Предупредиха авиокомпаниите за възможни удари по Сирия

Може да бъдат използвани ракети въздух-земя и крилати ракети
11 апр 2018 07:44, Елка Василева
48
Предупредиха авиокомпаниите за възможни удари по Сирия
Снимка: архив, Reuters

Европейската агенция за контрол на въздушния трафик Евроконтрол предупреди авиокомпаниите да са предпазливи в полетите си над източното Средиземноморие заради възможно започване на въздушни удари по Сирия в следващите 72 часа, предаде Ройтерс.

Още по темата

Според Евроконтрол може да бъдат използвани ракети въздух-земя и/или крилати ракети и е възможно от време на време да прекъсва функционирането на радионавигационната апаратура.

Агенцията не уточнява произхода на потенциалните заплахи и се позовава на документ от Европейската агенция за безопасност на въздухоплаването.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакам първа серия на третата световна война с нетърпение. Ще си сложа 3D очилата и ще гледам с кеф как погребват алчния, жалък свят.
27
1
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Дали е странно ,че където Турция "воюва" няма "химически атаки" !?!? Странно ли е ,че където САЩ има бази -няма химически атаки !?!? Където Израилите имат "защитни" интереси има "химически "атаки /неколкократно !!! Не сме *** бе ЦРУ -не сме *** и вече ви научихме "номерцата" евреогаднярски !!! За какво да ви взривявам ,когато мога да ви отстрелвам !!!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те не разчитат на GPS - TERCOM прави сравнителен 3D анализ на терена, дори и радара да се заглуши се минава на INS навигация, която се ползва в самолетите. Това не е толкова точно, но достатъчно да се достигне целта. Тогава се минава в DSMAC режим, в който визуално се разпознава целта. Има защо една крилата ракета да е толкова скъпа.
25
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ФактКогато бяха 90 години на миналия век Саудитска Арабия реши че и трябва нова ПВО система от лек клас и се обърна към Тулските оръжейни заводи След няколко години създадоха ПАНЦИР Машината можеше да обстрелва от 1 до 3 цели (в извънреден режим 1 радар, един оптика и един с оръдието с човешко управление) Моделът Панцир С1 вече може да обстрелва 4 цели през радараТочно тези комплекси се продават като топъл хляб защото са доказали бойни те си възможности дори срещу дронове и Крилати ракети
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел каза още преди година винаги да имаме запаси за най-малко 2 седмици. Жената е напълнила шкафа за война до горе с брашно, ориз, захар, консерви за 2 седмици. Щото тя 3-тата световна повече от 2 седмици няма да трае. Който остане жив той да му мисли как ще се изхранва.
23
4
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
интересен факт ,занетели ,че ФАЩ е най гнусната империя на злото съществувала някога!
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грижовно мълчание от САЩ, откакто вчера китайският флот вчера се присъедини вчера към руския в Средиземно море.
21
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"Изключването" на GPS над даден район не спира ракетата,а само намалява точноста и.За ядрени ракети на практика е пренебрежимо малко,но ако целта изисква точност от 10м надолу става голям проблем.Ефективността спада в пъти.Изобщо отразяването на масиран(над 100бр) удар с крилати ракети си е проблем.Доколкото знам САЩ имат в района имат до 400 в готовност,с опция да ги направят до 1000 за седмица.Изобщо тежка и решаваща ще бъде ще бъде тази битка!Нещо като Сталинград през II-та Светов
20
9
 
5
 
! Отговори
Пютин преди 6 години
На Башарката ще му одрусат шишарката
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И *** Василева да направи същото, че търпи долните глупости.
18
6
 
32
 
! Отговори
1 преди 6 години
До кога целия свят ще страда заради англичаните и американците? Няма ли да се реши по-голямата част от света да сложи край на американската и английска наглост? Вече се чудя кое е по-голямата напаст- ислямска държава или англия? Защото англия и сащ създават тези световни беди. Оттам идва ислямизацията, джендеризацията, правата на маргиналите и какво ли още не.
17
9
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 6 години
Психопата пак са го изтървали от лудницата.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто руснаците използват РЕБ срещу GPS-a, а когато и една ракета полети, ще го изключат, това е все едно да играеш на Контра-Страйк с изключен монитор!
15
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечата бензиностанция се на.сира в момента
14
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресор 1 ще гръмне планетата накрая. Сирия коя по ред унищожена от тях държава е?
13
24
 
6
 
! Отговори
Путин е идиот преди 6 години
Не може да рискуваш бъдещето на страната си и на света, само и само за да подкрепяш някакъв безумен диктатор-престъпник, тровещ народа си с химически оръжия
12
6
 
6
 
! Отговори
маке преди 6 години
тсв ке почне до часове веке се съобщава за повреди по патето кук
11
0
 
2
 
! Отговори
гого преди 6 години
що за мазо.хист трябва да си да сложиш минусче на това което написах преди малко или на маз.охистите професори им казват вече
10
1
 
6
 
! Отговори
А преди 6 години
Жирафа и "рашистан" само ще гледат.Или?
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали досега платените дрогирани коментаторчета казваха че Башарката бил смазал САЩ? А сега реват че армията на тоя ще бъде заличена за два дни.