Насилието по морето – симптом за проблем!

За сезона на низките страсти, говорят специалисти
20 юни 2017 10:15, Петя Славова
3

Отново агресия от страна на чужденец към служители в Слънчев бряг. 26-годишен германски турист напада клиенти и персонала на плажен бар в морския курорт. Първо блъска непознато момиче на бара, след това удря охраната и управителя на заведението, след което е арестуван.

Още по темата

Гости на "България сутрин" изразиха мнението си какви са проблемите в българския туризъм и визираха причините, според тях, довели до начина, по който той изглежда днес.

"Отделните случаи на насилие са само симптомите за една проблематика, която се развива. Големият въпрос е как стои България на международните туристически пазари? Защото моделът да управляваме туризма като домоуправител на вход е крайно неуместен", смята Поли Карастоянова от Националния борд по туризъм.

Журналистът Нора Стоичкова е открила два проблема в случващото се в Слънчев бряг. Първият е в МВР, а вторият, в начина, по-който позволяваме да се отнасят с нас българите, твърди тя.

Нидал Алгафари попита пред  Bulgaria ON AIR защо смятаме, че "една точица от Черноморието е единствената, която прави имиджа на България навън"?

"Въпросът е в нашата дипломация, реклама и имиджа, които изкарваме навън. Проблемът при нас е в корупцията и затова ще има беззаконие. Държавата е тази, която трябва да се бори с наркотиците, алкохола и проституцията", категоричен бе PR-ът и режисьор.

Думите му подкрепи и Поли Карастоянова, която каза, че държавата е партньор на туризма, който не си върши работата.

Алгафари насочи темата и в посока към персона, който се наема всяко лято, като мнението му е, че докато предлагаме обслужване, което не е на ниво, дотогава ще идват туристи, които търсят евтина почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Журналистът Нора Стоичкова е открила..." кога ще се научите на български. Какво ви квалифицира да давате съвети?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия гости по какво са специалисти? По туристическия сезон или по низките страсти?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, какво им се чудат на чужденците, нека си има арести и полицейско присъствие и всички да се мерят с един аршин и чак тогава може да се очаква някакъв прогрес.