ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира

"Лъжа е твърдението, че не се вдигат данъци, пипа се и ДДС"
Обновена: 11 ное 2011 13:54 | 11 ное 2011 10:43,
215
ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира
Снимка: impactpressgroup

Лидерът на ДСБ Иван Костов скастри управляващите за Бюджет 2012, който по думите му вдига данъците, акцизите и ДДС.

"Не е вярно това, което настояват от ГЕРБ да се казва, че не се вдигат данъците. Кажете го това, че не се вдигат данъците, на собствениците на малки фирми и на средни предприятия, на които осигурителните прагове бяха повишени.

Основната грешка на правителството е, че вместо да се облекчат фирмите, за да им се помогне да излязат от кризата, върху фирмите се стоварва нова тежест. Освен това се вдигат акцизите. Не е вярно, че не се вдигат данъците. И се пипа и ДДС", категоричен бе той пред bTV.

Още по темата

Той подчерта още, че в бюджета за догодина няма антикризисни мерки, напротив, има прокризисни мерки.

"Най-голямата прокризисна мярка, която може да взриви и да минира целия този бюджет, е скрита в един въпрос – Защо правителството иска да увеличи държавния дълг с 4,5 милиарда", попита тъмносиният лидер и продължи:

"Това е дилемата на този бюджет, което ме накара да задам въпроса каква маневра предприема българското правителство? Това е все едно да увеличиш дълга с 4,5 милиарда и да го изхвърлиш извън България, да го изнесеш навън. Тоест всичките тези пари, вместо да влязат в българската икономика и да се завъртят в бързовъзвръщащи се икономически дейности, те ще отидат за някакъв голям инвестиционен проект и ще напуснат страната. Ето това не бива да се прави по време на криза", каза още Иван Костов.

Командира отсече, че ДСБ няма да подкрепи бюджета, но с различни аргументи от тези на БСП и ДПС, защото "ние казахме три пъти не и на трите обсъждани бюджета досега".

Въпреки противоречията между него и лидера на СДС Костов обяви, че Синята коалиция е политически факт, който ще съществува в парламента.

На въпрос как ще отговори на репликата на Бойко Борисов, че е комунист, лидерът на ДСБ отвърна:

"И това го казва човек, който... знам как продължава цитатът. Човек, който по онова време, на което той се позовава, е напуснал пожарната, защото тя е била деполитизирана, тоест е трябвало да излезе от комунистическата партия и е отишъл да охранява Тодор Живков, когото след години, когато се оказа на власт, го реабилитира. Не мога да приема такова нещо от човек като него. Щом се възстановява Тодор Живков, щом се възстановяват и се създава носталгия към комунистическите символи и ритуали, това е реванш на комунизма в България и той сега, в момента, се случва през ГЕРБ", завърши Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПАРИ ЗА БЮДЖЕТА И ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност!!! Много е просто...(лекция за политици)1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците.АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЯЗАХА НА УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ! За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда..., от 35 МИЛИАРДА ПЕЧАЛБА)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...?Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
210
3
 
3
 
! Отговори
любо пича преди 12 години
иванееее.....,ти си си ***,С ЧЕРНИ ДЖУКИ И СИНИ ВЕНЦИ И СИ ХАИДУК ГОЛЯМ.
209
1
 
