bTV връща сигнала си към Булсатком за празниците

След Нова година може да няма нов договор, предупредиха от телевизията
Обновена: 23 дек 2012 12:37 | 23 дек 2012 12:36,
420
bTV връща сигнала си към Булсатком за празниците
Снимка: Dnes.bg

bTV Media Group връща сигнала си към Булсатком за празниците, независимо че няма решение на спорния казус, съобщиха от първата частна телевизия.

"Независимо, че нямаме решение по казуса с Булсатком, нито дори изразена добра воля и гаранции от страна на оператора за преустановяване на дискриминационното и некоректното поведение спрямо bTV Media Group, специално за зрителите връщаме сигнала си към Булсактом за празниците", се посочва в съобщението.

Излъчването ще бъде подновено още днес, 23 декември, в 16 часа.

"Ако Булсатком не гарантира промяна в търговските си практики към нас в предстоящите дни, твърде вероятно е да не успеем да подпишем нов договор с тях от 1 януари 2013 г. за излъчването на програмите на bTV Media Group", предупреждават още от телевизията.

Вчера беше съобщено, че заради системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group е причина според първия частен телевизионен канал за прекратяването на достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.

Още по темата
 Според частната телевизия "Булсатком" дискриминира медиийната компания, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.

В официално становище операторът изтъква пред абонатите си друга причина за спиране на сигнала - че не приема предложената от телевизията нова цена, която била 3 пъти по-висока от досегашната, защото това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите. "Булсатком" отрича, че има просрочени задължения "съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни". Според оператора "спирането на сигнала от страна на медийната група би било нарушение на действащия към момента договор", защото той е със срок на валидност до края на декември 2012 г.

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още по темата: bTVБулсатком
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Булсат са абсолютни ***. Попитах какви програми ще гледам в крайна сметка и някаква овца ме отсвири, като че ли не см си плащал редовно. приключих с тях да им е.....
360
0
 
4
 
! Отговори
ТВ отстъпник преди 11 години
Хич не ми трябва телевизия, като си имам компютър - гледам само това, което искам и когато искам. Единствените, които биха страдали без БТВ, са бабите, ама за кратко, то има достатъчно сериали по другите канали, мойта баба толкова и помни всичките, които изгледала! А за БТВ бих казала - Ех, тая наглост край няма, братче, не си гледат умрялата застаряла телевизия, ами за още кинти ламтят, да се оттеглят достойно в пенсия, аз като бях на 10, те същото даваха, ама тогава сериалите бяха от Ю.Америка
359
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не са Краси Радков,Виктор Калев и Комиците никой не би се и сещал за БТВ.Новините им са такива,че филмите на ужасите са си детски филмчета.Другото са някакви турски бози дето насила ни зарибяват с тях.Има един български сериал и са го завряли по нощите като прокажен.Ненапразно народът ги е кръстил Босфор ТВ.И без това рейтингът им е отрицателен-да се махат!
358
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
голям праз ,голям майтап ...БТВ нямало да има,Хаааче кой ще умре без тая боза
357
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-страхотният канал е БТВ ПАРОДИ...аааа КОМЕДИ май беше!
356
8
 
9
 
! Отговори
Ало, Булсатком преди 11 години
И Булсатком си показаха същността,веднага отрязаха НВО.Господа,нарушавате ми правата-все още нямам нищо освен основния канал,всички останали отсъстват,ама побързахте да ни лишите от филмовите НВО Много ли щяхте да обеднеете,ако ги бяхте оставали докато си оправите бакиите с БТВ.Досега бях изключително на ваша страна.Успяхте да ме отвратите.Платила съм за оше 3 месеца.Потребителят ли ще бъде вечния прецакан? Срам!
355
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние без БТВ можем, но дали БТВ може без нас??? Аз от години не гледам БТВ, не желая негативни емоции, простотии, чалга, цинизми и мноооого реклами, които се излъчват по 24 часа в денонощието. Много ще се радвам, ако БТВ фалира, и най-накрая просташкото шоу на слави и уж журналистиката на цолова ще спрат да се излъчват, защото са вредни за децата ни. Явно, булсатком ще спре тази пошла телевизия, защото СЕМ не предприе нищо срещу нея. Чудя се защо ТВ7 се забърка в този скандал, който БТВ сътвори??
354
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката много ме радва.
353
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей този 381 дава добра идея.Заслужава си да се опита.
352
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Телевизии-отживелица от началото на 20-ти век!Продавайте телевизорите докато още са на цена и приключвайте.Не ми харесва идеята да гледам това което ми "пуснат".Искам да гледам това което искам.За какво съм Българин ако не гледам филмите преди още да са излезли по кината или още преди да са им свършили снимките.Не гледам турски филми и толкоз.Това решавам аз,а не директора на някаква си телевизия.Затова има Интернет.Останалото са бози.
351
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лоша работа.Бабето куфее,че пак са пуснали босфора за да гледа влудяващите турски простотии.
350
3
 
19
 
! Отговори
rado_dark преди 11 години
БТВ = чалга + селяния. Взимайте си сериалите и отивайте в Диарбекир. След събитията в Катуница и отразяването им от БосфорТВ, спрях да я гледам тази телевизия.
349
1
 
21
 
! Отговори
1984 преди 11 години
БТВ не възстанови сигнала защото имат договор с Булсатком до 31.12.2012 г. Ако Булсатком, клиентите на Булсатком и рекламодателите в БТВ потърсим правата си по съдебен ред, тъй като имаме изрядни договори до 31.12.2012 г. и сме редовни платци, БТВ няма да може да изплати глобите, които съда ще му наложи за едностранно неспазване на договора с булсотком и рекламодателите и за пропуснати ползи, вкл. от клиенти на Булсатком. Така, че БТВ отново лъжат, че са възстановили согнала, защото ни уважават
348
1
 
14
 
! Отговори
tito преди 11 години
nai skapanata tv.e btv,ne q gledaite
347
9
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Маса *** народ се е из..ала тук. Да не би телевизорите ви да са с един канал че злобеете за връщането на БТВ ???Оставащите канали, (от които мн. малко стават за гледане), трябва ли да ги нападаме, просто не ГЛЕДАЙТЕ...хора без работа и пълни със негативи, по-добре се пречистете.Коледа идва....
346
0
 
9
 
! Отговори
56 преди 11 години
ха, ха моята свекърва /която между другото много обичам/ ми заяви,че ще идва у нас да гледа турските си серияли / които ние НЕ ГЛЕДАМЕ / защото те няма да имат БТВ. Да, ама нееееее .
345
0
 
21
 
! Отговори
абонат на Булсатком преди 11 години
Не ми липсват.За тези които искат да ги следят да , предлагат отделен пакет,като НВО например.
344
1
 
12
 
! Отговори
ТВ граматикЪ преди 11 години
Ъм чИ кът ги спрЪт и ь-ТВ и недУносИнЪтЪ бЪрекувЪ 7-ца, кой шЪ лижИ и мажИ дирникЪ на тиквЪтЪ и тиквочитИ за избУритИ ?
343
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
380 е много прав. BTV трябва да си плащат, за да ги излъчват. Никой не иска да плаща за тъпите им програми!
342
0
 
8
 
! Отговори
coup преди 11 години
нямам телевизор и съм човек с много свободно време! :)