Бъчварова: Тероризмът е заплаха за всички!

Информацията е основнота оръжие, заяви МВР шефката
30 юни 2016 10:07, Петя Славова
26
Бъчварова: Тероризмът е заплаха за всички!
Снимка: архив, Булфото

Информацията е основното оръжие срещу тероризма, настоя вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Ние следим много внимателно информацията, която достига до нас. Правим анализи всяка седмица, обсъждаме ситуацията, определяме нивото на рискове и това, което сме постигнали към момента е, че имаме един много ясен план, по който отделните институции, различните нива на управление в държавата действат в ситуация на повишена заплаха", отбеляза тя пред БНТ.

Бъчварова определи терористичната заплаха като обща за всички страни. Именно заради това, според нея е нужно налагане на общи стандарти. Вътрешният министър успокои, че службите ни са в непрекъснат обмен на информация с колегите си от Турция, Европа и САЩ.

Още по темата

"Имаме предписание за това как се действа, ако не дай си боже имаме такова събитие" - каза тя - Това, което констатираме по отношение на последния случай, е че на практика ние сме взели всички мерки, които сме разписали, и отделните институции вече знаят отговорностите си и действат без изрични разпореждания", допълни тя.

Все пак, по информация, публикувана в турската преса, стана ясно, че службите в Анкара са имали информация за подготвен атентат на летище "Ататюрк", но така и не са успели го да спрат, сподели Бъчварова.

Вътрешната министърка сподели още, че след атентатите в Истанбул, мерките за сигурност на Летище София са засилени.

 

Вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че конкретна заплаха от терористичен акт в нашата страна няма.

"Гарантираме най-високата степен на сигурност. Не мога да кажа, че има конкретна заплаха, не мога да кажа, че сме и застраховани от такова едно събитие", каза МВР-шефката.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2016/06/29/konkretna-zaplaha-za-nas-niama-no-ne-sme-zastrahovani.307367
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че е Бъчварова да ни каже. Иначе едва ли щяхме да се сетим сами. Сега да ни покаже и как да умираме трудно, но красиво по време на атентат.
19
0
 
3
 
! Отговори
PPP преди 7 години
Вие с едни мутри не можете да излезете на главакамо ли пък с терористи:))
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вземете няколко урока от израелския МУСАД. Те знаят най добре как да получат информация и имат дългогодишен опит в борбата с ислямския терор. От тях ще разберете поне едно, че умерена арабска опозиция не съществува. Във всеки умерен арабски мюсюлманин се крие един терорист. Някой очаквал ли е че младежи от арабско потекло на които и родителите са родени в Европа ще започнат да се взривяват сред населението и да режат християнски гляви.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Те повечето са такива
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво прозрение. Дори не съм сипомислял за това.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
една ненужна статия!!!
14
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
ОСТАВКА!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво занимават хората с тероризъм и без това в голямата си част терористичните организации са създадени от определени държави (Сащ). Те все трябва да има с някой враг да се борят. За да създадеш предлагане създаваш търсене. Само че страдат обикновените хора.
12
0
 
10
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Ако всеки терорист има закачен на гърдите си надпис "терорист", тогава и другарката Бачварова ще разбере, кой е терориста!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля ви, другарко Бъчварова, не засягайте темата за тероризма, че ще стане страшно! Гледайте си там вашите мутрички в Слънчака, да не спретнат пак някой "битов инцидент за "парково" място!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жо Бъчварова, то и корупцията сред политиците е голям бич за хората и за страната но за това във вашето ведомство ЙОК. Вчера оправдахте и бившият Ви депутат Аврамов от Монтана по делото за взимане на подкуп.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започнаха да се сещат, че има работа, която не може да се върши като хората без информатори. Кой обаче ще си разваля спокойствието да дава информация, когато от опит знае, че след години в угода на някакви конюнктурни интереси може да бъде включен в някой списък с доносници. Кой ще подава информация, когато е видял в телевизионно предаване каква може да бъде цената - да бъдеш пребит от полицаи в съучастие с бандити, пред очите на министъра на вътрешните работи? Може би някой луд или наивник?
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов, моля те, махни тази жена от МВР, защото тя ни съсипва с некадърността и арогантността си, пречи ни да си вършим работата както трябва и приказва невероятни простотии и глупости. Бъчварова е абсолютно безполезна и дори вредна за МВР с присъствието си там. Толкова ли няма сериозни и способни хора около ГЕРБ, та сложиха тази т.ъ.п.а. и нагла лелка за министър ???
7
0
 
22
 
! Отговори
Лу Ферино преди 7 години
София е столица на БългарияВ гората растат дърветаНебето е синьоПтичките летятОчаквам още подобни гениалности от Бъчварова.
6
0
 
11
 
! Отговори
Госпожо преди 7 години
Терористите сте вие,политиците които си играете игричките горе,вие които заробвате и обричате народа си на мизерия,вие същите които продавате държавата в замяна на вашето благо,вие които продавате ресурсите на чужди компании и превръщате хората в евтини роби,докато запада лакомо изсмуква и последната ни капка достойнство и живот.*** и продажници,вие сте най-големия враг на човечеството!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашето МВР е силно само пред беззащитни тийнейджъри и възрастни хора. Пред бандити, престъпници и терористи, както и пред нашите си родни мутри МВР-то е като кротко агне, абсолютно безсилно да направи каквото и да било. Празни приказки говори Бъчварката, нейното ведомство е жалко и неспособно и вината за това е в ръководството на държавата като цяло.
4
0
 
12
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Винаги има опасност! Бтчварова да скрие всички мутри и наркобосове в бомбоубежища!Техният живот е нйа-важен за държавата!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшно откритие и гениално умозаключение. Made in МВР България.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тероризмът е заплаха за всички!" : Не знаех, че е заплаха за всички... хубаво е когато научаваме по нещо ново.
1
0
 
13
 
! Отговори
Калина преди 7 години
"...предписания при случило се събитие"...Ама другарко Бъчварова, нали идеята е такова събитие да не се случва! Вашата задача е тази, а не какво да правите, след като се случи!И тези момчета, които сте изпратили на летище София, са първите, които ще си ",отидат", ако някой нещо е решил да прави. Само да се молим да не сме интересни за никого. Иначе спасение няма.