3
 
! Отговори
Сталин преди 12 години
Иван Костов е виновен за всичко бе - и за инфлацията при комуниста Жан Виденов, и за Лукановата зима на БСП-БКП, виновен е и за създаването на комунизма като цяло! Изобщо Иван Костов е виновен за всичко,а Виденов не е виновен за нищо-той нищо не знаел какво ставало.Луканов и той не е виновен и не е раздал държавните пари на определените партийни кадри. Изобщо да не се споменава как комунистите фалираха държавата,да се казва постоянно,че Иван Костов е виновен!
208
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Костов си остава, по мое мнение, най-добрият български политик, който имаме. Той е лидер от европейски мащаб - и с европейски маниери. Все някой трябва да го каже всичко това - и по тази причина се чувствам длъжен да го кажа и напиша аз.Щото ми става гадно когато само с половин уста се признават качествата на най-видния десен политик на България Иван Костов, но и същевременно не пропускат сгоден случай да лиснат и кофа помия върху него...
207
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Koстов е единствения ПОЛИТИК, който е в час! Като се разрових да видя кои са тия дето толкова ненавиждат този човек Костов, ми просветна. ДС и КГБ мразят Костов; Президента мрази Костов; Комунистите мразят Костов; За Доган Костов е Врагът; Царя измами Костов; Волен съска срещу Костов; Янето лае срещу Костов; Кошлуков мрази Костов; Явор Дачков храчи по Костов; Стефан Гамизов лае по Костов; Мафията ръмжи срещу Костов; Ченгетата слагат капани на Костов; Пресата на Тошо хули Костов; Телевизиите очернят Костов; Божидар Димитров мрази Костов; Баба ми не обича Костов; Дядо ти фъфли срещу Костов; Питах един ***, и той мрази Костов... И Бойко не харесва Костов... Всички по-горе, мразят Костов...? До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или изкуфял ***. Жадувам да се появи друг, за да застана до него. Но няма...!
206
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В БИБЛИЯТА е казано: " Разумът на мъдрия е в десницата му, а разумът на безумния е в левицата му." Еклисиаст 10 (2)
205
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Националния ни интерес е БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърните си министри! Проектобюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, при лихви 2-3%... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща собственост на земя САМО ОТ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА И САМО до 1 000 декара и 500 гора, всички селскостопански плащания да са за СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЯ (не на ратайте-милионери) и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с вноска в Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досиета;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми гимназийте, са доказана загуба на време;- В Регионалната политика шесттте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни поръчки за вишисти, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Сафийския, Специализирани и Областните Технологични Университети.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене...
204
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:1. Месечна инфлация 300%.2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал под нивото на възможния минимум.4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции МВФ и СБ.9. Дългове към външни кредитори над 13 милиарда долара.10. Пълен блокаж на държавата и разгул на бригадирското движение на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ***, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха освободени само назначените от БКП/БСП бизнесмени.2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:1. Месечна инфлация 0,2 % годишна 3%.2. Национална валута 2 лева = 1 долар.3. Валутен резерв 3,7 милиарда долара4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8. Възстановени връзки със световните финансови институции МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.Започна да има ред.
203
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е трудно, след 45 години комунизъм , и още 20 години "преход" , да накараш и 30% от българите - да мислят, съпоставят , разсъждават , избират цивилизовано и съвременно ..Това е тежко занимание ..Друго си е да викаш' УРА" след Тошо , Боко или някой друг полуфабрикат ..Но много скоро ще разберем , че Цветита , ***, вифаджий, Рапони и руски агенти , са ИЗКУПИЛИ собствената ви държава и тогава съвсем ' законно" ще стрелят без предупреждение , ако им нарушите 'собствеността"..или рахатлъка ..Ще бъдем и първата държава в ЕС, която ще е собственост на МУТРИТЕ, ДС- другарите , тези които ходеха с анцузи из градовете, висши полицай , цветита , БКП- изтърсаци , дс- началници , съветски другари и т.н. САМО след още 10-15 години ...
202
1
 
