БНБ пуска сребърна монета за Европредседателството

Тя ще струва 66 лева
29 дек 2017 14:20, Красимир Ангелов
14

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

От 2 януари 2018 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване на тема "Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, 2018 г.", съобщава БНБ.

Тя ще се продава на касите на БНБ и "Дружество за касови услуги" в София, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив на цена от 66 лева.

Също от 2 януари БНБ пуска в обращение и разменна монета с номинална стойност 2 лева на тема "Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, 2018 г."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименфилхармонията е инвестиционна монета. купуваш си парче злато или сребро в милионен тираж, което се емитира всяка година. на практика отсъства нумизматичната стойност - плащаш за маетриала и малка премия за минта и изработката. цената й впоследствие завосо пряко от цената на материала.монетата от статията не е инвестиционна, а възпоменателна монета с ограничен тираж и има нумизматична стойност. цената й няма как да е равна на стойността на метала.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СКАПАНАТА МОНЕТА Я ПРОДАВАТ НАЙ-МАЛКО 5 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ СТОЙНОСТТА И В СРЕБРО!!НЕ БЛАГОДАРЯ!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (10) На сайта на БНБ за възпоменателните монети има пълна информация включително и за теглото и от какъв метал са. В момента няма информация за новата възпоменателна монета но сигурно и това ще стане скоро. В новината става въпрос за две различни монети. Възпоменателна от злато и сребро с номинална стойност 10 лева с логото за Европредседателството. Другата е обикновената монета от 2 лева само с логото за Европредседателството вместо лика на Паисий Хилендарски и в тираж 500000 бр.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: номер 3Ма ти си бил много наивен да вярваш на такива "фейк нюз" за баби хвърлящи пачки със стотачки през балконите на "ало" измамници!?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пише колко унции тежи монетата? Австрийска филхармония от 1 унция например в момента струва 43 лева. Тази защо е толкова? Да не говорим, че на снимката номиналът е 10 лева а тук пише - 2 лева. Не че това е най-важното де, но къде е истината?
9
0
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Логото ми харесва а също и дизайна на монетите. Само се чудя дали ще мога да се сдобия с монетата от два лева ако отида във БНБ? Още се сещам за лафа "Кога не приеха в ЕС и НАТО кога ги направихме на пеесе стинки" :D по повод на това че БНБ на времето пусна монети от 50 стотинки по случай влизането на България в ЕС и НАТО.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дизайнът с букви от две азбуки, оформени като шевица е ИДЕАЛЕН.Но името на автора едва ли ще се прочуе.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
просто не си ги купувайте, мрънкачи
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе се изчислява по курс, а си има друга калкулация.
5
4
 
2
 
! Отговори
от снимките преди 6 години
за разлика от красивите монети досега тази подава трайни увреждания на земята заради нагло престъпни тежко терористични съоръжения продавани в милиарди екземпляри дневно.ЧАКА се решение за ЛИКВИДАЦИЯ НА ХОРАТА..е инфото от монетата
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хааха поредния начин за обиране на народа по какъв курс ги изчислиха тия 66 лв някакви обяснения oт шарлатаните от БНБ ?
3
7
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Тез чюновници не се научиха, че онлайн търговията е най-добрият начин за търговия особено за малки по обем предмети! До 1,Хората няма какво да ядат...- за това ли хвърлят всеки ден торби с пари през терасите?
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важното че сме пръцидатели на европата
1
13
 
13
 
! Отговори
Зъбльо преди 6 години
Хората няма какво да ядат, тия си пускат монетите!