Плащаме в кеш до 1000 лева? Ще затрудни и бизнес, и граждани!

Немислима е подобна война със сивия сектор, заяви Мика Зайкова
26 юни 2017 10:32,
159

Въвеждането на таван до 1000 лева за плащане в кеш със сигурност ще ощети гражданите и бизнеса. Подобни действия не са никак обективни спрямо работника и предприемача. Дори предложението да бъде прието, то няма да реши кардинално проблемите със сивата икономика. Това заяви в студиото на "България сутрин" икономистът Стоян Панчев.

"В повечето европейски държави няма лимити, предвид икономическото положение на България е най-добре това изобщо да не бъде прието", посочи още той.

Пред Bulgaria ON AIR финансистът Мика Зайкова поясни, че е немислимо да се води борба със сивата икономика по подобен начин, а хората с ниска финансова култура, например възрастните, няма да могат в никакъв случай да се справят с ограничението в плащанията.

"Поправката е чисто лобистка, защото облагодетелства единствено банките. Всяко плащане ще бъде оскъпено, таксите ще са по-високи и съответните институции ще събират повече пари", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
ATM SERVICE преди 6 години
До do not philosophize! Здравейте, Казвам се ЛЕОНАРД МАТЕХА и аз просто искам да споделя опита си с всички. Чувал съм за тази празна банкоматска карта за известно време и никога не съм й плащал никакъв интерес поради съмненията си. До един ден открих хакери, наречени ALEX. той наистина е добър в това, което прави. Обратно към въпроса, попитах за "Празната банкоматна карта". Ако тя работи или дори съществува. Те ми казаха "Да" и че неговата карта, програмирана за случайни пари, се изтегля, без да се забелязва, и може да се използва и за безплатни онлайн покупки от всякакъв вид. Това беше шо
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Добро утро...парите (кеш) откъде са се взели според теб...
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да почнете да биете тъпаните замислете се колко често плащате кеш сума над 1000 лв, че да ви е засегнато практически правото да си ползвате парите по този начин? А тези пари според вас откъде ще ги вземете кеш? Или ще ги изтеглите на банкомат, или на каса в банка, за което познайте как ще ви се зарадват банките с въпросните такси, които все се покачват. Поне за плащания на ПОС няма такси.Едно право като няма да го упражняваш реално как ти променя живота - освен причина да се оплакваш...
143
0
 
1
 
! Отговори
три тикви на бостана преди 6 години
Това е равносилно да ни вземат свободата. Да сме зависими. Да могат да ни стрижат.Само помислете к'во ще стане, като дойде следващата банкова ваканция...
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще сработи
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плащаме "в брой", но плащаме "кеш"-без "в"
140
0
 
8
 
! Отговори
Добро утро... преди 6 години
Аз съм изумен, но не от тази новина а от факта че мнозинството от хората са тотално заспали!Толкова ли не можете да схванете че всичко това идва отвън? Това е част от плана за новия световен ред и световно тоталитарно правителство което ще дойде в близко бъдеще.Целта НЕ Е да се ограничат кешовите разплащания! ЦЕЛТА Е КЕША ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ НАПЪЛНО!Всички пари ще станат електронни, а банките ще бъдат основния инструмент за контрол на населението. Такси.Отрицателни лихви.Следене.
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 134Мдаааа, въпроси за стотинки-отговори за милиони.
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният елементарен опит да ни е..т през панталоните. Имам чувството, че логиката е, абе дайте да набутаме на раята еди-какво си предложение, ако преглътнат-ще има далавера, ако ли не-живи и здрави, другия път ще мине метър!? Те, хората са *** матрял, я се усетят, я не.
137
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Поредния нагъл тикварски грабеж.Мафията си има правителство.ОСТАВКА ТИКВИ , ОСТАВКА !
136
0
 
10
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Бинес за банките. Как не се наядоха.
135
1
 