8
 
! Отговори
КНК преди 12 години
Някакви юнаци злорадстват колко % бил получил Костов и Синята коалиция на тези избори!!! ЮНАЦИ, ТОВА Е ИЗМЕРИТЕЛ НА ВАШАТА ПРОСТОТИЯ!!!КОЛКОТО ПО-МАЛКО ПРОЦЕНТИ ЗА КОСТОВ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПРОСТОТИЯ И СЛАБОМИСЛИЕ В БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО. РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕЗИ ВАШИ "ВЕЛИКИ" МИСЛИ И ДЕЙСТВИЯ СА ВИДНИ ОТ СОБСТВЕНОТО ВИ ПОЛОЖЕНИЕ!!!СТРАНАТА И ВИЕ НЕПРЕКЪСНАТО ЗАТЪВАТЕ И ВЛАЧИТЕ И ДОБРИТЕ ХОРА В ДУПКИТЕ.ТОВА,ЧЕ ДРУГИТЕ ПОТЪВАТ,НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ВИЕ ЩЕ ИЗПЛУВАТЕ.Мислете преди да пишете и действате!!!ЗА ВАС Е!!!!!
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Борисов "нещата" приличат на поговорката "от трън та на глог"!!!Главен секретар на МВР(какво направи видяхме всички,58 зверски убийства,грабежи,и....символични подаръци дадени по протокол от сродни организации,които Борисов представяше като НАГРАДИ за ефективна дейност),скочи кмет на София ( там оправи улици,движения,заводи за *** ....край няма успеха МУ),скочи депутат ( но се отказа ...подигравка и неуважение към хората които са го избрали),скочи на премиерският пост и резултата е трагичен(инфлация,никакъв разтеж на БВП,на заплати,пенсии,и тепърва ще става ЛОШО) и накрая президент може да стане и това вече ще е края на уважението към България,( БОКО, ТИ НЕ СИ ПОЛИТИК,ЗАПОМНИ,за политик най-важното е да обичаш народа си чрез действия а не чрез приказки!!!!!!!!!!!
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С това имобилизирано мислене... Единственият пост, който приляга на КАРТОФА и по образование и по " интелект" , е ОТДЕЛЬОНЕН КОМАНДИР във Втора противопожарна команда , но и от ТАМ Е ИЗБЯГАЛ !... Избяга ли от милицията- избяга ! Избяга ли като кмет при презполувен мандат- избяга,та и избори се правиха ,за да изберете една даскалица Пена , фуста *** ... Сега иска ли да бяга като Министър Председател- иска му се ! И ще го направи, стига да има достатъчно тъпоумници като него, за да осъществят мечтата му , а после да псуват по форумите !!
199
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас, много льош тоя Костов, пак взриви червената мисловна Вселена. Споко милички, този път без него ще се наложи да се измъквате от батака, но си имате слънце да ви води към нови сияйни върхове из блатото :)))). За изход не питайте, с тоз полет на мисълта толкова ви се полага. Костов още дълги години ще мъчи съвестите на продажните души, защото има достатъчно честни българи, които го подкрепят.
198
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешка на Борисов бе, че НЕ направи коалиция с Костов през 2009г. ! Това беше ВТОРИЯТ ШАНС на страната за навлизане в нормалният коловоз на развитие! Сега ще берем плодовете от високомерието и нарцисизма на ГЕРБ, ще гледаме как още и още се опразват джобовете ни и как заминават децата ни, защото всичко, което Костов говори е простата истина, втора криза ще има!Смръдльовци, А да си спомняте с колко се промениха заплатите ви по времето на Костов? Да си спомняте, че два пъти в годината се вдигаха заплати и пенсии? Не, не си спомняте? Затово дереджето на този тъпоумен, комунистически мислещ и радващ се на продажните ченгета народ ще бъде ВЕЧНО МИЗЕРИЯ!!! ***!
197
0
 
6
 
! Отговори
КНК преди 12 години
Тук някакъв се опитва да цитира Филчев!Юнак,щом този ***,от когото се отказаха дори водачите му от ДС,ти е "източник" за информация,какво да ти каже човек???Други някакви се напъват:"...КОСТОВ мамка ти,това онова".Ама нещо много ви е страх да скочите на Симеончо,дето ви "оправи" за 800 дни,или сърГейчо дето ви продаде на ДПС/Първанов.Да не говорим за Боко/Цоко!!!Май Костов се оказва МНОГО ДЕМОКРАТ,щом търпи това,а не ви праща БИЯЧИТЕ,КАКТО ПРАВЯТ ВАШИТЕ ОПРАВЯЧИ.Меслете,не пишете глупости!!!!
196
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe tozi *** za6to ne e vav zatvora tozi pogubi balgaria
195
0
 
3
 
! Отговори
до 196 преди 12 години
Какви 39 милиарда бе, дядо Гошо?
194
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов запъваш се като магаре на мост. Помогни на БЪЛГАРИЯ с участие на ГЕРБ И ЩЕ БЪДЕШ ОБИЧАН ОТ НАРОДА.Т и раздели СДС и с държането си продължаваш да цепиш и хубавата ни БЪЛГАРИЯ....
193
6
 
3
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 12 години
Г-н Костов ако отговорите на въпроса на Филчев - Каде отидоха 39 милиарда от пприватизацията ????? Щ е ти повярва народа ако си честен...
192
0
 
0
 
! Отговори
до 194 преди 12 години
Добре бе , отворен - кажи предприятие, площ, цена на земята 1998-2001 година и ги докарай до 14 милиарда...