Остава ли пръстовият отпечатък? Решава новият министър

Ако не се приеме бюджетът на НЗОК, парите нямало да стигнат
27
Остава ли пръстовият отпечатък? Решава новият министър
Снимка: архив, БулФото

Ако не се приеме бюджетът на НЗОК, средствата за лекарства и болници няма да стигнат, според управителя на Касата Глинка Комитов.

Той изрази притеснение, че ако се наложи да се ползва 1/12 от миналогодишния бюджет, тогава средствата няма да стигнат за предвидените обеми, особено за болници и лекарства.

Ако политическата криза не води до неприемането на бюджета на НЗОК и на НОИ, няма какво да ме притеснява, коментира шефът на НЗОК пред журналисти.

По думите му новият здравен министър ще реши дали да продължи системата с пръстовия идентификатор в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Сега комунятите ще направят всичко възможно за да плюят на това,което е постигнал и да върнат нещата в начална позиция,тоест задънена улица.Жалко,защото той беше най-смисления човек в тази на моменти бизмислена държава.
23
1
 
2
 
! Отговори
Тъп преди 7 години
Хахаха няма по-голяма простотия от пръстовите отпечатъци. Клиники фалират, селата са без лекари, деца и възрастни в нужда за какво ли не. Хахаха а те нашите набиха милиони за отпечатъци. Е няма такава държава.Според мен трябва сега да се добави към отпечатъците и скенер на очите иначе няма да е ефикасно.
22
0
 
7
 
! Отговори
гунчо преди 7 години
ако отпечатъка остане,за какво ни е тогава нов министър?
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старият министър Москов на съд преди това да му вземат отпечатъци. Е Москов нищо вечно няма от утре и ти ще полагаш пръсти . Дано от затвора.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Я помислете!Я си ... лъжецо! Ще ти се хване някой на внушенията, за които са ти платили малко от печалбата. А жена ти е "влязла", ама като лъжеш така, ще излезе ли - с пръстов отпечатък, де! Да ти имам "ролята" нещастна! "Артист бездарен"от уличната трупа на Москов.
19
0
 
5
 
! Отговори
до анонимен 4 преди 7 години
Извинявай 4, но така ми хареса твоето заключение, че го повтарям с едно малко допълнение:"... ОТПЕЧАТЪЦИ..ДАЕА И ФАШИСТИТЕ ДА Е..!" ДАЕА мошениците, ДАЕА крадливата пасмина!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КПССЗначи така, ЛИЧНАТА КАРТА НЕ Е ОФИЦИАЛЕН ДЪРЖАВЕН ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ И ЗАТОВА ТРЯБВАТ ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ? Извинете за цинизма, но и г-зовите отпечатъци са уникални. И също така унизително е да ти свалят гащите, както без да си престъпник, да те приравняват на престъпник и ДА ТЕ НАСИЛВАТ да даваш пръстов отпечатък. Горд ли си - просто ти вземат парите от вноските. А това е ГРАБЕЖ, т.е. ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Червеите - да приемат унижението, но който не иска - НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ НАЛАГА!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КПССКазваш "ако си дал", ами ако някой го е взел, ей така, за да се шегувка например. Или е цапардосал повечко, за да ги продаде ангро?
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До daГлynaко, тогава на лекарите да вземат пръстови отпечатъци, толкова ли не ти стига акълът или си от тези, които ще се облажат от 10 000 000 лева, които ще се платят за апаратчетата, които спечелилата поръчката фирма за "новата"система (за някакви си 450 000 лв). има единственото право само тя да ги продава. А едно такова апаратче на запад струва няколко долара. У нас ги продават по 280 лв. Малка далавера, а?!Толкова сте прозрачни мошеници, затвор за вас!!!
15
6
 
1
 
! Отговори
da преди 7 години
Да останат пръстовите отпечатъци, има много лекари, които си гледат съвестно работата, но има и тарикати заради които са тези пръстови отпечатъци.
14
3
 
2
 
! Отговори
КПСС преди 7 години
До 15-тиДа, не дава гаранция, че си в болница, но дава гаранция, че носиш отговорност ако те хванат, че си дал отпечатъка си за да се краде и ***. Просто е. "Менгеле" се опита по някакъв начин (добър или лош) да спре с кражбите и измамите. Няма го по света защото по света на НИКОЙ лекар, не му и минава през главата идеята, че може да краде, като вписва несъществуващи пациенти. И да, лошо говори за нас защото показва какъв ни е морала и манталитета. Царе сме на оплюването.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Я помислете! 2 , е от кога пък отпечатъка е гаранция, че си в болницата или, че си ползвал услуги ... не дава гаранция, че си влязъл и излязъл даже
12
0
 
5
 
! Отговори
gtf преди 7 години
нали "усвоиха" 1/2 милион .. задачата е изпълнена, може да се отмени вече
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради този пръстов отпечатък изкарах един ден повече в болницата. Въпреки че нямах нужда от медицински грижи, трябваше да изчакам до минутата, когато съм влязъл и ми е взет пръстовия отпечатък. Цял ден стоях, за което си платих 20лв. за допълнителния престой. Малоумно правело!
10
1
 
19
 
! Отговори
Георгиева ДЕ преди 7 години
Дъщеря ми е от 13 год в Германия, аз съм вече 8,такова чудо не сме видели!!! Като престъпници, тези отпечатъци, кой ***.се съгласи да угоди на болния мозък Менгеле, не знам!Добре,че вече няма да е министър, погледа му беше като на л.у.д. Или дрогиран.....
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни хора взеха едни пари, другото явно няма значение.
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече може да ги махнете. Лудия Макс и съветникът му си прибраха тлъстия комисион!
7
3
 
31
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Аз мисля че с тези прословути отпечатъци сме за подигравка. Говори лошо за морала, освен това е неприложима ЗА ВСИЧКИ. От всички ли се вземат отпечатъци?! Ми не! Тогава?! За каква гаранция говорим?! Хайде моля ви се!!!!!
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе а стига с тия глупости за пръстови отпечатъци , нали щяха да слагат електронен подпис в личните ни документи , ами да слагат най-после и като се разпишеш така при прием в Болницата ще е същото .
5
9
 
5
 
! Отговори
Ide преди 7 години
Kakvo prechi pr. otpechataka? Nali i lichnite karti imat otpechatak? :-)S prastov otpechatak da sa i uchastnicite v politicheski izbori v rbg ! :-)