ГЕРБ зове: Орешарски да дойде с оставката си в НС!

Бившите управляващи призоваха властта да чуе протестиращите
Обновена: 12 ное 2013 16:00 | 12 ное 2013 16:00,
112
ГЕРБ зове: Орешарски да дойде с оставката си в НС!
Снимка: Dnes.bg

Парламентарната група на ГЕРБ поиска премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента с оставката на правителството, за да успокои напрежението в обществото.

Томислав Дончев прочете декларация в кулоарите на парламента, а депутати от групата се наредиха със снимки на ранени протестиращи в ръце.

"Ние, народните представители от ПГ ГЕРБ, се обръщаме към депутатите от БСП, ДПС и "Атака" с призив да успокоят общественото напрежение и да предотвратят насилието, което се случва пред сградата на парламента", заяви Дончев.

Още по темата

"Прекратете погазването на демокрацията, не погазвайте границата, отвъд която има само хаос и омраза. Свободата на изразяване на мнението е гарантирана от Конституцията. Длъжни сме да пазим Конституцията и гражданските свободи", настоя той.

По негови думи пред парламента протестират български граждани и депутатите трябва да чуят техните искания.

"Нека ги чуем. На карта е поставена съдбата на българската демокрация, достойнството на гражданите и вярата на нашите деца в тях", заяви още депутатът.

Според ГЕРБ народните представители трябва да успокоят напрежението и да покажат, че носят отговорност пред избирателите си.

"Длъжни сме да покажем, че сме в състояние да носим тази отговорност. Призовавам всички от управляващото коалиция да намерят смелост и да покажат, че интересите на нацията са над тесните партийни интереси", каза още Дончев.

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента с оставка на правителството. Нека всички народни представите сме готови да сторим същото. Днес това е единственияТ път към мир и успокояване на ситуацията", категоричен бе той.

В заключение депутатът от ГЕРБ призова полицаите да се държат с протестиращите като с децата си, а самите демонстранти да не се се подДават на провокации.

По-рано днес в коментар за случващото се пред парламента бившият премиер Бойко Борисов написа във Facebook: "За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 10 години
Крайно време е хората, които подклаждаха месеци наред агресията на няколко психично увредени индивиди и индивидчета, а именно - Герб и ГНУСНИТЕ *** да се подведат под отговорност! *** *** и на вас, и на *** протестиращи - 90% от които са случаи на медицината. Не може някой с очевадни говорни и психични проблеми да ми решава бъдещето! Абе вие луди ли сте??? До кога ще позволявате това да се случва?
83
0
 
2
 
! Отговори
Gerb mafiqta I dr преди 10 години
Abe mafiqta v taq nashta durjava hich nqm da spre shte ni susipqt jivota I parlamenta I zlobni hora Horata nqmat rabota I za tva mladite nemoi si platim osigurovkite Shtot vseki vzima na rabota samo cqlata si roda Bedni zlobni bolni mozuci mizeriq
82
1
 
1
 
! Отговори
Бойко Кой преди 10 години
Дебеловратият експремиер : Орешарски не е като мен !
81
1
 
3
 
! Отговори
bratya Grim преди 10 години
Eee,nasinya se BB da se pane otnovo da e na vlast!Kakvo napravi za 4god be,gad,dovede Bulgariya do danoto ,a ti i tvoite leschoyadi zagrabihte milioni i gi iznesohte izvan Bg!Sega kato gubisch pozicii kupuva6 studenti...
80
0
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
Не съм ***, май ти си такъв, ти задължително гласвуване заеш ли какво е ? - всички са задължени да гласуват, така елиминираме копуването на гласове.Защо трябва задължително да избораме Бойко, Станишев, Кунева или Костов ????Кой каза че те са латернативата ??? Нови лидери, нови лица трябват !!!! Когато има лимит за мандатите на депутатите - напр. 2 пъти само да може да бъде депутат пак провеждаме превенция на корупция Защо няма право на отзоваване на депутат ?Защо имат имунитет ?
79
2
 
3
 
! Отговори
Svetoslav преди 10 години
Комунист от власт и от *** мас само с ножа се сваля!!!
78
3
 
