Търговците протестират срещу наредбата за касовите апарати

Желанието на протестиращите е да се изяснят противоречивите текстове
13 яну 2020 15:15, Ния Христова
14
Търговците протестират срещу наредбата за касовите апарати
Снимка: Pixabay

Собственици на заведения протестират срещу спорната наредба 18 за касовите апарати, съобщи bTV.

Протестиращите настояват за изчистване на противоречивите и неясни текстове, както и казуси, които могат да се тълкуват по различен начин. Това според собствениците създава предпоставки за корупция и чиновнически произвол.

Според протестиращите новата наредба води до финансова тежест за бизнеса на светло, най- вече за малкия и среден бизнес.

До края на този месец се очаква бизнеса да приведе дейността си в съответствие с новата наредба и изискванията за предприятията, които използват софтуер за управление на продажбите и до края на март за предприятията, извършващи продажби на стоки или услуги чрез електронен магазин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Далеко си от истината ! Защо плащане на easypay се води безкасово при условие,че даваш КЕШ, а например плащане на терминал в офиса ти с карта дебитна/кредитна се води КЕШ ?Хаххаха баси малоумното управление имаме. С радост очаквам разразяването на следващата криза и как остават 3-4 милиона тук от които 50% от хибридите ..... Отново се убива малкия бизнес ! Просто хората ще пишат на тетрадки и вече ще си ги въвеждат в тях на компа .... А тези които ще се откажат да правят малък бизнес в БГ ...
10
2
 
2
 
! Отговори
Крадците ревът преди 4 години
Заведенията няма да могат да крадът !! За това ревът !!! Цяла година защо спахте убавци !!!?
9
1
 
2
 
! Отговори
Няма да крадът преди 4 години
Заведенията няма да могат да крадът !! За това ревът !!! Цяла година защо спахте убавци !!!?
8
2
 
8
 
! Отговори
Така е преди 4 години
НАП искали достъп до базите данни на хората с наличности на стоки, с контрагенти. От една страна да могат да шпионират и да крадат клиенти за наши хора и от друга страна да може всеки пръд.льо да влиза с юзър admin и парола от 1 до 6 и да си точи каквото му е кеф.Нямам думи.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези винаги пищят и винаги намират начин да крадат!
6
2
 
16
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
моя ап даде грешка 117-1 и пищи и не може да се приключи ,звъня на тези с които имам абонамент- не вдигат ,звъня на производителя -Йок нема никой .оказва се ,е това е грешка -няма свързване с нап - Аз какво съм виновен ??? плащаш плащаш и пак виновеннатресохте ни тая прАдня да се тормозиме
5
4
 
13
 
! Отговори
художника преди 4 години
Заради тоя държавен рекет, сума ти фирми се отказаха от касовите си апарати и преминаха на банково обслужване. Сума ти фирми за поддръжка на касови апарати пуснаха кепенците. Сивия сектор се умножи, вместо да намалее, защото за да издадеш фактура, клиента трябва да отиде в банката и да нареди парите и много хора за малки суми сега се отказват да ходят до банката, плащат кеш и си тръгват без ф-ра.
4
5
 
34
 
! Отговори
Pin преди 4 години
Глобата за фирма с 2 служители е 5000 ако не си платил за СУПТО програма. Същата глоба от 5000 лева е и за фирма с 20000 служители. Извода е, че малката фирма е със същата тежест като голямата. Тези главочи в правителството дето обясняват колко са загрижени за малкия и среден бизнес нека разяснят гореописаното! Ще им го обесня нагледно: Върху един слон товаря 1 тон и върху 1 мравка също 1 тон. Какво се случва с мравката се пита в задачата?
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имат право търговците, но Горанов трябва да събира пари за ГЕРБ,политика,Има закон за личните данни който не се спазват от НАП.Касови бележки не се издават навсякъде само ако клиента изисква,БГ е друг свят.
2
11
 
12
 
! Отговори
x преди 4 години
Много ги тормозя по магазини и заведения. И за дъвка да е - изисквам касова бележка.
1
4
 
23
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Пак са се загрижили да изкарват оборотите на по светло,и така сега ще си закупят поредните апарати,които за нищо няма да служат,до следващия път.