Нарцис за Бойко от Пловдив

Невиждана блокада обхвана Града под тепетата
Обновена: 27 мар 2011 17:46 | 27 мар 2011 17:09,
591
Нарцис за Бойко от Пловдив
Снимка: БТА

Невиждана блокада обхвана Пловдив този следобед. Всички входно-изходни артерии на града са задръстени от протестиращи шофьори, които във всички ленти за движение са подредили автомобилите си в колони.

„Не сме доволни от високите цени на бензина, искаме цена за литър от 2 лева”, заяви пред Dnes.bg организаторът на протеста Николай Гаров.

Под блокада са Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Пазарджишко и Кометевско шосе. Заклещени в протеста останаха десетки междуградски автобуси и пътниците в тях. В неделното им разписание цари пълен хаос, потвърдиха за Dnes.bg от трите автогари в Пловдив.

Клаксони и викове огласят булевардите в Града под тепетата. Един от протестиращите започна да раздава на блокираните шофьори нарциси с пояснението:

„Това цвете е за Бойко и за всички управляващи, които са се надули като нарциси и са забравили за проблемите на народа”.

На изхода за Свиленград тарикати се опитаха за заобиколят блокадата, но протестиращите бързо реагираха и направиха жива верига с телата си, като блокираха и допълнителната лента за движение.

За момента протестът минава мирно, шофьорите чоплят семки и коментират цените на горивата.

Протестът се оказа и доходоносен бизнес за продавачите на слънчоглед и минерална вода, които тръгнаха между колите и предлагаха стоката си за левче.

Към 17 часа блокадата все още не беше вдигната и над 8000 коли останаха блокирани на всички входно-изходни артерии в Пловдив. В Пазарджик блокираните автомобили са 2000.

Протестиращи в София срещу високите цени на горивата пешеходци блокираха движението в едното платно на бул. "Цар Освободител", в посока от Народното събрание към "Орлов мост". Преди това протестиращите се бяха събрали на митинг пред Народното събрание и бе съобщено, че един от организаторите на протеста - Борислав Райчев, е бил отведен в Първо РПУ.

След разговори с полицията и уверения, че колегата им Борислав Райчев е освободен протестиращите освободиха платното на бул. "Цар Освободител".

Сега те отново са пред площада пред Народното събрание, където имат разрешение за протест до 19,00 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
552
1
 
3
 
! Отговори
мж преди 13 години
Този Нарцис го набутайте в *** на Гергов-свинята че вони.
551
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
А полицията защо не ни пази от нашите политици, министри, президенти? Нали е народна или е преторианска гвардия на управляващите а ние плащаме за това?
550
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Карате на газ пък протестирате срещу цената на бензина ?!?!?!? Колкото и да мрънкате , това е вносна суровина, чиито цени са само нагоре последните 50 години........*** де толкова акъл да си купите колела или мотопеди да ходите на работа........важно е на кафе да се ходи с некой дзвер секон ханд, нали ?:)
549
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... още нещо, трябва да се протестира, за да бъдат дадени козове в ръцете на хората, които ни управляват и желаят доброто на народа, за да могат по-настойчиво да преговарят с изключително мощните структури на енергийната мафия.
548
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... и не само, че е недопустимо, ами става абсурдно като се има предвид истинската причина за поскъпването на горивата. А тя се корени във високите производствени разходи, желанието за огромни печалби по веригата от добива до бензиностанцията и в монопола, който позволява лесно ограбване с неконкурентни цени. Да беше причината увеличаване на акцизи и данъци - лошо е , особено в този момент, но е поносимо лошо. Става непоносимо като се направи равносметка, че ни ограбват чужди и предателски интер
547
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има мнения, че бензинът трябва да е скъп, за да намалеят задръстванията и замърсяването на околната среда. Така погледнато - нека цената му стане 6 лева. Но хората, поддържащи това мнение забравят, че цените на горивата, като част от производствените разходи, са определящи за цените на всички стоки. Тоест поскъпването на горивата води до поскъпване на всичко. Това е недопустимо особено в този тежък момент за държавата и хората в нея.
546
1
 
