Сирийският режим осъди "варварската агресия" на Запада

Няма човешки жертви след ракетните удари в Сирия
Обновена: 14 апр 2018 10:25 | 14 апр 2018 10:25,
56
Сирийският режим осъди "варварската агресия" на Запада
Снимка: БТА

Няма човешки жертви от ракетните удари, нанесени рано тази сутрин срещу Сирия от САЩ, Великобритания и Франция, съобщи командването на сирийската армия в декларация, цитирана от сирийската агенция Сана и от ТАСС.

Още по темата

"Пораженията от ударите, нанесени срещу сирийската територия, се ограничават до материални загуби", се казва в декларацията на сирийското военно командване.

Сирийският режим осъди "варварската и брутална агресия" на западните страни след ударите.

Тези удари имат за цел да попречат на мисията на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), която трябваше да започне днес разследване в Дума на предполагаема химическа атака, посочва Сана.

"Агресията има за главна цел да попречи на работата на екипа, да изпревари неговите заключения и да окаже натиск над мисията, в опит да се прикрият лъжите и измислиците" на Запада, гласи съобщението на Сана.

В предполагаемото химическо нападение в Дума - последния бастион на бунтовниците в подстъпите към столицата Дамаск, загинаха над 40 души според спасителните служби, напомня АФП. Сирийският режим и неговият съюзник Русия отрекоха всякаква отговорност и обвиниха в лъжи бунтовниците.

Сирийското външно министерство заяви, че нападението на западните страни срещу Сирия тази нощ няма по никакъв начин да повлияе на решителността на сирийската армия да засили борбата срещу бунтовниците и да възстанови контрола си над цялата страна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Варварската агресия няма да повлияе по никакъв начин на решителността и настоятелността на сирийския народ и на неговите героични въоръжени сили", заяви официален източник от сирийското външно министерство пред Сана. "Тази агресия само ще разпали напреженията в света" и ще застраши международната сигурност, добави източникът, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
2
 
! Отговори
емиграция преди 6 години
Престарелите БГ-болшевики отново не са разбрали и постоянно драскат в сайта.Имало е уговорка м-ду Русия и САЩ за тези бомбения.Викайте си, докато останете без глас , другари!
42
4
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Сирийски режим е ,неук ***.Асад е диктатор и терорист,който е избил около 1 милион от своя народ.Също така Асад не е законно избран,а незаконно наследил властта и всячески я държи.Целия свят причислява Асад към тероризма,само руснаците подкрепят този режим,понеже най-голямата им извънгранична база се намира в Сирия.В момента са Русия и терориста Асад срещу света ,а този сценарии се оберечен..само вие неуки *** не го разбрахте,може би защото сте платени ***.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Русия ли имаш предвид ?
40
3
 
8
 
! Отговори
12 преди 6 години
В заглавието "варварска агресия" сте го сложили в кавички. Махнете ако обичате кавичките. Варварска агресия е да бомбардираш чужда държава подкрепяйки ислямистки терористи които вилнеят в нея.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези новите и умни ракети да не са били само за селфита на американските военни?Щото друго май не направиха!?Ааааа всъщност ядосаха руснаците и сирийците!Асад е крайно време да започне наистина да използва химическо оръжие - за да намали загубите сред своите хора и за да приключи по-бързо войната!Най-добрите джихадисти са мъртвите джихадисти!
38
1
 
8
 
! Отговори
Бае ви Герги, преди 6 години
Краварските ***, знаете ли какво става при бомбардировка на склад с опасни химикали и разрушаване на контейнерите за съхранението им? Едва ли имате толкова мозък!!!
37
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Като някой не лиже отзад Чичо Тръмп е "РЕЖИМ", като бие жените като кучета или коле на сред площада като Саудитска Арабия е "ПРИЯТЕЛ".
36
3
 
