Ленард Коен бил погребан преди новината за смъртта му

Музикантът е положен в еврейското гробище в Монреал
12 ное 2016 09:30, Петя Славова
16
Ленард Коен бил погребан преди новината за смъртта му
Снимка: БТА

Легендарният канадски музикант и писател Ленард Коен е бил погребан в еврейското гробище в Монреал още преди да бъде съобщена новината за смъртта му, пише вестник "Торонто стар", цитиран от ТАСС.

Още по темата

Коен починал на 82-годишна възраст в Лос Анджелис, САЩ, още в понеделник.

Смъртта му обаче бе направена публично достояние едва в нощта на четвъртък срещу петък, пише БТА.

"Ленард искаше да бъде погребан по традиционен еврейски обред редом до своите родители, деди и прадеди", съобщи синагогата, на която прочутият бард е бил "любим и почитаем" посетител.

На погребението са присъствали само членове на семейството на музиканта, довери негов приятел.

На церемонията звучала песен от излезлия на 21 октомври негов последен албум "You Want It Darker" .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: монреалЛенард Коен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Не са виновни медиите че ти имаш психически отклонения и се вторачваш в новините за евреи...
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медиите са пълни само с реклами на евреи! Защо ли така? Най-талантливи? Или най-агресивни и недопускащи другите етноси да се изявяват? В една галерия бяха изложени творбите на един еврейски скулптор. Всички представляваха един и същи ... заек. Целия този кич бе буквално изкупен от еврейската общност. Така с хвалебствия и пари се налага особено в изкуството всеки евреин, а се пренебрегват големи творци не евреи!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди много години Леонард Коен обвини неговата продуцентка че му е откраднала 5 милиона долара. Той заведе дълги дела срещу нея и когато накрая спечели делото се оказа че тя няма парите за да му ги върне. Това се отрази на здравето му и великия композитор, писател и певец се оттегли от сцената за 5 години. Отиде в манастир на тибетски монаси край Лос АнжелосСлед като се върна на сцената успеха му беше петорен.Велик беше Леонард Коен. Почивай в мир.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БорисТака излиза, някъде пише че е починал на 10/11/2016 но последно прочетох в израелски новини че е починал в понеделник на 07/11/2016,Преди три месеца Леонард Коен издаде албум и каза че това му е последния албум= Обичам и ценя класиката\ Най- скъпия концерт на който съм бил е на Леонард Коен.Виждам че тук пишат глупости. Ако имаше връзка с чалгата щеше да бъде известен и в турско-ромска България.
3
4
 
10
 
! Отговори
Дари преди 7 години
Леонард Коен беше Велик ! Най силния лирик на времето ще остане за винаги в душите на хората които го обичаха." Dance Me To The End Of Love " " Alleluah "Почивай в мир !
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се казваш Ленард Коен и си на 82 години и до последно изнасяш концерти наистина си легенда, без значение юдей или не.
1
24
 
9
 
! Отговори
горо преди 7 години
Да бе, то щяло и нещяло е легендарно в наши дни. Особено ако е юдей.