7 нови професии в е-управлението със заплати до 2200 лв.

Минималното заплащане за специалистите е 1300 лева
16 авг 2016 08:37, Петя Славова
12
7 нови професии в е-управлението със заплати до 2200 лв.
Снимка: архив, Булфото

7 нови професионални длъжности да бъдат включени в класификатора на държавната администрация заради създаването на Държавната агенция "Електронно управление", предлага вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Агенцията бе създадена по нейна идея, за да движи електронното правителство.

Още по темата

За нуждите на е-управлението се създават длъжностите техник по закона за електронните съобщения, старши техник, инженер, старши инженер, главен инженер, служител по сигурността на автоматизираните информационни системи и началник на съобщителен обект със специално предназначение.

Новите длъжности са от нивата за специалисти, експерти и ръководители и основните заплати за тях трябва да са между 1300 и 2100 лв. според наредбата за заплащането на чиновниците, съобщава "168 часа".

Проектът за промени в класификатора на длъжностите е подготвен от вицепремиера Бъчварова, която освен за електронното управление отговаря и за чиновниците и административната реформа.

Капитанът и механикът на кораб също влизат в класификатора на длъжностите според предложението на Бъчварова. За нуждите на транспортното министерство се въвеждат и длъжностите разследващ инспектор в министерство, старши разследващ инспектор, главен разследващ инспектор и държавен разследващ инспектор.

Тези хора ще участват в разследването на жп, авиационни и морски катастрофи, като заплащането им ще е между 1500 и 2200 лв.

Заради промени в закони в класификатора се въвеждат и длъжности като контрольор в здравноосигурителна каса със заплата до 1600 лв., длъжностно лице по търговската регистрация с основно заплащане до 2200 лв. и финансов инспектор на частните съдебни изпълнители, пак със заплата до 2200 лв.

Намаляват се изискванията за заемане на длъжността главен инспектор към правосъдния министър по Закона за съдебната власт. Досега за тази длъжност се изискваха 12 г. стаж, а по новия класификатор ще са 10 г. Освен това главният инспектор вече няма да е държавен служител, а ще работи на трудов договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Крайно време е и в тази агенция да започнат съкращения и то тотални както в БТК едно време . То много дирекции ,отдели звена карат я както преди10 ноември 1989 година .
12
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Предимно там има големи заплати. Много от хората в администрацията са мързеливи и бездушни; не ги вълнуват проблемите на хората, най-основните проблеми на хората. Такава е администрацията. Цинично е да се наливат пари в заплати за безотговорни и посредствени хора. Този цинизъм е от много години вече.
11
1
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Служби за протежета ,от които в повечето случаи няма никаква полза,в крайна сметка всеки вижда резултата.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена и гл. секретар не могат да се изказват.
9
1
 
18
 
! Отговори
ГРИГОР преди 7 години
МНОГО АДМИНИСТРАЦИЯ, МНОГО СРЕДСТВА РЕЗУЛТАТ Н У Л А !! ЧАО.
8
1
 
11
 
! Отговори
ъ преди 7 години
С една дума-нямам никакво намерение да гласувам !
7
2
 
6
 
! Отговори
bros преди 7 години
...И отново НКИД класификаторът ще е неадекватен...
6
3
 
13
 
! Отговори
Басри Кадиров преди 7 години
За 2к ще се намерят само "пишман" специалисти, но за сметка на това свои хора.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много Експерти Много Ръководители Много Инспектори.А Кой Ще ви Бачка?
4
1
 
7
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ще кандидатствам , дайте линк ...
3
14
 
3
 
! Отговори
ХАНКО Брат преди 7 години
При комунистите нищо не се получава така както са го замислили. България Не може да бъде повече руска лаборатория за социялни експерименти. Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
IT експерт и ръководител за 1300-2100 лв брутно? Най-много студент 2-ри курс или някой дизонозавър, разработвал ***-6521 през 1960-70
1
1
 
39
 
! Отговори
Писна ми преди 7 години
Още и още хрантутници, че са ни малко!