Ваканцията до 4-и, 5 и 6 януари – учебни

Само Регионалните здравни инспекции решават за "грипната"
9
Ваканцията до 4-и, 5 и 6 януари – учебни
Снимка: Булфото, архив

Коледната ваканция за учениците продължава до 4 януари 2017 година, както е посочено в заповедта на министъра на образованието и науката.

Още по темата

Това напомниха от просветното ведомство, след като синдикати поискаха 5 и 6 януари също да са неучебни дни заради бързо увеличаващия се брой на болните от остри респираторни заболявания, предимно деца и ученици, както и заради опасността от "неовладян брой ученически отсъствия".

Грипна ваканция се обявява след задължително предписание от Регионалната здравна инспекция в съответния град, според размера на епидемията и ако отсъстват от училище над 30 % от учениците, поясниха от министерството.

Заповедта се връчва на директорите на училищата, в които се налага обявяване на учебни дни за неучебни.

Затова не е необходимо допълнително разпореждане от МОН. За наваксване на материала пък се извършва преструктуриране на учебното съдържание.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Как може да отменяте ваканцията като има толкова болни? Аз лично преди една седмица бях на лекар и беше пълно с болни деца. И защо въобще казват, че ще удължат ваканцията като след два дни я отменят?😠😠😠
6
2
 
32
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
Каква е тая зимна само до 3-ти. Нашата си беше до 14-и януари всяка година. Точно заради тежките зими. Тази зима си е студена. Дори икономически е по изгодно децата да си почиват по домовете.
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В болниците е лудница. Днес чакахме 3 часа. Болните са основно деца. Абе тези управляващи са ***-5 и 6 на училище. Тъкмо, който не се е разболял да се разболее. Ако изпуснат тези два дни и ще забравят азбуката.
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 И 6 -ти изобщо не трябва да е грипна, а НОРМАЛНА зимна в-ция за децата. Знам че след толкова кратка почивка (която съвпада с празници ) децата се връщат на у-ще даже изморени . А сега и с този грип и лошото време ще бъде едно ВЕЛИКО учене
3
1
 
41
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тъй, амчи как?! Само дупетатите може да почиват повече от децата!! Изморени са горканчовците, мама и тати да видят, да си починат...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В някои изостанали държави 6ти януари е празник, що за дескриминация.
1
2
 
24
 
! Отговори
БАЮ преди 7 години
АКО ОТСЪСТВА ДЕМЕК БОЛНИ НАД 30 % ОТ УЧЕНИЦИТЕ! А НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ АКО СА БОЛНИ 100 % ТАКА НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА СЕ РАЗБОЛЯВА? ИМАЛИ ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗАТЕ Й НА УЛИЦАТА КАМО ЛИ ДА ИМА УЧИЛИЩНИ ЗАНЯТИЯ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ. САМО ЕДИН ДА КИХНЕ И ТЕЗИ ПОКРАЙ НЕГО СА ЗАРАЗЕНИ. ЕДНО ВРЕМЕ ГРИП ИМАШЕ НО БЕШЕ В МНОГО ЛЕКА ФОРМА. ПРЕКАРВАХМЕ ГО НА КРАК. А СЕГА ГО МОДИФИЦИРАХА И ЗАРАЗАТА Е ТОЛКОВА СИЛНА ЧЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. УСЪВЪРШЕНСТВАХА СЕ ЛАБОРАТОРИИТЕ ЕФЕКТИВНИ ГРИПОВЕ ПРАВЯТ!