Марихуаната е ГМО, води до шизофрения

Алармират от токсикологията във Варна
5 окт 2019 14:19,
56
Марихуаната е ГМО, води до шизофрения
Снимка: BulFoto архив

Съвременната марихуана вече не е "мека" дрога, тя е генномодифицирана, активното й вещество е между 10 и 50 процента и употребата й води до шизофрения, каза днес началникът на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна проф.Снежана Златева. Тя е сред участниците в кампанията "Православните семейни ценности срещу новите дроги", която започна в крайморския град. Организатор на инициативата е сдружение "Отвори очи" с финансовата подкрепа на общината. Средствата са отпуснати по линия на споразумението между кметството и Варненската и Великопреславска митрополия.

Още по темата

Разбиха депо на наркотици при акция в Студентски град

Златева допълни, че най-много интоксикации се получават при употребилите амфетамини, метаамфетамини и екстази. Това е най-популярната сред младежите дрога, а често води да свръхагресия и развиване на психози, обясни експертът. По думите й се стига и до свръхвъзбуда на целия организъм, което причинява инсулти и инфаркти, пише БТА.

През последните 2 години Варна е залята от евтини наркотици, а много от потърпевшите родители споделят, че те се произвеждат в нелегални домашни лаборатории, допълни Златева. Тя отчете още, че около 40 процента от зависимите правят опити за самоубийство.
Проблем са и т.нар. дизайнерски дроги, които се синтезират по химичен път и не е ясно съдържанието им, допълни д-р Божидар Чукурланов. Според него много от тези наркотици се разпростравяват чрез интернет, а когато употребилите ги стигнат в болница, лекарите не са наясно как да ги лекуват, макар че се сблъскват с такива случаи ежедневно.

Борбата с дрогата е най-жестока и всъщност е с греха, каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. По думите му наркотиците са изтънчен сатанизъм, който погубва много животи. Разрешаването на този проблем не е по възможностите на отделния човек и Светата църква трябва да даде своето в тази борба, посочи владиката.

Тази зависимост е много сложна и натрапчива, имаме случаи, когато човекът минава през изповед неведнъж, а после отива и взема своя наркотик, каза още митрополит Йоан. Според него проблемът е, че ако предишните наркотици са били до някаква степен поносими, макар и те да са рушили човешката личност, то съвременните са дълбоко убийствени. Те не дават време за реакция, а просто унищожават човека, посочи владиката. И уточни, че подкрепя кампанията, защото тя дава шанс да се чуе гласът на тези, които се сблъскват ежедневно с проблема. Може би за зависимите е нужен "по-манастирски" начин на живот, с контрол от много страни и много органи, посочи още владиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Представете си колко са корумпирани всички навсякъде за да продължаваме така.. защото няма да има никаква изгода ако се декриминализира .. нее :)
48
0
 
2
 
! Отговори
bahur преди 4 години
А в Канада след като я легализираха само шизофреници по улиците, като зомбита са
47
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Тва да ви е проблема на хората и държавата... Тревата била много силна... Кви 50% вие тая трева от Америка ли ви я доставят или от някоя друга планета ? *** глупостите... Тая трева не е виждала на живо па била професор по трева... Баси излагацията направо нямам думи.. за тва хората ни се подиграват...
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
майко мила , до края на годината едва ли някой информиран и запознат човек ще прочете по-голяма тъпотия и малоумщина от тази.А се пънем за развитие.Какво развитие на тая държава батко щом все още има такива платени *** дет правят такава пропаганда :D ... Че тя чалгата води до по-големи халюцинации според мен, я ги виж 14 годишните кифли в какъв свят живеят .. и по-зле ще е от тук нататък
45
1
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Старото бело си отиде с комунизма! Сега в белото няма и помен от бело ..... като нишестето на баба ми от едно време е :)
44
1
 
5
 
! Отговори
Стар наркоман преди 4 години
Ето за това аз си ползвам от старите дроги, които макар и рушашщи личността, са си по-поносими, не смъртоносни и най-вече одобрени от църквата, както казва Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Амин, цецо подай белото, ама от нашто, старoто ;)
43
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Сатанист преди 4 години
Пълна безсмислица. Една от правитествените опорки, с които държат слабоумната част на населението зависима от пумията, която гербарите бълват през подложните им медии...Именно заради такива тъпотии нармонията няма да се превърне в здравословен проблем (какъвто е), а ще продължава да бъде криминален и да е тема табу...Пък кукерите ще си пълнят отчетите с арести на хлапета за 0,01гр зел. тревис. маса.Мечтая за ден, в който българскто стадо ще излезе от пещарата и може би ще преосмисли ценностите
42
2
 
16
 
! Отговори
Бирено мече преди 4 години
ТАЗИ СТАТИЯ Е СПОНСОРИРАНА ОТ МАЙКИ - ХРИСТИЯНКИ СРЕЩУ ДРОГАТА!!!!!! ХАХАХАХАХААХАХА
41
1
 
9
 
! Отговори
Бай Генчо преди 4 години
Едно време и салама и тревата бяха истински ..... сега и от двете може да умреш!
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
неадекватници, къде е тревата, къде е амфетамина, къде са дизайнерските дроги...нищо общо нямат, за да ги слагате под един знаменател
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие, които ги пишете тия статии слепи ли сте, книги ли не четете или просто сте жалки, мижави човечета?Цял свят пише самоположителни неща, вадят се очевадни факти как тя лекува МНОГО заболявания, ама вие сте гнусни, продажни червеи! Защото, ако се декриминализира, парите ще почнат да влизат в държъвата, а не в мафията, червеи гнили!
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яжте вафли"Мура" с ГМО соя,пийте "натурален " сок от кутия,маайте кренвирши от" месо" и живейте Еко!
37
0
 
10
 
! Отговори
Застарял преди 4 години
А, едно време каква трева имаше !?! Съсипаха я тая държава...
36
13
 
23
 
! Отговори
БайХуай преди 4 години
Аз пуша от това ГМО по 3 пъти на ден през последните 25 години. Междувременно взех магистърската си степен, имам успешна кариера в масивна европейска компания, ежедневно вземам решения свързани с милиони долари. Недоумявам защо в България продължава промиването на мозъци.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората още не правят разлика между Генно Модифицирани култури и такива получени чрез селекция. А че алкохола се прави от ГМО няма проблем. Той в казана се пречиства като Серена вода става.
34
2
 
3
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
КО-НЕ !!!
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аронноу кви ги бръщолевите, аз го карам на домашнярки :DАма редакцията ви... Ударете един масур довечера, може да ви помогне срещу шизофренията
32
3
 
2
 
! Отговори
пр. др. гмоев преди 4 години
не *** како, нема ГМОсамо боката е генномодифицирана ти.Ква
31
3
 
8
 
! Отговори
RI преди 4 години
Ima razlichni vidove marihuana. V shtata IL kadeto jiveia ot 1/1/20 e razresheno da se prodava svobodno. I sega v magazinite I benzinostantsiite prodavat oil, koito pomaga za spane, nervno raztroistvo, bolki, bez predpisanie na doctor.
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че ако купиш от улицата не знаеш каква е марихуаната. За това по напредничавите държави я легализираха. В Канада можеш да си купиш от специализирани магазини, където всичките продукти са под невероятен контрол. Марихуаната не е само трева за пушене, ами стотици екстракти от олиа които се ползват като медицински продукт и лекуват много болести. Това че легализираха продажбата не значи че всички се юрнаха да купуват.