2
 
! Отговори
до 143 Българин от Г преди 6 години
Не съм обърнал внимание но в обръщение много често се вадят банкноти от 500? и много трудно ги развалят. До сега са ми разваляли само в Хорнбах и Баухаус в супермаркет няма шанс. Не знам защо но някога с големите банкноти марки нямаше никакъв проблем даже и в кръчма.
134
0
 
12
 
! Отговори
бг преди 6 години
И така при всяка покупна на 500 евро плащаме банкова такса , кято ъдържа -ДДС на услугата ,ПЕЧАЛБА на услугата и разходи на банката за услугата. Т.е. пълним гушаа на банкие защото мутрите станаха банкери , а на банкерите -например другаря Хампарцумян месечна заплата от 150 000 лева му е малка +1/един/ милион годишна премия. Това ако го направят вероятно ще бъде защото не искат повече да управляват и искат да видят как хвърчат жълти павета по главите им..
133
0
 
1
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
В Германия от скоро вече няма банкнота от 100 Евро от банкоматите, най-високата стойност остана 50 Евро. Повечето от заспалите овце тук още не са забелязали тази промяна. Дали посещението на Б.Б. в Германия няма нещо общо с предложението за ограничение до 1000 лв. за плащания в брой ? Васалщината на българските политици няма граница.
132
0
 
15
 
! Отговори
Икономист преди 6 години
Постепенното премахване на кеша е ограбване на свободата на гражданите. Нямаш ли пари в брой, нямаш свобода - банките следят всички трансакции и правят профили на клиентите си. Никой няма да контролира банките за високите такси затова, че си държиш парите при тях, а не получаваш лихва. Освен това за всеки превод банките вземат такси. ЕЦБ е най-големият терорист, но нито едно правителство в Европа не може или не иска да се противопостави на Драги. Затова само МАСОВИ ПРОТЕСТИ да защитим свободата
131
0
 
11
 
! Отговори
ЩЕ ЩЕ преди 6 години
Ще бръкне в джоба на бедняка. И да не си признавате - 85% сме бедняци.Научете се да виждате с очите на европеец. Макар, че и от това понятие сме на светлинни години...
130
3
 
16
 
! Отговори
ИГРА НА ДРЕБНО преди 6 години
Абе тия луди ли са бе? Какво са 1000 лв за бизнеса? Аз като пратя шофьора за материали и ако има покупка над 1000 лева? Защо, аз си търся фактура и касова и ми е по-лесно. Инак банките дерат фирмите с такси за превод! Нали за това си водя каса и всичко се отчита? Ами ако ида да си купя телевизор за 1000 лева, тогава какво правим-пак ли по банка с такса? Абе льольовци, то сивата икономика не е в плащанията в брой - тя е в недекларирани разходи по внос извън ЕС и се пести от мито и ДДС!
129
0
 
19
 
! Отговори
Тука се омазаха звер преди 6 години
Остригаха вълната на овцете до кожа и сега искат да ни свалят най-горния слой от епидермиса, нихната ........
128
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пример: имам да получавам N-заплати; искам ги - уволняват ме; търсиш инспекция по труда-казват ти води си дело; съдиш-печелиш-съдия-изпълнител; накрая разбираш, че няма какво да му се запорира и продаде, всичко на лизинг, дялове прехвърлил и т.н.; накрая разбираш, че ДЪРЖАВАТА! имала да взима от него N-милиона и е трябвало да го обяви още преди 10г. в несъстоятелност. Е, моите укрити кирливи левчета ли правят сива икономиката или безхаберието и липсата на контрол от държавата.
127
0
 
21
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Значи за да използвам мойте си пари, за да си купя каквото и да е да трябва да платя такса+ДДС след като вече съм платил данъци при взимането им и ще платя ДДС при ползването им! Е не става ли прекалено вече? Ако искате да монтирате и на тоалетните измервателен уред и да трябва ДДС да плащаме на кило фекали? Оставете ни да работим, а не да се пречката с нови и нови дивотии коя от коя по блестяща простотия и олигофрения! Сива икономика ще борят хората който я ръководят, смях!

Спонсорирани публикации