3-те модула на матурата спрели изтичането на информация

Дванайсетокласниците полагат изпита си по избираем предмет
Обновена: 22 май 2017 09:03 | 22 май 2017 08:19, Петя Славова
2
3-те модула на матурата спрели изтичането на информация
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изпитен вариант номер 2 бе изтеглен от Министерство на образованието за държавния зрелостен изпит на завършващите ученици. 13 са матурите в 3 модула, без математика, физика, химия, биология, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Най-голяма част от явяващите се на този изпит са избрали матура по биология, а най-малко по италиански език.

В отминалите събота и неделя се проведоха изпитите по български език и литература. Бяха анулирани 11 работи на ученици, 9 от които поради преписване.

Още по темата

Всяка година, в която се полагат тези изпити се говори за мерките за сигурност, които се прилагат, за да се противодейства на преписването.

"Тази година не са по-различни мерките за сигурност. Въпреки че в последната седмица се говореше за драконовски мерки. Най-новият модел са 3те модула, които разделят изпита. Те позволяват учениците да представят себе си в най-добра светлина. Може да се излиза от стаята само между модулите - по време на тях не. Поради това тази година почти нямаме изтичане на информация", обясни Диян Стаматов, директор на столичното 119-то СУ "Акад. Михаил Арнаудов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: матуриBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Трите модула преди 6 години
Три модула добре, но времето предназначено за работа по всеки от съответните модули е абсурдно, поне по английски език. За първия модул 60 минути са много, всички ученици от стаята бяха абсолютно готови и проверили всичко за 45 минути. За втория модул от МОН решили, че трябват 90 минути. Е много умно, на 40-тата минута вече ВСЕКИ УЧЕНИК от ВСЯКА СТАЯ в училището беше със запечатан плик и бездействаше, дори голяма част спаха в продължение на 50 минути.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз преди години се явих на традиционно най- нежеланата матура по италиански и мога да кажа, че там си остана. Имах висока оценка, защото много ни натискаха в училище и реших, че без проблем ще я взема без допълнително учене, но после с нищо не ми помогна в живота ;) Най- много в някой кол център да бях започнала, което автоматично значи да си съсипеш живота.Хубаво е, че биологията измести географията, но не разбирам на какво се надяват тези, които очакват, че е по- лесно.