продукта и мога да кажв че, песента е слаба и неподходяща за конкурс , лошо аранжирана, лошо записана и лошо изпълнена, затова и резултата е съвсем закономерен!
396
0
 
0
 
! Отговори
сливенски селянин преди 14 години
По време на песента на човека вълк кучето ми уплашено избяга в банята и започна да вие, но далеч по- вярно! Защо не се гръмнат и този нещастен самозванец и неговите защитници и менажери? Та този комплексиран сливенски селянин не става дори и за *** за зеле!
395
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Краси Аврамов не го харесвам, даже е меко казано, направо не го понасям. Обаче няма такива заглавия..."резил на Евровизия", имам чувството че сме единствената нация, която не може да приеме загубата, без да е резил...много сме зле. Иначе да осрахме се, чудно ми е тоя път кой ще ни е виновен!
394
0
 
0
 
! Отговори
D преди 14 години
Думата "наглост" е слаба за това.Какви звезди?!Заради геополитически цели,ние не сме били спечелили.Ама то не ставаше въпрос за първото място.А за ДОПУСКАНЕ до финал.Петя явно кара тежък климакс.Друго обяснение не мога да намеря.