България излъчва мир – етнически, и отношение към съседи!

От тук папата ще даде послание за мир към света
Обновена: 5 май 2019 14:33 | 5 май 2019 11:22,
35

"Мир на Земята" - под това мото ще премине знаковата визита на папа Франциск у нас. Всъщност това е заглавието на енцикликата, написана през 1963 г. от папа Йоан XXIII, наричан още българският папа.

"Посещението на папа Франциск в България е от особено значение. С него той иска да даде много знаци, които ще бъдат отправени към целия свят", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Андрей Захариев.

Още по темата

Той допълни още, че безспорно папа Франциск е силно социално ориентиран и е успял да възвърне авторитета на католическата църква в много важни точки по света.

"Тълкуванията на премиера Борисов, който съзря във визитата на Светия отец и признание за усилията, положени от правителството за добросъседство със Северна Македония, са напълно правилни", подчерта философът.

Пред Bulgaria ON AIR Андрей Захариев отбеляза, че подобни инициативи за стопляне на отношенията между държавите се оценяват високо.

"България излъчва мир вече десетилетия наред както с етническия модел, така и с отношението си към съседите, и най-вече към Македония", каза още журналистът в студиото на Гергана Венкова и Златимир Йочев.

А ден преди да отпътува за България папата призова католиците да съпроводят с молитва посещението му в България и Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЯ ДОЙДЕ САМО ЗА ДА НИ ПРОБУТА ИТАЛИАНСКИТЕ БЕЖАНЦИ. НЕ НИ ТРЯБВАТ ЧЕРНИ!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко струваше посещението на този популист?
18
0
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
България излъчва мизерия и бедност .Етнисески и към съседите .Подбивайки цената на труда в ЕС ;)
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кортежът на папата ще мине ли през Столипиново?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много шум за НИЩО.Колкото повече в България политиканите натрапват папата и католицизма, толкова повече негативи жънат.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе разрешете притежаването на огнестрелно оръжие, че тогава да видим, мир ли излъчваме или какво... Все едно да оковеш някого с верига за стената и да кажеш "ама той не бяга защото е смирен човек"
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтратегТебе кой ти плаща да проповядваш безмирие? Ти си враг на България която ние обичаме, за разлика от тебе.
13
7
 
10
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Докато някои дрънкат за България - моделът на етнически мир, ние четем по медиите за поредното нападение с брадви срещу хора, извършено от озверели хъхpeци в карловско село !!!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимен 7 Колко пъти ще ти обяснявам,да свалиш пръста от копи-пейса и да прочетеш нещо важно?Агентът на КГБ-Гундяев,който удря по масата на българска територия и ни заповядва,кого да почитаме и кого-не,се изживява,като руски патриарх,не е добре дошъл у нас.Още повече,че правосллавието служи само на импеските интереси на Русия,днес.Антисемитизмът не се приема от българите,а само от такива,като теб,които мразят България.България е спасила своите евреи-тях50 000 и още15000 с пасаван в легациите ни
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия 5 Защото ,процентно,ромската престъпност е в пъти по-голяма от тази на останалите български граждани.Факт.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен12 Възродителният процес е дело на Москва,а българските комунисти-антибългари,го изпълниха.При посещението си у нас,Папа Йоан Павел Втори,потвърди,че България няма участие в покушението срещу него,че то е дело на КГБ/,а Москва набеди България за това злодеяние.Комунистите винаги са подорили България и нейните граждани.
9
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
ХЕЙ СТОЙТЕ СИ В ГЕРМАНИЯ ,КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА В БЪЛГАРИЯ.НЕАНДЕРТАЛЦИ
8
8
 
16
 
! Отговори
Сатира преди 5 години
До TOP SECRETпреди 26 минутиБългария е може би най - толерантната страна на Балканите след разпадането на Османската империя. Повечето наши съседи още след войните са прогонили или избили "друговерците" вземи се позаинтересувай малко, а вие още ревете заради едните имена. От човек който не е православен!
7
6
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Ma, ние не искаме Мир! Само Бойко Миролюбец е фен на мира, защото го прави стабилен в управление. Ако има Безмирие, Бойко пълни гащите. Ние не искаме Мир, още повече, вносен Мир;))) искаме Безмирието, в което да пропадне Тиквеновото правителство!
6
6
 
24
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Агентът на мосад в бялата рокля е дошъл в България да огледа нови територии за тия на които мие краката.
5
27
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
В България не може да има етнически мир след като българите правят протести само срещу ромската престъпност , а не искат да правят протести срещу българската престъпност ! Това е умишлено и целенасочено насаждане на етническа омраза !Папата е объркал адреса на визитата си !
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е, да се промени това :)Младите го иск е. Старите го искат. Ми време е вече!
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантичката не излъчва нищо една територия осеяна с роми и тикви освен корупция и скандали друго не може да излъчи.
2
22
 
7
 
! Отговори
TOP SECRET преди 5 години
България не излъчва Мир а само българските Турци защото само ако бяха малко по озлобени като теа в Косово и щеше да има война през 1984 Възродителен Процес в България
1
5
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Много е жалко ,че вместо сами да гарантират мир политиците дават възможност на религиозни водачи разни папи и ходжи да правят призиви за мир ! И така ако по някаква случайност мирът се запази , простолюдието ще започне да вярва ,че това е станало факт именно заради призивите на папата или ходжата ! Така наивниците ще започнат да стават все повече и повече , целият свят ще стане религиозен и пълен с наивници !

Спонсорирани публикации