Жертвите на пътя: Какви са мерките срещу проблема?

Чиновниците били с мислене от 2010 година, смятат експерти
27 сеп 2019 22:16, Петя Славова
23

"2018 година е имало нула жертви на пътя на вчерашната дата. Но за нас не е важна статистиката само за един ден. В момента имаме 16 човека по-малко спрямо същия период за миналата година. Но миналата година беше жестоката катастрофа край Своге, което значи, че нищо не се прави". Това коментира председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в предаването "Денят ON AIR".

"През 2001 година се опитахме да направим дни без смърт на пътищата. Тогава направихме най-дългия плакат направен от деца с послания към техните родители. Ние гледахме в бъдещето и тогава всички ни се смееха", коментира пред Bulgaria ON AIR председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Според Иванов чиновниците по пътна безопасност са с мислене от 2010 година и именно затова те не могат да управляват в момента. Toй смята, че са нужни иновации и ново мислене.

"Преди 2 седмици представител на АПИ ни обясни, че сега започва премахване на растителността, която пречи на видимостта по пътищата. Това няма смисъл да се прави, тъй като вече идва есента", каза още Радков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
6
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Какво пишете те немогат да мислят ,да вземат да препишат нещо от някоя друга държава.Нищо не може да измилси глупав и *** човек,взема само пари най безопасно движение има в Швеция преписват закона и готово.Кофите са смет са по улиците и пак нищо не се вижда за да могат ромите да събират лесно казаните ,ТРАГЕДИЯ ОТ ВСЯКЪДЕ.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kolko sa patnite majki narushiteli i kolko sa patnite jenski narushiteli na zakona za dvijenieto v rbg prez 2018 godina?
19
1
 
4
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
До Анонимен 18''воланът не е в ред''- Каруца с магарешки впряг ли си управлявал досега?!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18 - какво се правиш ,че не разбираш- знае се,че има стари коли - не са с добре подържани спирачки , воланът не е в ред , окачването ..и др ,намират къде да минат технически ,без автомобилът да е в изправност, и после стават причина за катастрофи , собствениците им са с мислене-"ще го карам ,докато падна от колата".."тънкостите" да се заобиколи закона са много, но за жалост жертва става някой съвестен водач...за тези на село ,дето пият и после се качват на такива коли е излишно да пиша
17
1
 
4
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
До Анонимен 15''брички- вън от пътя''-По какъв критерии един автомобил ще бъде определян като БРИЧКА, обоснови се?
16
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До мерки 6 Какъв Доган те гони па теб ? Я се събоди.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е ясно - трябва твърдо спазване на закона- ЗА ВСИЧКИ , няма " ваши" и "наши",защото се разбра ,че и на прочутите камери после , пред мен на такава камера мина автобус на известна фирма с 20 над позволеното , а на следващата кола ,която караше с 12 над 50 - глоба, гледа на кого е превозното средство-на обикновените- фиш , на богоизбраните- нищо, тотална ревизия кой как е взел свидетелство за управление на МПС,тежко нарушение- спира се за време ,както е по закона, брички- вън от пътя
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПО същият начин както стават таксиджии чисти българи с криминално минало - крадци , убийци , изнасилвачи ..
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз друго да засегна искам. Как така едни наши по-тъмни съграждани, които не познават цялата азбука са получили правото да бъдат ТАКСИМЕТРОВИ шофьори?!
12
2
 
8
 
! Отговори
ХФ преди 4 години
Като липсва култура на шофиране, липса на осъзната отговорност на пътя /вкл. неупотребяване на упойващи вещества/, както и липса на колегиалност, каквито и мерки да наложат, ще продължи по същия начин филма.
11
4
 
17
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ! преди 4 години
ГЕРБ ни какараха да караме с включени фарове постоянно, вдигнаха драстично глобите и промениха законите в ущърб на обикновения човек.Резултати - нулеви.Изводът ?С репресии само работата не става.Трябва образование за хората, възпитание, ценностна система и хубави пътища. Ама, не само магистрали, а всички останали пътища да се обновят.Само с репресии не става !
10
2
 
5
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
мерките са в статистиката. пpоcmо е, ама не е за пpоcmи! :-)))
9
5
 
2
 
! Отговори
/?\ преди 4 години
Нещо се опитваш да заплашваш, или се обиждаш, че си цъpвyл?
8
1
 
10
 
! Отговори
да бе преди 4 години
До /!\Прав си - нищо против естествения подбор. Природно е и така трябва да бъде. Лошото е, че неправилно пресичащото дърво утре ще си ти.
7
4
 
8
 
! Отговори
/!\ преди 4 години
При либералната "демокрация" няма правила всичко се регулира от "свободния" пазар, в случая от естествения подбор.Пешеходец или велосипедист ще пострада повече дори и да е с предимство, а ceлянинa дори и да е с БМВ или гоуф, пак ще се пребие при близка среща с неправилно пресичащо дърво.
6
4
 
6
 
! Отговори
мерки преди 4 години
Абе, на Доган върнаха ли му свидетелството за управление? А нещо присъда ще има ли? За един приятел питам ...
5
3
 
22
 
! Отговори
Me преди 4 години
Мерките на тъпите гербери са включени фарове през деня все едно сме някоя скандинавска държава и слънцето залязва в два следобед...ама като вожда е чел само Винету, а другите - нищо така ще е.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките са много прости - КАТ увеличават печалбите си, но нищо повече.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерки и теглилки видя се колко са ефективни. Всеки ден се убиват по пътищата. Никой ли не вижда къдее проблема или нарочно си затварят очите за да изпълняват Плана Ран-ът. Да им обяснявам ли на сеяндурските управници къдее заровено кучето. Ама защо да отварям очите на слепците. Нали затова им плащаме тлъсти заплатки а на всичкото отгоре при пенсиониране им даваме и по 20 заплатки на куп. Проблема е че КАТ е остаряла институция която трябва да се закрие. С тия шуробажанаци работа се не върши.
2
4
 
17
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Ама да! Разбира се, че чиновниците са виновни! Че Бай *** МАСОВО ШОФИРА ПИЯН, ДРОГИРАН, БЕЗ КНИЖКА ИЛИ С КУПЕНА ТАКАВА! ЛЕТИ КАТО ИЗТРЕБИТЕЛ И НЕ СПАЗВА АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА!