Йотова охлади мераците на Първанов и Дончева

Кандидатурата на ген. Радев е възможа, призна тя пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 9 авг 2016 09:56 | 9 авг 2016 09:44,
19
Йотова охлади мераците на Първанов и Дончева
Снимка: Bulgaria ON AIR

Политиците са изкушени да взимат решенията и да казват на хората: Правете кампания, печелете избори! Този път направихме точно обратното, когато организирахме допитването в БСП. То показа, че трябва да се търси широка подкрепа в лявото пространство, но решаващото мнение ще бъде на Националния съвет на БСП. Всички други мераци ще минат на заден план.

Това обяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR евродепутатът и член на Изпълнително бюро на БСП Илияна Йотова.

Още по темата

Тя уточни, че предстоят нови разговори с АБВ и "Движение 21", на които ще бъдат обсъдени шестте имена, на които се спряха в БСП. От тях ще бъде излъчена кандидат-президентската кандидатура на левицата.

Според Йотова първоначалният списък няма решаващо значение, защото, ако се съди по него, кандидат-президент трябва да е Корнелия Нинова, а вицепрезидент - самата Илияна Йотова.

"Корнелия Нинова повтори категорично, че има други задачи. Искам да излъчим най-печелившата двойка в лявото пространство. Ген. Румен Радев е непартийна номинация... Неговата кандидатура е една от най-възможните, ако търсим разширяване на ветрилото", коментира още тя.

Илияна Йотова отрече да има разединение в БСП и посочи, че става дума за престрелки между отделни личности, които нямат отражение върху партийните структури.

"Говоря за всички, които участваха в една недостойна постановка", поясни евродепутатът, коментирайки престрелките между Стефан Данаилов и Мая Манолова. В края на миналата седмица Ламбо обяви публично, че обмбудсмана може да разцепи БСП заради желанието си да стане кандидат-президент. Манолова му отвърна, отново публично, че повече от половината от структурите на БСП са издигнали кандидатурата й.

Илияна Йотова е на мнение, че следващият президент трябва да е запознат добре и да работи над сигурността, защото в момента това е тема номер едно в Европа и Света. "Европа не се занимава изобщо със социални проблеми, цялата енергия отива за опазване на сигурността на европейските граждани", сподели тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илианка се ояла с многохилядна заплатка в евро... Грух грух грух грух грух прасенцееее!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев за мен е като Неделчо Беронов - сигурно е мноог почтен, достоен и уважвана в професията си, но е съвсем неизвесетен както беше неизвестен и Беронов, а това че го предлага БСП допълнително ще му смъкне рейтинг.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехе, тая има мутра на малко прасенце
9
4
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Пишеш глупости.Ген.Радев е абсолютният фаворит и това,че БСП първи са се сетили за него не го прави по-малко достоен,а другите партии изглеждат като глупци,предварително загубили битката.Да видим кого ще противопоставят на тази кандидатура след като от социолог.проучване стана ясно,че дори ББ има половината от гласовете дадени за ген.Радев.
8
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Така е ,като не се сеща никой за тях ,ще се самопредлагат,нагли та дрънкат.
7
0
 
4
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Пръждосвайте се абсолютно ВСИЧКИ от политическата сцена господа мераклий за власт ОТНОВО !! Не ви ВЯРВАМЕ-та това са 26 години ! Не сме *** !
6
0
 
9
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Нали се разбрахме, всички стари муцуни да се отместят от сцената, да ..ама ..не!!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Toni преди 7 години
Хубава работа, ама българска !
4
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен1Много сте точен,с такива като, Ил.Йотова горко ни от тях най точна и става за президент е МАЯ МАНОЛОВ или ПОПОВА.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кво си мислите но цялата държава е във водовъртежа на една група олигарси които ви подават най различни залъгалки с еднакъв вкус..и вие се радвате...далече сте от човешката еволюция
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така или иначе - по-калпав президент от Плевньо едва ли ще можем да изберем
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали Радев е от възможните, но тая лелка да си помисли колко много гласове ще загуби БСП с такъв кандидат. Явно БСП играе за да загуби изборите. Това ме кара да си мисля, че имат уговорка с Бойковците да си делнат властта след изборите и да разкарат Реформаторите завинаги.