11
 
! Отговори
абе тъпунгери гербер преди 10 години
имаше ли избори,имаше,*** не състави ли правителство,не състави какво още искате -*** никога повече няма да бъде начело на каквато и да е власт,да се молим сретен да си свърши работата ,че тоя *** в момента прави невероятно многао злини ,а тия малки наречени студентки да дойде да поработи с мен само един ден и после ще я питаям дали ще и до протести,ей *** студентски и герберски -иска се работа и то много с вълшебна пръчица не става ,а и парите които ви дават ще свършат
77
3
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
Izvinete mnogo, no pravitelstvoto e izbrano s 20% ot balgarskie grajdani, predimno pensioneri i izselnici ot Turcia, + mahalata. Reshenieto e zadaljitelno glasuvane i ogranichenie na broia mandati za 1 deputat. Lustracia za Darjavna sigurnost i BSP i palna promiana na darjavnata sistema - pravosadie i.t.n.BEZ IZBORI NE MOJE, NO PRI USLOVIA, NE DA PRODALJAVAME SEGASHNOTO POLOJENIE, NIE OBRAZNO KAZANO, OPITVAME DA KARAME DIZELOVA KOLA S BENZIN !!!!!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не Ви ли прави впечатление, че след всяко разкритие на далаверите на герб и най- вече на ББ следва изостряне на протестите.Днес ББ си бил признал за някакви овшорки в Стара Загора, които били активни през 1994г. и последва ответен удар по парламента.Не Ви ли понамирисва това съвпадение.Ако се върнете назад ще установите още доста такива съвпадения.
75
5
 
9
 
! Отговори
Да се изясним преди 10 години
Имаше избори и ГЕРБ не спечели. Всъшност по голямата част от българите гласуваха срещу ГЕРБ. По нагли, по големи престъпници, по големи некомпетентни политици от тях България никога не е имала. Погледнете и обезумелите физиономии на протестиращите.... Пуснаха лудите от домовете. Нормално, ГЕРБ и на тях им замразиха парите.
74
6
 
12
 
! Отговори
оле преди 10 години
Софийските герберасти не разбраха ли,че не могат да бутнат правителството,щом цялата страна си мирува!
73
6
 
6
 
! Отговори
nexussss преди 10 години
Да Орешака ще даде оставка и това ще е скоро, но и Тиквун няма да се качи на власт, щото ще е същата картинка както в момента... Някой съмнява ли се в това? Всички сегашни партии са издънки на БКП и всичко е един огромен фарс.... И в това ли има хора които се съмняват????????
72
7
 
5
 
! Отговори
nana преди 10 години
Pravi sa ot GERB . Vijda se 4e s krediti i uvartane uspiavat da pla6tat , no tova posle 6te se stovari na garbana naroda i decata nai-ve4e 6te go ponesat
71
2
 
7
 
! Отговори
USA преди 10 години
E zatova BG e na tova pologenie ,zashtoto Umnite emigrirat PROSTAZITE ostavat . BOG da Pazi Bulgaria...........
70
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия гербери като са толкова отворени защо не хванат да се откажат от депутатските си места,а?
69
8
 
32
 
! Отговори
nikolaberti преди 10 години
Тиквата стои зад тези протести,това е пределно ясно на всички.
68
7
 
27
 
! Отговори
Ж.М. преди 10 години
ГЕРБ МНОГО СА ИЗПЛАШЕНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ИМ РАЗКРИВАТ НЕЗНАНИЯТА И КРАЖБИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО И СИ ИЗХАРЧИХА ПАРИТЕ ДА ПЛАЩАТ НА ПРОТЕСТИРАЩИ ЗА ОСТАВКА ЛОШОТО Е ЧЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ НАРОДА Е ГЛУПАВ И НЕ ВИЖДА ТОВА НЕ Е ТАКА - ГЕРБ НЯМА СПЕЧЕЛИ В МОМЕНТА НЕ СА ХАРЕСВАНИ ЩЕ ЗАГУБИ АКО ИМА ИЗБОРИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ДЕПУТАТА НЯМА ДА ИМАТ
67
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако дойде ГЕРБ ще се протестира ако се дадат основания за това.Мисля че тройната коалиция направи достатъчно гафове и много основания за да се желае тяхната ОСТАВКА. АЗ СЪМ ЗА ГЕРБ ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ СВЕСТНИ ХОРА В ПОЛИТИКАТА.
66
0
 
15
 
! Отговори
независим преди 10 години
първо да се промени изборният кодекс .тези дето искат избори без промяна на изборният кодекс го правят за да се докопат до кокала.Да не стане ,кой бил тъпана ,кой обира парсата.Ще махнем едни изедници да седнат други .
65
16
 
11
 
! Отговори
T. преди 10 години
Абе като е толкова лош Бойко какво ги е страх *** от избори, отиват печелят 50-60% и управляват сами - това е формулата.