МОН пусна линковете за достъп до е-учебниците

Всеки ученик до 7 клас може безплатно да ги ползва
16 апр 2018 20:48, Анисия Иванова
5
МОН пусна линковете за достъп до е-учебниците
Снимка: МОН

Линкове за достъп до електронно четимите учебници на одобрените печатни издания от първи до седми клас са публикувани на официалната страница на Министерството на образованието и науката.

Съдържанието на електронно четимия учебник е напълно идентично с това на хартиеното издание. Достъпът е осигурен безплатно за всички ученици от първи до седми клас, включително.

Възможностите за достъп до електронно четимите учебници са различни - без регистрация, с регистрация, с персонален код за регистрация, предоставен от издателството на всеки ученик, който ползва печатното издание на съответното издателство или с код, посочен след интернет адреса за достъп до съответния учебник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Gospodar na efir преди 5 години
Амиий не позна! Шанса за България е да спрете да крадите,политиците ,,облажили се"от европари (пример като Симеонoв и разни светила в ГЕРБ) в затвора! Гласоподавател съм за сега управляващите,но такива нагли,,далавери" даже и царя не е правил! Алчни за пари,много пари вие не виждате ,че България си отива!Накрая ще останете сами с вашите избиратели от един определен етнос,ЧЕСТИТО!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната фалшива новина.На сайта на министерството няма линкове към учебниците, а има линкове към 11 издателства, които са решили да дадат някакъв вид достъп до някакви учебници издавани от тях. Три от издетелствата имат по 5-6 линка, останалите един линк. За достъпа при поне едно от издателствата се иска регистрация, при други си иска име и парола, които ги има на сайта на МОН. Нормалното щеше да е на сайта на МОН да има разделение по класове, а като влезеш в седми клас да излязат линкове към
3
1
 
1
 
! Отговори
Logy преди 6 години
Ama tova ne e uchebnika po clarinet, buzuki i gadulka...:-)...pa kade e zoologiata, anatomiata, geografiata, biologiata, himiata, ami uchebnika po romski ezik i literatura...?!:-)
2
9
 
2
 
! Отговори
Голямо постижение... преди 6 години
...няма що! Значи можем да си позволим електронни учебници за децата до 7ми клас, БЕЗПЛАТНИ при това, а не можем да си позволим да изплащаме високи пенсии, детски надбавки, социални помощи за българите в нужда! От друга страна, какво ще правят децата, които нямат достъп до компютър?! Защо не направите всякакъв вид учебници безплатни, а се опитвате да бъдете "оригинални" като приемате някаква иновация, която е неефективна...страшно недомислено! Когато правите нещо, поне го правете като хората!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бряво ! Какъв напредък за дъртите в управлението. Евала ! Най-после електрони учебници. Какво събитие само. Сега за следващите 20 години, ако махнете и пълнежа в образованието, от което никой няма нужда и никой не го иска на работа ...Ще сте върха.