Борисов попита за ЧЕЗ, Бабиш му отговори: Законно е!

Не съществували проблеми, нито риск от продажбата на дружеството
86
Борисов попита за ЧЕЗ, Бабиш му отговори: Законно е!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов е разговарял по телефона с чешкия си колега Андрей Бабиш за сделката за ЧЕЗ.

Борисов е изразил загриженост от намеренията на дружеството, в което чешката държава притежава 63%, да продаде активите си на компания, която не се е доказала на пазара, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Борисов посочил, че ЧЕЗ България е част от системата за национална сигурност на страната и сделката, извършена без необходимата прозрачност, предизвиква основателна тревога.

Той е поискал на компетентните български органи да бъде предоставена информацията, с която чешкото правителство разполага по сделката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България.

Премиерът Бабиш е заявил, че е информиран от Надзорния съвет на дружеството, че продажбата е напълно законосъобразна и не представлява риск за никоя от страните.

Извършени са проверки на купувача и по отношение на способността му да управлява  електроенергийното дружество в България, и по отношение на произхода на средствата за заплащане на активите, които са показали, че не съществуват проблеми за осъществяване на сделката, съобщават от МС.

Министър-председателят на Чехия е изразил готовност да предостави на българските власти материалите с резултатите от проверките.

Борисов пък е съобщил, че вече е възложил на ДАНС и на НАП проверки на купувача и на обстоятелствата около сделката и е поискал съдействието на КФН и КЕВР по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
mal1 преди 6 години
Струва ми се, че тази шумотевица, както и някои други събития в последно време, имат друга цел - ДЕСКРЕДИТИРАНЕ на правителството по време на председателството, а ако и падне, ще бъде върхът на сладоледа за някои.Трудно се управлява, когато опозицията има огромна ИКОНОМИЧЕСКА мощ.Поздрави
60
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Чехите са дърти мошеници - евреите на Европа...
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерил кого да пита, ами къде са му спец службите, прокуратурата, съветниците му, КЕВР и още един куп държавни институции за които народът плаща. Какво правят?
58
0
 
8
 
! Отговори
архимед преди 6 години
всичко в сделката било секретно-банки дали пари, суми.Всичко е в *** на българскиянарод.Гинкина държава станахме.
57
0
 
7
 
! Отговори
* преди 6 години
нали държавата била лош собственик, защо тогава чешката държава си защитава така интересите?
56
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Продадоха ЧЕЗ както се продава набалбукана с ДДС кухарка в кв. Нов Път на Видин.
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил шокиран, а сега било законно.... Кой лъже???? По колко пъти лъже и сменя мненията си???
54
8
 
5
 
! Отговори
голям праз преди 6 години
Бойко не ще да има пръст в това, елементарно е. Някой друг се е надценил.
53
1
 
6
 
! Отговори
СПОКО ,БЕЕЕЕ... преди 6 години
Има още места , където можете да си настаните , жените , любовниците , съпрузите и роднините на РАБОТА ...ха,ха,хаааааааааа....ЧЕЗ--ВЕЧЕ Е ЧАСТНА ФИРМА....АМА , ДКЕВР ОЩЕ Е "ДЪРЖАВНА" И ПРАЩИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ!!!БЕГАЙТЕ ТАМ ,БРЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААНАЛИ ТАМ БЕШЕ И ЛЮБОВНИЦАТА НА ДОГАН...??!!!!
52
1
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Чехите смятат че всичко е законно ако могат да си получат парите от сделката.Сигурността на българската държава и енергийната независимост на България са грижа на българските служби. До тук за чехите всичко е ОК .Да му мислят тиквите и българите.
51
15
 
5
 
! Отговори
СПОКО ,БЕЕЕЕ... преди 6 години
ВСИЧКО Е ЗАКОННО !!!БИВШАТА ЧЕЗ...ВЕЧЕ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ!!!ВСИЧКИ ЕРП-та , ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ..ЗА ДА НЕ МОГАТ ПАРТИИТЕ , ДА НАЗНАЧАВАТ ТАМ "СВОИ ХОРА" И С ТЯХ --ДА ВДИГАТ И СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВА!!!ТАЯ "ИГРИЧКА"--ВЕЧЕ НЕ СЕ ИГРАЕ!!!БКП/БСП ----ТРЯБВА ДА ИЗМИСЛИ НЕЩО ДРУГО..ХА,ХА,ХААААААААААА....
50
3
 
19
 
! Отговори
ss преди 6 години
Оставка. Продажници на България !!!!!!!!!!!!
49
2
 
23
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 6 години
Аз гледах по ТВ съвсем друг отговор на Бабиш ?Кое е вярно кое е Лъжа .Бабиш каза че е Изненадан и че ЧЕЗ са Мафиотска Организация .
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ Косстови, и Костови...
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Може ли да ви поискам едно докладче?- Да, може да ми поискате.- Ама законно ли е?- Разбира се, съвсем законно можете да ми поискате.
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабиш му отговори: Законно е!................ами разбира се ,че за бабиш е законно. за тях е важно чехите да си вземат парите. гинка ще ги взема на заем ли, ще ги краде ли, кравата и телето ли ще продава ...все им е едно.
45
2
 
22
 
! Отговори
Tъпи преди 6 години
" че не съществуват проблеми за осъществяване на сделката, "Може и аз да искам да купя ЧЕЗ или Държавата България да я купи .Има проблем и това го е извършила самата министърка в оставка на единствен човек от Пазарджик. Как са уредили връзка със Чешкото правителство и преди породажбата никой да не разбере че я продават .Затова толкова бързо е подала оставка за да започне бизнеса с ЧЕЗ без да фигурира нейното име във фирмата . Не вярвам Боико да не е разбрал и сега да се прави на ударен
44
4
 
7
 
! Отговори
buba преди 6 години
До АнонименБългаро-американска кредитна банка е собственика на ЧЕЗ и сделката неможе да се спре ... това е
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешките колеги бягат вече много бързо от България.Аз съм на мнение , че изчакаха доста.Няма и не може да има нормален , който да удържи на рекета, който му се прилага в БГ, вече почти десет години. Догодина - 2019-та ще станат десет години, откакто Борисов взе държавната власт. Преди една година се навърши едно десетилетие, откакто Борисов взе местната власт. През тези периоди, разбира се съдебната власт е независима .... , толкова колкото може да бъде. Е - радвам се за ЧЕЗ.
42
18
 
4
 
! Отговори
лъжата преди 6 години
Да се пита първо за сделката КРАДЛА ИМПЕКСОВА ЛЪЖЛОВА. Тя е по тоците.