ДПС атакува в КС решението на парламента за земята

Удължаването на мораториума е противоконституционно, отсече Местан
22 окт 2013 17:32,
70
ДПС атакува в КС решението на парламента за земята
Лютви Местан Снимка: архив, БТА

Днешното решение на парламента за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година е противоконституционно. Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като днес НС прие предложението на "Атака".

Решението е откровено противоконституционно. ДПС ще представи становище до Конституционния съд с искане решението да се обяви за противоконституционно, заяви лидерът на ДПС. Той обясни, че е наясно, че партията му няма самостоятелен ресурс да сезира КС и ще търси подкрепа от другите парламентарни сили.

По думите на Местан, ако ДПС не получи подкрепа, ще бъдат принудени, да се обърнат към президента Росен Плевнелиев да сезира КС за обявяването на решението за противоконституционнно.

Още по темата
Това решение показва, че в 42-то НС единствената последователна евоатлантическа партия се казва ДПС, заяви Местан.

Думите му прозвучаха и като силен упрек към левицата, тъй като част от депутатите на БСП подкрепиха решението.

ГЕРБ се делегитимира като партия член на ЕНП, като евроатлантическа партия, заяви той. По думите на Местан ДПС е положила всички усилия да се постигне широко политическо съгласие по друга редакция, която да не вкара България в конфликт.

Отговорността за последствията от това решение е на политическите сили, които подкрепиха този проект за решение, категоричен беше Местан.

Очаквам декларациите за принадлежност към евроатлантическите ценности да не бъдат само думи, каза още лидерът на ДПС.

Според лидера на партията това решение е абсолютно несъстоятелно, първо от юридическа гледна точка. Според Местан обаче юридическата непрецизност е най-малкият проблем, пред който се изправя България. Според ДПС с това решение НС не решава нито един реален проблем и не защитава интересите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
6
 
! Отговори
Георги Сава Раковски преди 10 години
Ако Българската земя ще си купува от чужденци, аз се питам струва ли си това членство в ЕС? Нещо добро ли е видяла България откакто е в ЕС? Или пък съдбата на ЕС е сигурна? После като ни изкупят земята и да излезем от ЕС или той да се разпадне накъдето е тръгнал, тия елементи ще имат от нашета територия! И ще кажат като искате да си я откупите обратно платете ми космическа сума иначе не мърдам от тук! Пък а сте ме изгонили а международният съд ви е погнал! Разбира се ДПС това чакат!
51
0
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Местанчо не си клати лодката да не потънете. Дай като си тръгнал да търсиш сметка че това е неконституционно, и държавата България да потърси сметка ДПС конституционна ли е. Не дей че току виж съдът се събудил от летаргията в която се намира толкова години и задейства ли законите за конституцията какво правите вие от ДПС тогава??
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички до един от ДПС са гласували за продажба на българската земя.Местан щял да сезира конституционният съд?А кой ще сезира съда ,че ДПС по Конституция е незаконна?Вече 24 години са на власт,сумата поразии направиха.Глава 1.чл 11 ал 4 от Конституцията гласи -Не може да се образуват политически партии на етническа ,верска или расова основа,както и партии ,които си поставят за задача за насилствено завземане на властта.Религиозните общности,както и верските не могат да се използват за политически цели.Плевнелиев къде спи?Защо даде властта на тая незаконна партия?Всичките им предизборни кампании
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди години съмишлениците на този не искаха ли тази партия да се обяви за противоконституционна! Изучиха ги с прием във ВУЗ-ове с привилегии(имаше такава точка за кандидатстване с привилегии), в стола на ВТУ миришеше само на овчо месо, самоопределиха се като НЕ БЪЛГАРИ, за да не кажа като какви при "екскурзията" под предлог имена. Като говорят, вярват ли, че сме толкова плиткоумни!
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местанчо, 2020 няма да си на власт. Така ,че можеш да съжаляваш само.А това турци да купуват земи и ти барабар с доган да прибирате консултански ,няма да стане.Недей да рИвеш. Гадник долен.
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местане, днес видях в нета снимка на батална сцена с "атентатора" на Доган при която бе заснет и падналия на земята газ сигнален пистолет Екол Волга 9 мм. ПИСТОЛЕТЪТ БЕШЕ БЕЗ ПЪЛНИТЕЛ.........ТО БИВА ЦИРКОВЕ, БИВА КАШМЕРИ, АМА ТОВА ВАШТО ПРЕЛИВА ОТГОРЕ- ПАЛЯЧОВЦИ!
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местане, защо не го атакуваш в Турция? Радвам се, че маските ви паднаха и хората видяха истинските ви предателски сурати! ДПС Е ПРЕДАТЕЛСКА ПАРТИЯ И С ТОВА СИ КАЧЕСТВО СЕ ПОСТАВЯ ИЗВЪН ЗАКОНА!
45
0
 
