"Война на религиите" – прибързано заключение

Не обвинявайте изповядващите исляма, настоя отец Ангелов
28 юли 2016 09:37, Петя Славова
110
"Война на религиите" – прибързано заключение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Терористи посегнаха на католически свещеник във Франция. Много анализатори определиха това действие като "война на религиите". Това заключение обаче е прекалено прибързано, смята отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската митрополия.

Още по темата

"Да, наистина светът пощуря и това, което се случи във Франция е обезпокоително. Много ми се иска да разберем в крайна сметка защо стана това противодействие и защо Изтокът по такъв начин се обърна към света като знаем преди години, че всичко беше в спокойствие и мир. В крайна сметка кой е този, който постоянно въздейства и настройва хората един срещу друг", попита отец Ангелов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Има някаква омраза, която се насажда, коментира духовното лице. Според него по никакъв начин обаче не може да се обвиняват тези, които изповядват исляма, защото няма истинска религия, която да проповядва омраза.

"Не знам какво става, но искам онези прекрасни отношения, които са били преди между християните и представителите на исляма да се запазят и да продължат. България го е показала - толкова години сме живели заедно и сега живеем заедно", обясни отец Ангелов.

Той е обезпокоен от това, че някой не желае този мир. Според него за сигурността в църквите трябва да помисли държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:80 В момента нямам време да търся Аятите,но това беше е по време на война,няма как да цитираш Аяти без да знаеш причината за тяхното ниспослание!Има Аяти,които са за определена случка и в определено време,тези Аяти са точно такива!Моля не четете само това,което ви отърва!
72
0
 
4
 
! Отговори
https://youtu.be/HIe преди 7 години
https://youtu.be/HIeG_0WfaJwаБЕ, ВИЕ НЕ ИЗПРАТИХТЕ ЛИ КЛИПА НА СВЕТИЯ ОТЧЕЦ?
71
1
 
6
 
! Отговори
До 80 православен бъ преди 7 години
Това което си цитирал е ужасно вярно. Чел съм го хиляди пъти и немога да проумея как може да има и.диоти които още да не са разбрали къде се крие причината за ислямската агресия.А тя е в корана. Той така е заложен. Първо е насилието ,войната, мюсюлманите побеждават и чак тогава има мир, но само ако другите се примирят с тях и с тяхната ръководна роля.Най - голямата заплаха за мира е исляма.Част от мюсюлманите са мирни въпреки исляма а не заради него. Няма мирен ислям,винаги ще произвежда насилие
70
1
 
3
 
! Отговори
ДЦ преди 7 години
В крайна сметка кой е този, който постоянно въздейства и настройва хората един срещу друг", попита отец Ангелов.-------Отличен въпрос!Хайде да потърсим и отговора!В древноримската юристпроденция имаше едно понятие " Кому е изгодно",тоест кой печели от този акт и каква е крайната цел, която преследва.Мнозина вече се досещат за отговора на въпроса който задава отчето, нали!
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е свещеник, а влечуго. Защо не каза, че е шокиран от циничното посегателство над католика, и трябва да се вземат незабавни мерки да се предотвратят следващи такива убийства, ами едва ли не се застъпва за убийците да сме си запазили приятелските отношения с тях. Сякаш им ръкопляска за нечувано жестокото безбожно деяние, вместо да ги осъди. Демек да продължават да си правят каквото искат, да си убиват на воля, той щял да си запази приятелството с тях.А никъде в речта си не защити жертвата
68
2
 
8
 
! Отговори
духовник? преди 7 години
Това ли са толерантните духовници? Може ли да кажем на черното - бяло?Срам ме е от този духовник. Иисус е разтурил цял пазар и не е бил мил към търговците в храма. Милият християнски духовник, само го чуйте! Тук става дума за убийци на деца,жени, възрастни хора. Не подбират дори религията на жертвите. УУУУ-у-у , срам ме да се нарека християнин в този момент.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това не е война на религиите, това е война на посредниците в религиите. Навсякъде са се намъкнали посредници, които тълкуват какво се казва в съответната религия. Колко различни посредници има в различните варианти на християнството: католици, протестанти, евангелисти, ортодоксални и всеки смята че той тълкува най-правилно божието слово. В исляма: сунити, шиити и т.н. и там е същото. Борба на посредници за повече клиенти
66
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Какви ги дрънка този и кой ли му вярва ?никакъв начин обаче не може да се обвиняват тези, които изповядват исляма, защото няма истинска религия, която да проповядва омразаАми взами та прочети Корана преди да говориш. Чете се отзад напред и от дясно наляво.Нищо чудно, представител на религия зашитава колегата си ......
65
0
 
