Земеделският министър: Всяка структура с публичност в работата

Иван Иванов би подклепил по-ниско ДДС за съхраняване на производства
12

Земеделският министър Иван Иванов заяви, че решението за намаляване на ДДС на храните е на Министерството на финансите.

"Има вече такава практика на определи продукти, от т. нар. "малка кошница". Като ръководител на това ведомство бих подкрепил такава мярка в рамките на Ковид кризата, като опция за съхраняване на определени производства", разясни министърът.

Той каза, че още първият му ден в министерството е започнал с проблеми с наводненията, които заляха страната и доста от щетите бяха причинени от съоръжения, собственост на "Напоителни системи".

Оказа се, че част от съоръженията са били ремонтирани преди година-две. Няма издаден Акт 16 към тях. Сметките са платени на изпълнителите. В същото време дигите са скъсани. Най-тежки са пораженията на територията на Благоевградска област", заяви министърът на земеделието Иван Иванов в предаването "Денят ON AIR.

Той коментира, че в спешен порядък е поискана справка от "Напоителни системи" за изпълнителите на договорите. Иванов добави, че те в срок трябва да възстановят дигите за тяхна сметка.

"Към днешна дата нямаме официален отговор от тези фирми. Ще изчакаме в необходимия срок, в който те да отговорят, че започват работа. Ако не, ще информираме МВР и прокуратурата да започнат проверка. Аз се надявам фирмите да имат благоразумието да изпълнят тези ангажименти, които имат по договор", подчерта министърът пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че ще бъде извършен външен одит на "Напоителни системи", за да има ясна картина какво се случва в това дружество. Иванов изтъкна, че предстои сериозен анализ на действията на всяка една от структурите в министерството.

Министърът уточни, че има подозрения за опит за измама с европейски средства в "Напоителни системи".

"Ще бъда изключително стриктен в това всяка една от структурите да има публичност в своята работа. Българските граждани да бъдат информирани. Ние ще предприемем всички действия да бъдат защитен както интересите на българския, така и на европейския данъкоплатец", поясни той.

Министърът посочи, че всички тези нередности са станали при предходното ръководство на "Напоителни системи", а сегашното съдейства по всякакъв начин.

"Дано няма на други места подобни съмнения и ситуации, защото ще блокира работата на министерството. Има доста сигнали, с които ми предстои да се занимая", обърна внимание министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: земеделиеИван Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
-Всяка структура с публичност. Щом е така, публикувайте публично на всеки министър, зам министър, премиер, вицепремиер, на висшите държавни чиновници в министерския съвет, ВСИЧКО, КОЕТО ПОЛУЧАВАТ МЕСЕЧНО: заплати, бонуси, разходи за коли, командировки, ВСИЧКО. Искаме да видим колко ЕФЕКТИВНО СИ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПРЕД СУВЕРЕНА - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
9
0
 
1
 
! Отговори
Оризар преди 2 години
Бента на р.Марица при с.Маноле е скъсан.Кога ще бъде възстановен?Демонстрира се безотговорност от "Напоителни Системи" Пловдив!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манистъра на вземеделието да спре източването на субсидиите от лица които не произвеждат нищо но лапат огромни субсидии за домати, чушки, краставици, лук, и др. това си е публична тайна от години. Яко се краде без да се произвежда. Ами субсидиите за къщите за гости и там се мълчи. Всички по веригата все наши хора.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли Кирил уволни тримата ти заместници без НИКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ пред обществото? Защото търсите "прозрачност в управлението"?
6
1
 
5
 
! Отговори
Жабленски преди 2 години
Знаем ги тези от Пловдив,"Напоителни Системи".От 5 месеца демонстрират безотговорност!
5
0
 
3
 
! Отговори
Гълъб преди 2 години
Тодор Тодоров,от същото дружество е пенсиониран и нехаещ чиновник!
4
0
 
3
 
! Отговори
Оризар преди 2 години
Бента до с.Маноле падна преди дни.Абсолютно бездействие от "Напоителни Системи" Пловдив!Обричате оризищата!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А конторл над цените ще подкрепи ли? Защото ако давам 2 лева за кг. картофи, махнете ДДС-то, а аз пак давам 2 лв. за килограм картофи, значи че магазина си кешира 40 стинки, ей така!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСЯКА СТРУКТУРА С ПУБЛИЧНОСТ! ВСЯКА ПУБЛИКА СТРУКТУРИРАНА!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този въртоглав да каже защо уволни Георги Събев