16
 
! Отговори
наглост преди 6 години
Какво право имат Сащ,Франция и Англия да бомбардират суверенна държава? Кой им е дал правото да решават кой е крив и кой прав в Сирия? Тръмп да си погледне държавата, където е пълно с оръжия и всеки ден някъде се избиват.Къде е тръгнал да въдворява ред в други контитенти?
35
2
 
14
 
! Отговори
нико преди 6 години
до блиц бг , дами и господа журналисти, в сирия има за сега законно избрано правителство и президент който се бори с тероризма от колко време и президент който стои в сирия и се бори с тероризма ако беше избягъл или беше абдикирал щеше да е добре за тия които обесиха садам и още колко преврата по света ЗАСРАМЕТЕ СЕ ако знаете какво е срам. засичам времето за колко време ще бъда изтрит?
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли че Америка иска да свали Асад за да си сложи техните терористи на власт .Там са осемнадесет породи цииигани и само Асад може да ги контролира .Обаче Америка иска анархия и ИДИЛ да властва там за да претисняват и ЕВРОПА .Откакто АСАД взе контрола съм спокоен за СИРИЯ !Видях какво стана като махнаха САДАМ Хюсейн една развалина не държава .Кравари не се бъркайте там да не ви пратим нашите цигггании дето на 10 години имат по две деца .
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сирийският режим осъди "варварската агресия" на Запада"Това изречение показва напълно колко "независима" медия сте. Първо "режим", второ "варв.агресия" в кавички
32
3
 
8
 
! Отговори
Juls преди 6 години
***! Как не ги е срам правителствените сили да обгазяват хората, ако имаше поне капчица хуманност в тях, щяха да постъпят като подкрепяните от световните демокрации опозиционни сили, и в израз на човеколюбие да им клъцнат главите със затъпени ножове публично, а после да поритат футбол с тях.
31
8
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Третата световна война започна!
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 24 - Ти браво на Асад ли казваш задето си избива народа с химическо ръжие.А ти какво очакваш от наш'те амеби, прикриващи се като асадофили и русофили
29
7
 
20
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Хора я помислете1. Асад ще отпразнува победата си Гута като тероризира терористите и местните хора с един бидон с химическо оръжие(СМЕХХ)2. Намериха Актьорите на Белите каски които разказаха за ФЕЙК атака, Местните останали в Гута не знаят къде е била хим атаката3. САЩ, ВБ и ФР атакуват цели където трябва да има хим оръжие в Дамаск и там ракетите пробиват ПВО и поразяват целите - Няма химическо заразяване в Дамаск - тоест там няма хим оръжие4. ОЗХО днес трябваше да прави проверки
28
5
 
10
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 6 години
Смешници , само димки знаят да хвърлят :) , да се молят да не събудят мечока , че няма да разберат от къде е им дошло , корпоративни д*пеблизачи .
27
2
 
4
 
! Отговори
ти си преди 6 години
До до 24Лъжец ....
26
2
 
28
 
! Отговори
До: 25 преди 6 години
Доказа се, че не Асад е атакувал с хим. оръжия, и колко удобно, когато учените трябваше да разследват произхода на хим. оръжията, САЩ и Британия атакуваха собствените си складове. А и да не забравим едно момиченце, което 3-пъти го спасяваха от хим. атака. До 12. 00 джихадистите бяха хуманитари, след 12 им виждахме джихадиските снимки, замена и оръжия. Ама кой да чете. Важното е, че САЩ и Британия винаги са "прави", нали?Тиражирате неистини, засрамете се!Варварите са САЩ, Ф-я, А-я.Факт.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - ...Веднага да сдава поста (Путин) на Жириновски...Не е далеч времето за което мечтаеш! Чети това: "Краткая история СССР / История / БрамаBY".Исторческото развитие на Русия от 150 години насам, с математическа точност следва един и същи сценарий - "сваляне и оплюване на предателя"!
24
21
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
До АнонименУдарите са унищожили военни машини и съоръжения .Ти браво на Асад ли казваш задето си избива народа с химическо ръжие.