По първокласните пътища няма дупки!

Плевнелиев опроверга една от версиите за ада на "Тракия"
Обновена: 17 юни 2011 10:10 | 17 юни 2011 09:56,
109
По първокласните пътища няма дупки!
Снимка: БТА

Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод една от версиите за трагичния инцидент, при който загинаха осем души, че автобусът се е обърнал заради дупка на пътя.

"Да, пътищата в България не са перфектни, но дали изобщо е имало дупка там, аз дълбоко се съмнявам, тъй като съм уверен от поддържащите фирми, че по магистралите и по пътищата първи клас няма дупки", заяви министърът.

"Ако случайно е имало такава дупка, отдавна компетентните органи трябваше да я посочат. Това, което аз знам, е че няма такова нещо", добави Плевнелиев.

Той заяви, че най-добре е в случая да не се политизира казусът.

Още по темата

"При цялата тази кампания, която в момента се развива за дупките, под ръководството на едни опозиционни партии, тепърва ще се организират стачки и вотове. Най-доброто е да не се политизира казусът, включително и с дупките", призова Плевнелиев.

"Държавата, след като 25 години нищо не е правила, няма да може за месец-два или за година-две да свърши цялата тази работа. Пет пъти повече пътища реконструираме – 3100 кв. линейни километра, пет пъти повече магистрали строим.

На големите европейски държави 20-25 години им е трябвало да си направят пътната мрежа, ние искаме за десет години да го направим. Ще се справим", уверен е най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-скоро оставка трябва да подаде транспортният министър, а не този на регионалното развитие и благоустройството, което не виждам какво общо има с това че автобуса е стар и негоден. Да не говорим че транспортният министър е такъв от две-три седмици и не вицдам как тои може персонално да е отговорен за батака преди него.
105
1
 
0
 
! Отговори
явер преди 12 години
Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми....А на камерата,заснела изрязаното парче пътна настилка,подготвено за запълване с асфалт,но оставено за по-добри времена,вярваш ли? И не е ли редно, след тази трагедия да подадеш лично оставката си ? Неее,няма да я подадеш,защото за това се иска човек да е отговорен,да има чувство за чест и достойнство ! Но герберите са оперирани от това !
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За цялата първокласна пътна мрежа не знам, но на магистрала Тракия дупки няма. Да има неравности, да има кръпки, да има вълни, но дупки не. Сигурен съм че много хора 6те почнат да ме псуват, но това е факт. И нали търсят изпълнител за рехабилитацията на старата част на Тракия? Почакайте малко и може да доживеем да я видим като хората. Тези неща не стават за два месеца.
103
0
 
1
 
! Отговори
Nuclear преди 12 години
По тази магистрала на повечето места е ужасно неравно и е трудно дори и с лека кола да се пътува. А ако се дундуркат 20 тона по тия вълни, нищо чудно на гумите да им дойде в повече.Чудя се и друго - задните гуми на автобусите са двойни - ако се спука едната, би трябвало да не е толкова неконтролируемо.
102
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Няма дупки по пътищата затова всеки ден загиват хора! А тези стари автобуси кой ги следи? Мисля че държавата трябваше да обърне внимание на този въпрос след инцидента на Бакаджика, когато също загинаха хора, но те осъдиха шофьора, които се е опитал да нарани по-малко хора,а какво стана с фирмата, с органите които трябва да следят? Нищо естествено!!!
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе --- нямало дупки ?!? тоя нерез какви глупости ръси ? сигурно ямите и кратерите не са дупки ? и с тия *** сравнения - ония нищо не направили - а вижте ни нас колко народна пара харчим сами си го забиват в "дупките "
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тук пълно с червени пътни експерти. Я като сте толкоз отворени да отговорите:1. въпросния участък кога е строен и ако има дупки защо толкова скоро са се появили?2. Щом автобуса се е обърнал заради дупка защо предните му гуми са здрави, а задната се е спукала?3. защо шофьора е чул трясък отзад, а не гръм на гума?
99
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
Хм, дупките не са единствения дефект на пътната настилка. Има няколкокилометров участък около азарджишката магистрала, където наистина няма дупки, но има 7 бала вълнение по асфалта :) :)
98
2
 
