Делегацията ни в Малта: Гордеем се с Лидия!

Снощи Грузия победи в Детската Евровизия 2016
21 ное 2016 14:30, Петя Славова
16

Снимка: БНТ

"Лидия Ганева представи достойно България на Детската Евровизия 2016 и тя е голяма гордост за нас".

Това бе първият коментар на българската делегация в Малта, която подкрепяше 10-годишната талантлива певица в тазгодишния песенен конкурс.

Снощи бе финалният концерт на Детската Евровизия в малтийската столица Ла Валета. Лидия се класира на 9-то място, а голямата победа е за Мариам Мамадашвили от Грузия. Страната печели първо място в музикалната надпревара на Европа за трети път.

Още по темата

На второ място в 14-то издание на конкурса се класира Армения, а на трето - Италия.

Тази година песенният форум имаше съществена прояна, свързана със системата за гласуване. Зрителският вот за първи път в историята на Детската Евровизия отпадна. Това предизвика разнопосочни реакции.

"За пръви път ще си позволя да кажа, че нашият представител заслужаваше повече", коментира ръководителят на българската делегация Йоана Левиева-Сойър. Тя допълни, че в управляващата група на конкурса предстои да се направи анализ на новия регламент за гласуване.

Авторът на песента "Вълшебен ден" Владимир Ампов – Графа, който бе неотлъчно до Лидия в Малта, каза, че емоцията е била голяма и е щастлив от представянето на Лидия.

Моралната победа за нашия представител дойде от феновете и световните музикални професионалисти. Лидия спечели първо място в онлайн вота на зрителите в най-големия сайт за Евровизия. След нея се наредиха представителите на Русия и Ирландия. Продуцентът Мадс Гримстаад от Universal Music каза, че българската изпълнителка притежава страхотен талант и харизма и й предрече блестяща кариера.

Лидия Ганева и българската делегация ще пристигнат тази вечер в България в 18:05 часа на Летище София (Терминал 2, с полет от Рим). Въпреки умората, тя обеща да отговори на всички въпроси на българските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Даа, ама не преди 7 години
Ами не се гордеем с 9-то място. Обаче ми хареса гласа на момичето. Гледах я на полуфинала. Следвала била съветите на този и онзи.. личеше си. Прекалена позьорщина и ръкомахане. Беше се съсредоточила повече как ще изглежда на сцената, отколкото в пеенето. Щеше да е хубаво да има още някой на сцената с нея. И така, жалко че изпаднахме толкова надолу в класацията. Време е вече да се откажем от всякакви участия на Евровизия, било то детска или не.
11
0
 
11
 
! Отговори
Хвала преди 7 години
Тази вечер за първи път чух бг песента и съвсем несъзнателно си помислих, че такава протяжна, скучна и праволинейна песен може да измисли само телеГрафа...Но както е обичайно в Бг, обществените личности - "хайлайф" - се занимават с неща, в които не просто не ги бива, ами направо са бездарни, но за сметка на това самочувствието е на шест... но, пък, и матер'яла няма големи изисквания и... кервана си върви, кучетата си... ла..., пеят... да кажем...
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
искам да попитам колко души беше тая наша делегация, дето е отишла в Малта и кой плаща за това. Чухме, че част от делегацията май бил и самият Роско Плевнелиев, който даже успял да получи и някаква си там награда в Малта. За какво го награждават малтийците само те си знаят, но щом е бил там това означава , че е возил делегацията с президентския самолет.
9
63
 
5
 
! Отговори
бг преди 7 години
Не могат да се сбъркат коментарите че са български! Такъв негативизъм.
8
2
 
27
 
! Отговори
бг преди 7 години
Награди с политически привкус.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До очаквамедва ли. Най-много жужо пак да ги нападне.
6
1
 
18
 
! Отговори
очаквам преди 7 години
нещо нежно революционно да се случи в Грузия. Печеленето на Евровизия винаги е било показателно за подобни събития - като прелюдия.
5
13
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
А дано ,ама надали?
4
11
 
80
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Кой нормален се гордее с 9-то място?
3
7
 
34
 
! Отговори
Дааа ама не преди 7 години
Талантливо то. Айде сега се оправдавайте както винаги. Връзките са на първо място в България, а не таланта
2
4
 
95
 
! Отговори
Даа, преди 7 години
Ампов композитор-смях!
1
5
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момичето е талантливо, но песента, с която се представихме беше блудкава. Толкова слаба, като че ли Графа я е писал.