16
 
! Отговори
BOC преди 10 години
Факта, че точно ДПС е против мораториума е КРАСНОРЕЧИВ, че тази партия радее за изкупуването на българската земя от държавата Турция! И сега има много земя притежание на турски турци, чрез поставени лица български турци.
44
0
 
12
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
VSI4KI BULGARI TRIBVA DA GLASUV VEDNYJ ZAVINAGI DA SE MAHNE TOVA ZLO ZA BULGARIA NARE4ENO DPS TOVA E TUMORA NA BULGARIA
43
0
 
17
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
GLEDAI GO NAGLIA TUR4IN ISKA DA NPARAVI VSI4KO VYZMOJNO TURCITE DA IZKUPIAT BULGRSKATA ZEMIA ,I TOZI CHOVEK GO DYRJITE NA VLAST , TOI IAVNO POKAZVA ANTIBULGARSKA POLITIKA SABUDETE SE
42
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Balgarina zabravi,che yahan ot turcite v prodalgenie na 500godini! A tozi prilicha li Vi na chovek? Spored men e diavol v choveshka koga,no.... oste malko i otiva v istoriyata.
41
0
 
24
 
! Отговори
агент Павел преди 10 години
Ако Конституционния съд си беше на мястото, ДПС трябваше да бъде забранена като противоконституционна партия!
40
1
 
24
 
! Отговори
Софокъл преди 10 години
Аз съм истински радостен и щастлив за днешното парламентарно решение !!! От 1989 год. до днес, това е първото и единствено до сега НАЦИОНАЛНО - ОТГОВОРНО решение !!!! Взето от най парадоксално построения парламент, но за първи път е зашлевена Българска плесница, на предателските мекерета ! Не мога да приема идиотизма на твърдението, че евроатлантическите ценности и суверенитета на нацията ни зависят от проимпериялистични интереси на Турция, страна която не е дано никога да не бъде член на ЕС
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя българи на следващите избори трябва да ги хяна в Парламента!!!!Всички трябва да гласуваме!!!!!!!!!!!!
38
1
 
30
 
! Отговори
къносан ибрикчия преди 10 години
Местане,противоконституционно е и това,да стоиш в този БЪЛГАРСКИ парламент! Но,както вървят нещата,май скоро ще има нов възродителен процес.Твърде много сте си повярвали!
37
4
 
14
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
39-ти:от националистическо мислене никой не е печелил до сега! a от продажническо да е печелил някой???само един *** би написал подобна простотия.
36
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До megi 55Само злоба и простотия. Набий си го в простата манерка и се примири, че в България има не само българи ами и други етноси. Хубавото е, че такива злобари и *** и от двете страни сте малко.
35
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще продължава да пустее земята ни,според мен никой не може да я изнесе нашата земя,който и да я държи от тази земя и държавата ,и всички щяхме да печелим,от националистическо мислене никой не е печелил до сега!
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОКАТО СИ ЧЕШАТЕ КЛАВИАТЮРИТЕ ПРЕД МОНИТОРИТЕ НА КОМПЮТРИТЕ СИ НЯМА КАК ДА ПРОМЕНИТЕ ЖИВОТА СИ КЪМ ПО ДОБРО. ЩЕ ВИ МАЧКАТ МОНОПОЛИСТИ ОЛИГАРСИ МУТРИ ТИКВИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА И ТЕМ ПОДОБНИ ИЗЧАДИЯ НА САТАНАТА. АКО ЛЕВСКИ ТАКА СИ БЕШЕ ЧЕШАЛ НЯКОИ НЕЩА ОЩЕ ЩЯХТЕ ДА СТЕ ТУРСКИ ВИЛАЕТ. СЪС ЧЕШАНЕ НИКОЙ НИЩО НЕЕ ПРОМЕНИЛ. ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ПЛЕМЕТО СЕ Е ПРОМЕНИЛО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ. ПЛЕМЕТО Е СВИКНАЛО И ЧАКА НЯКОЙ ДА ГО ОПРАВИ. ДА ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ АМА НА ЗАДНА СКОРОСТ.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
естествено... нали ще се развалят плановете на турците да изкупят българската зема на безценица....