14
 
! Отговори
очевидец преди 12 години
потвърждавам - по пътищата няма дупки, има само ями ! Наглеци!
97
3
 
10
 
! Отговори
nana преди 12 години
Сложете си очила с по-голям диоптър г-н Министър и не говорете глупости!Има участъци от магистралата след Пловдив по посока София,в които настилката е толкова лоша,че имаш усещането че се возиш в каруца по неравен черен път,с каквато и кола да пътуваш!!!Чудя се/да не дава Бог/,ако ваш близък беше загинал,дали щяхте да твърдите същото?За Вас мислех ,че не говорите празни приказки,като останалите си колеги,които като казват ''добър ден''гледам къде е слънцето..Не ме разочаровайте г-н Министър!
96
1
 
10
 
! Отговори
4o4ko преди 12 години
"Ако случайно е имало такава дупка, отдавна компетентните органи трябваше да я посочат. Това, което аз знам, е че няма такова нещо", добави Плевнелиев.Дали "компетентните" органи имат регистър на всичките дупки???И защо Плевнелиев дава заключение от разследването и експертизата, които се извършват в момента? Може би, защото вече е наредено кой да бъде виновен?
95
0
 
2
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Аз лично мога да построя колкото си искате повече магистрали и то сам. 1000 пъти повече от 0 си е все 0 математико.
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до БМ-13: "Когато останалите пътища съвсем се доразбият всички само по АМ ли ще караме."Да, защото ще го концесионираме и ще плащаме такси за да караме по АМ, познай на чий фирми?!?
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя е луд
92
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В понеделник на 13 юни пътувахме с 10 тонен камион от Пазарджик до Ст.Загора по магистрала със скорост 80 км/час, на отиване подскокнахме и летяхме на две места, а на връщане на три...??? Никой ли не следи за неравностите и не наблюдава за поява на тези "трамплини" ???
91
0
 
27
 
! Отговори
Петров преди 12 години
Другарю Плевенлиев, опаааа Г-н Плевенлиев, щом твърдите, че по автомагистрала "Тряакия" НЯМА дупи, аз Ви предлагам съвсем безплатно да Ви повозя по трасето Пазарджик до 160 км. на въпросния първокласен път. После да не Ви прилошее от ГРОЗНАТА РЕАЛНОСТ.
90
2
 
15
 
! Отговори
ОПС преди 12 години
Явно министъра живее в някаква паралелна реалност. то не са скокчета, цепнатини и други по така наречените магистрали и първокласни пътища. Всики който е пътувал по Тракия и Хемус се сеща за какво говоря. Аз лично съм пукал гума на Тракия преди 2 години. Слава богу колата запази стабилност и гумата беше ниско профилна та не оказа голямо влиания и се запази траекторията ми на движение и стабилността докато намалих и спрях.
89
2
 
25
 
! Отговори
NoName преди 12 години
Тоз` ***-раст се опитва да си прави PR ли?Като е ***, може да се въздържи от коментари, а не само и само да каже нещо да изплюе: "тъй като съм уверен от поддържащите фирми". Ми, *** виж, бе, а-нал!"Аз не съм ял баница, ама един мой приятел е гледал как ядат."Него го били уверили и затова не му се вярвало.Кло-а-ка!!!Искам да отбележа, цхе нямам симпатия към нито една политическа партия или фигура в България, а и в световен мащаб. Но тези 240 изверги дори не мога да ги гледам!
88
1
 
7
 
! Отговори
Стоян Г. преди 12 години
Фирма на т. нар. "батко и братко" поддържаше участъка Петолъчката - гр. Котел и искам да ви кача, че същият няма дупки и неравности, а през зимата бе винаги почистен и опесъчен
87
0
 
10
 
! Отговори
az преди 12 години
няма дупки ? да бе , и е швейцарското сирене също !