Шезлонги, чадъри, маси... какви опасности дебнат през лятото?

КЗП чакат 25 хил. жалби през тази година
Обновена: 1 авг 2017 12:47 | 1 авг 2017 09:00,
22

Приканваме потребителите да бъдат активни и да бранят своите права. Да предявят своите претенции пред търговците, когато нещо не е наред и да знаят, че институциите са на тяхна страна. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че от началото на летния сезона по морето са направени около 1700 проверки, след които са съставени 110-115 акта. По думите му това не е много и за момента сме свидетели на спокоен летен сезон.

Някои от срещаните нарушения са задължително предлагане на шалте заедно с шезлонга, както и разминаване в поетото като ангажимент и реално предлаганото.

"Виртуалните приемни сработиха. Този начин на безплатна и бърза комуникация дава своя резултат. Тази година ще получим до 25 хил. жалби, което ни прави най-търсената институция в България", отбеляза още той.

Димитър Маргаритов подчерта, че комисията следи много внимателно пазара и до момента е проверила няколко хиляди стоки. Наскоро са октрити градински мебели и шезлонги, които не отговарят на стандартите и са опасни.

"В летния сезон дадена храна би могла да стане опасна, ако се съхранява неправилно. В разгара на сезона туристическите обекти предлагат сравнително добро качество, въпросът е да го запазят такова до края", коментира Маргаритов по повод опасните храни на пазара.

Председателят на Комисията за защита на потребителите посочи, че понякога анонсираните намаления не са реални. През август също ще се следи за такива "промоции", както и за безопасността на стоките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.