9
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
Сам Господ Иисус Христос ни е предупредил за исляма: "Настъпва дори време, когато всякой, който ви убие, ще мисли, че принася Богу служба" /Иоан. 16:2/.Слава Богу за всичко!
64
1
 
6
 
! Отговори
"Не знам какво преди 7 години
"Не знам какво става..."Е, как е възможно толкова @@@ духовници да има в една малка България.От близо 10 века, 50 пъти повече сражения, битки, войни и терористични атаки се правят от мюсюлмани със азиатски корени в Европа спрямо кръстоносни походи в Азия.Време е християните да се ограмотят малко:https://youtu.be/HIeG_0WfaJwВижте истината! Просто мюсюлманите са войнствени хора, които искат да грабят, изнасилват и убиват. Да има и не малко добри хора сред тях, но хронологията на графикат
63
5
 
3
 
! Отговори
dido преди 7 години
Няма война на религиите и не трябва никога на трябва да има. По същество вярваме в един бог с евреи, и мюсюлмани и няма за какво да се караме.Някои се опитва да ни насъска едни срещу други. Тези които нападнаха Сирия нямат вяра и Бог, те са наемници и авантюристи.
62
0
 
13
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
Най-великото определение за Бог в св. Евангелие е, че "Бог е любов" /1 Иоан. 4:8/. В сатанинския Коран нито веднъж не се употребява думата "любов", дори напротив там верните се подстрекават да избиват неверниците /християните/.Сура 47 от Корана: "Когато срещнете такива, които са неверници, отрежете им главите".Сура 4: "Щом срещнете онези, дето отричат, съсичайте им вратовете, додето ги надвиете".Сура 2: "И ги убивайте там, където ги сварите..."Коментарът е излишен!
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт!Познавам Ходжа,които лекува и има мноого хора,които го посещават и знаете ли кое е най-интересното,че над 80% от посетителите са Християни.Ходжата не връща никой,той казва:Болката,тъгата,и всички проблеми в нас не ни делят на Муслиманин и Християни.За да има благополучие не трябва да се делим на Муслиманин и Християни,а да бъдем хора.Нека се поучим от мъдростта на този Ходжа и да не плюем тази и онази Религия,защото наостина не знаем,какво ни е предопределиха съдбата!
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:"вяра" Муслиманин и Християни са живели много добре,но след тези войни във муслиманските държави се появиха хора,които отмъщават ,макар не на правилните хора т.е.мирното население.Исляма порицава Терора!
59
1
 
5
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
Уважаема вяра, аз говоря за юдео-масонската върхушка, а не за обикновените израелтяни, от които има и немалко православни християни. Да, ислямът е сатанинска религия създадена от юдеите, за да воюва и унищожи Православното християнство. Но както пише в Евангелието - Бог поругаван не бива!
58
1
 
5
 
! Отговори
Вяра преди 7 години
До ПравославенБългаринЧовече, имам приятели евреи, които ако знаеш как мразят исляма и мюсюлманите с абсолютно право, не знам дали ще ми повярваш. Време е Европа да измете мюсюлманската *** от Европа, преди да е станало късно. Защото те се размножават с такива темпове, че ако не се върнат обратно в Азия и Африка, откъдето са дошли, ще продължават да тероризират мирното население на Европа. Да запазим Европа чиста и християнска. Долната и хитра ислямска *** да напуска
57
1
 
5
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
Зад всяко зло по света стои богоборческата юдео-масонска върхушка - наследниците на книжниците и фарисеите от времето на Христос. Те създадоха сатанинския ислям и богоборческия римокатолицизъм, те съсипаха Православна Византия, Руската империя, царство България и погубиха безброи православни християни по света. Те създадоха безбожния комунизъм и западната демо(но)крация. Сега същите тези богоборци водят стремглаво човечеството към събитията описани в Окровението на св. Иоан Богослов.
56
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешници!Тръгнали да правят Тълкуване на Корана....алооо...къде сте тръгнали Чада заблудени.Атеист да ми прави тълкуване на Корана:муахахаха...все едно сладкар да прави сърдечно-съдова операция.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лллКакво искаш да кажеш, малоумнице, че оправдаваш убийството на свещеника с някакви карикатури. По- тъпо нещо не можа ли да кажеш?! Не знаех, че правенето на карикатури трябва да се наказва с убийство според теб. И какво общо има това с въпросния свещеник?
54
2
 
6
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
До анонимен 69И как точно юдеите се борят срещу исляма, като ги финансират и въоръжават да завладеят Православна Византия ли? Или може би като ги подпомагат да поробят България за цели 5 века? Не мога да повярвам, че има такива зомбита (простете!), които все още не са разбрали кой стои зад ислямския тероризъм и атентатите в Европа, и каква е неговата цел!