Путин увери: Няма да участва в надпревара за въоръжаване

Новият стар президент разговаря с победени съперници на вота
71
Путин увери: Няма да участва в надпревара за въоръжаване
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия иска да има градивни отношения с другите страни и няма да се въвлече в надпревара във въоръжаването, предадоха световните агенции.

Още по темата
Пред победените си съперници на вчерашните президентски избори той каза, че ще се съсредоточи върху повишаването на жизненото равнище на сънародниците си, подобряване на здравеопазването и образованието и върху други вътрешнополитически въпроси, посочва Асошиейтед прес.

Путин каза, че Москва не смята да участва в нова надпревара във въоръжаването, а иска конструктивен диалог с международните си партньори и ще направи всичко за решаване на разногласията между други страни, като наред с това отстоява националните си интереси, отбелязват ТАСС и Ройтерс.

Президентът заяви дори, че планира намаляване на военните разходи за 2018 и 2019 г. Същевременно той подчерта, че това няма да доведе до намаляване на отбранителния потенциал на страната, посочва Франс прес.

По думите на Путин всички политически сили в Русия трябва да обединят усилията си за решаването на проблемите на страната.

Той акцентира върху повишаването на икономическия растеж, въвеждането на иновации в технологиите, модернизиране на инфраструктурата, а като главни цели набеляза борба с бедността и намаляването на разликите между бедни и богати.( БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма как бедна русия да участва в надпревара каквато и да е тя
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Паметливна множество нападателни оръжия от САЩ се отговаря с малко на брой,евтини,но с голям ефект неща.абе младеж, ти чуваш ли се кви умнотии ръсиш? Руснаците, които са поне 50 години назад и вляво във времето, били създали нещо евтино и ефективно, а янките + западния свят с всичкия си потенциал не можели да им противостоят.Единственото, което произвеждат руснаците са лъжи.
62
1
 
4
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 6 години
Както писах по-долу - в това е майсторлъка на големият политик - с военен бюджет от 64 милиарда $ да държиш в шах онези пендъри от двете страни на атлантика с военният бюджет от над 1 трилион $! И евтино, и ефективно!
61
1
 
1
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
По-голяма глупост не бях чел.
60
6
 
0
 
! Отговори
до 47 анонимен преди 6 години
само да те светна в далаверата че американците наистина са ходили на луната но едновремено с това кадрите който са излъчвали са от холивудско студио заснети на земята, нарочно е направено да не се разкрива пред света какво в действителност са открили на луната, сега разбра ли защо е тази цялата конспирация, и едните и другите са прави че: кадрите са фалшиви защото са холивудска продукция, както и другите са прави защото наистина са кацнали но какво е намерено е секретно
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поезните идьоти не са се оправили от боярищника още...
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МалииИ парите за анимации ли свършиха?----------Добрите анимации струват скъпо. Аниматорите на Путин са доста под средното ниво щом всеки колега от форума ги разпознава като такива.
57
1
 
4
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До ПаметливЯрък пример за тая практика е ракетата "Кинжал"-с минимални средства от две стари неща(МИГ-31 и ракета от Искандер) се получава нещо ново,което решава проблема с ПРО в Полша и Румъния по един доста радикален начин.На практика с няколко ракети и носители тотално се закопава един от ключовите планове за обезоръжаващ удар по Русия.
56
3
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Философията на руската отбрана се гради върху асиметричния принцип-на създаването на множество нападателни оръжия от САЩ се отговаря с малко на брой,евтини,но с голям ефект неща.Това е напълно реално,защото Русия не си поставя целта да контролира целия свят,а само да се защити,което е възможно със значително по-малък ресурс.Съветския принцип:"Трябва да имаме всичко,което имат те" е заменен с:"Трябва да имаме всичко,с което можем да ги спрем".Може и да не ново,свръхмодерно и пр.,но да работи.
55
0
 
3
 
! Отговори
ДО-ХУ преди 6 години
Актуализирай си данните!БВП на България за 20117г. е почти 100 милиарда лева!!!Ако не знаеш поне прочети и тогава пиши!!!
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин май страда от раздвоение на личността известно като шизофрения!Сам той каза преди дни че въоръжава с нови оръжия руската армия и разработва нови такива!Не че може да е истина като гледа човек анимациите които показа но самия факт че въоръжава с нови оръжия е сам по себе си показателен че на тия никога не може да се вярва!Германците са прави като казват преди време че един договор с Русия не струва дори и колкото хартията с на която е подписан!
53
2
 
2
 
! Отговори
Дааа! преди 6 години
Никакво въоръжаване повече! Минаваме на производстви на 2-3 "Новичок-а". А да ги видим МИ -6 ще могат ли да познаят от кой Новичок се е побъркала английската кралица!
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин увери: Няма да участва в надпревара за въоръжаванесвършиха рублите за предизборни анимационни клипчета с безаналогови оръжия ли?
51
3
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
НАТО е създаден през 1949г. След това са създавани много военни съюзи - Варшавския пакт, Багдадския пакт, СЕАТО и др. Някой от тях се разпаднаха. Трябва ли НАТО да се разпада заради това. Или ако съседите се разведат, трябва ли и аз да разкарам моята.
50
3
 
5
 
! Отговори
Q преди 6 години
НАТО е създаден през 49 за защита от СССР ,а Варшавския за защита от НАТО,НО ссср НЯМА ВЕЧЕ ,така че и НАТО не трябва да има вече ,трябва европейска армия .трябва европейска банка,трябва европейски кабинети парлемент,но действащи ,не като тези сега и единна валута и данаци за всички ,а то какво се получава сега ,ЕС е създаден само за печалба на богатите -да стават все по-богати,а И ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА сащ ПОД ЕГИДАта на НАТО .
49
0
 
4
 
! Отговори
РП преди 6 години
До Бай Пешо от Сусорлев Първо се справи с календара - кой пръв, кой втори. Второ - Русия два пъти е кандидатствала в НАТО, ама кой да чете... НАТО не е това, което си мислиш, приятелю и въобще - остави други да мислят.
48
7
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Че Русия няма пари за надпревара беше ясно. Че Путин ще даде на задна след изборите и анимационното предизборно пъчене също. Въпросът е дали запада ще иска помирение и каква политическа цена ще плати Русия за това.
47
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Бай Пешо от СусорлевЕй, промити мозъци и неграмотен народ. НАТО е създаден през 1949 г., а Варшавския договор - през 1955 г. Та кой на кого е създаден в противовес? Толкова ли нямате мозъци да помислите поне малко, а ако нещо не го знаете, просто да проверите? Или да живее дезинформацията?
46
5
 
5
 
! Отговори
xy преди 6 години
Брутен продукт в милиарди долари:1.САЩ 18 5002.ЕС 16 5003.Китай 11 30012/13 1 300 - Русия и Австралия79.България 0,062На глава от населението България и Русия са почти наравно - 8700 $, така че при огромния си военен бюджет няма как Русия да изпревари по стандарт България, за развитите страни да не говорим въобще.
45
8
 
3
 
! Отговори
Бай Пешо от Сусорлев преди 6 години
НАТО беше създадено в противовест на Варшавския договор. Последния се разпадна, както логично и СССР. Щом толкова ви е страх от агресия от страна на Алианса и само плачете, че ви обграждат и готвят интервенция, наоравете постъпки за влизане в НАТО, с което ще докажете,че сте демократична и миролюбива държава. Така ще браните световния мир и ще слагате спирачки на регионалните конфликти.