3
 
! Отговори
акуд преди 13 години
:))))) всички мрънкат, а е необходимо само да спрем ДА ЗАРЕЖДАМЕ от лукоил поне за 6 мес
545
2
 
12
 
! Отговори
Народа преди 13 години
Другата седмица двоино пове4е хора на ста4кааааааааааааа
544
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма пари ама сега ще помагаме на онея *** от Ирландия и Португалия, щото пак щели да фалират! А НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ! ИМА ЗА СКАПАНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ!
543
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ-ер=НАРЦИСТерминът нарцисизъм означава любов към себе си и се свързва с ред характерови черти засягащи собственото възхищение, егоцентричността и егоизма. Името е избрано от Зигмунд Фройд, от гръцкия мит за Нарцис, който бил орисан да се влюби в собственото си отражение във водата.
542
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишевата полиция искаше лични карти,за да те допуснат на протест.Бойковата полиция караше стачкуващите да се подписват,че ще спазват правилата на движение.Просто правеха списък на хората.Не виждам разлика м/у двамата,всяване на страх.И защо полицията защитава управляващите,нали е защитник на народа.Шегувам се.
541
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само протестите могат да ги накарат да ни чуят.Иначе че ни правят на маймуни колкото си искат!
540
4
 
34
 
! Отговори
свободния преди 13 години
ТРЯБВАТ ПРОТЕСТИ ВСЕКИ ДЕН, ДОКАТО ТИЯ ТИКВИ НАЧЕЛО С МУТРАТА БОРИСОВ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ТАЯ СТРАНА! ВСИЧКИ ОНИЯ *** В НС,ВСИЧКИ *** ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ,КОИТО СЕ НАРИЧАТ ПОЛИТИЦИ,КОИТО КРАДАТ БЕЗОБРАЗНО ДА БЪДАТ ПОМЕТЕНИ И ХВЪРЛЕНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ! КОЙ ВЯРВА ОЩЕ В ПАРТИИ И В ИЗМИСЛЕНИТЕ ИМ ЛИДЕРИ? КРАДЦИТЕ И ЛИЖИГЪЗИТЕ-САМО ТЕ ОСТАНАХА ВЕРНИТЕ ИМ ВОЙНИ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБУДИМ! ДА СЪБУДИМ ГРАЖДАНСКОТО СИ СЪЗНАНИЕ! И ДА ИЗГРАДИМ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ТУК!
539
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2000 рокери откриха мотосезона в София - те не се интересуват от политическите протести на селинията
538
35
 
2
 
! Отговори
Праз с газ преди 13 години
Кое ви е скъпо бе *** - всичките сте си метан и газ. Който има пари за лъскава кола,дето не става на газ има пари и за бензин.
537
4
 
12
 
! Отговори
до 575 преди 13 години
кой сте вие / тия който ограбиха българския народ нали
536
38
 
3
 
! Отговори
Peter преди 13 години
5 лева да стане бензина дано! Който вади кинти, ще си кара колата. Голфарите и останалите с 20 годишни трошляци - на колелото, или градски транспорт. Тъкмо ще са свободни улиците да си караме колите нормално.
535
1
 
0
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
Uvenucheeee, naartsis beeliiii, pee Shaban Shaulich. Da mnogo hora znayat legendata, no dali tozi koito tryabva e mejdu znaeshtite.Nai-chesto gledam se spomenava Tikva-ta, a tya edva li znae mnogo. I oshte po-zle e ako samata Tikva e ot roda Kratuna.
534
0
 
9
 
! Отговори
човек преди 13 години
надявам се , повечето знаете легендата за Нарцис ?
533
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Zeitgeist-гледайте този филм.Той обяснява почти всичко.Интелигентните хора ще го разберат веднага.Послушайте Кан Кубрат.ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО.И ще успеем.